27.09.2013  |  Klima, miljø og energi

Klimarapport forudser hav- og temperaturstigninger

Om hundrede år er vores have steget 26 til 82 centimeter og temperaturerne 0,3 til 4,8 grader. Det fastslår FN’s klimapanel IPCC i ny klimarapport.

I en ny rapport fastslås det, at verdenshavene frem mod 2100 stiger med mellem 26 og 82 centimeter. Det skriver Dagbladet Information.

Klimarapporten er udarbejdet af FN’s klimapanel IPCC, som i dag blev offentliggjort i Stockholm. Det er en del af tre klimarapporter, som samlet bliver præsenteret i København til oktober 2014.

Læs også: København modtager prestigefuld pris for klimaplan

Klimaforandringer er menneskeskabte
Tallene er steget siden den seneste IPCC-rapport, som blev udarbejdet tilbage i 2007. Her var tallene på vandstigninger i havet eksempelvis kun på 18-59 centimeter.

Udover at de klimatiske tal er steget, er sandsynligheden for at klimaforandringerne er menneskabte steget til 95 procent. Tilbage i 2007 var panelet nået frem til 90 procent, og i rapporten fra 2001 var sandsyneligheden kun på 66 procent.

Læs også: Søren Gade tror ikke på finanslovsforslag

Klimapanelet gør også verdenssamfundet opmærksom på, at ekstreme vejrforhold vil være mere udbredt i fremtiden. Hedebølger vil forekomme oftere og være længerevarende, mens våde områder vil få mere regn og tørkeområder vil få mindre. 

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere