Event

Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Aros Business Academy

arosbusinessacademy.dk

  • info@arosbusinessacademy.dk
  • 70 278 279
  • Fredericiagade 15 1310 København K
Se profil  
Type: Kursus
Start dato: 12.06.2023
Start tidspunkt: 9.00-16.00
Sted: Fredericiagade 15 1310 København K
Tilmeld  

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

De 7 bedste grunde til at tage med på kurset:

  • Klimaregnskaber er et must for alle virksomheder, som vil arbejde seriøst med bæredygtighed – og gøre jeres bæredygtighedsindsats til en konkurrencefordel.
  • Vores kursus lærer dig at lave klimaregnskaber i praksis – med brug af Erhvervstyrelsens værktøj, Klimakompasset.
  • Din arbejdsplads får altså en værdifuld in-house ressource og slipper dermed for at hyre eksperter udefra.
  • Når I har tal på, hvor jeres udledning kommer fra, kan I sætte reduktionsmål, der hvor de rent faktisk gør en forskel.
  • Hvis ikke jeres kunder og samarbejdspartnere allerede er begyndt at bede om klimaregnskaber fra jer, så gør de det nok snart.
  • Med klimaregnskabet i orden, kan I bedre underbygge jeres eksterne kommunikation om, hvor bæredygtige I er – og dermed undgå greenwashing.
  • På vores kursus bliver du undervist af eksperter, der har fingrene i mulden og er vant til at hjælpe virksomheder med at lave klimaregnskaber.

Kurset er perfekt til dig, der:
arbejder i CSR- eller miljøafdelingen og ønsker et kompetenceløft. Det kan også være, at du arbejder i en lille virksomhed, uden CSR- eller miljøafdeling, og fx laver regnskab, markedsføring eller kommunikation.

Kurset kræver hverken regnskabsmæssige eller klimamæssige forkundskaber – så som udgangspunkt er der ingen adgangskrav. Dog er det vigtigt, at du har adgang til at indsamle data i virksomheden. Programmet Klimakompasset tager sig af selve beregningerne, hvorfor kurset ikke er matematiktungt eller kræver særligt kendskab til regnskab.

97,9 % af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Lær at lave et klimaregnskab med Klimakompasset  
Står din arbejdsplads overfor at skulle måle jeres klimaaftryk- og indsats? Dette kursus i klimaregnskaber i praksis er til dig, der gerne vil lære at sætte tal på jeres bæredygtighedsindsats og dokumentere den. På kurset lærer du at lave klimaregnskaber i praksis med brug af Klimakompasset, så du kan vende tilbage til din arbejdsplads og lave jeres klimaregnskaber fremover.

Få styr på CO2-beregning og afrapportering, der følger standarterne
Kurset fokuserer både på teori (det primære fokus vil være på drivhusgasprotokollen som standard), håndtering af dataindsamling i tråd med de metodemæssige krav, hvordan du taster dine data ind i klimakompasset, og hvordan du bruger CO2-beregningerne i din afrapportering af jeres klimaregnskab. Desuden vil du blive undervist i, hvordan du kan bruge jeres klimaregnskab til at lave reduktionsmålsætninger og underbygge ekstern kommunikation (uden at greenwashe).

Få overblik over mulige forbedringer med et klimaregnskab
I kan bruge jeres klimaregnskab til at få overblik over, hvordan jeres forskellige aktiviteter påvirker klimaet, og hvor I kan skære ned på en måde, så det batter. Det kan også være, at I har ambitioner om at lave reduktionsmålsætninger og derfor har brug for at lære, hvordan I kan måle på jeres aftryk.

Uanset hvad, er klimaregnskaber en basal nødvendighed, hvis I vil arbejde seriøst med bæredygtighed og skabe reelle målbare forandringer. Dette kursus giver alle de mest nødvendige redskaber til jer, der gerne vil klæde en medarbejder på til at kunne klare klimaregnskabet inhouse, så I kan arbejde med ambitiøse målbare reduktioner.

Gør jeres indsats til konkurrencefordel ved at sætte tal på den
Når I ikke har et klimaregnskab, kan I ikke bevise noget om, hvor bæredygtige I egentligt er. Det betyder, at de konkurrencemæssige fordele, der er ved at være bæredygtige, går tabt.

Når I har styr på jeres klimaregnskaber, har I en markant konkurrencefordel på et marked, hvor bæredygtighed i stigende grad har betydning for købsbeslutninger. I kan først rigtig begynde at høste troværdighed på jeres bæredygtige omstilling i fx rekrutteringsarbejde og markedsføring, når I har de hårde beviser på plads.

Gør jeres grønne omstilling konkret for kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere
Jeres klimaregnskab kan også bruges til at dokumentere jeres påstande om bæredygtighed, når I laver markedsføring, salg og branding. Det bliver langt nemmere at kommunikere om sin bæredygtighedsindsats, når man kan sætte konkrete tal på og dokumentere målbare forbedringer. Derfor er klimaregnskaber oplagte at referere til i ekstern kommunikation, når I fx vil vise jeres kunder, hvordan I er bæredygtige.

Læs mere om kurset her!

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere