Event

Kommunal affaldsplanlægning - mens vi venter på den nationale plan

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

 • dakofa@dakofa.dk
 • +45 3296 9022
 • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Konference
Start dato: 28.08.2018
Start tidspunkt: 09.00
Sted: B!NGS’ konferencelokale, Vesterbrogade 149, st., 1620 København
Tilmeld  

Den nye nationale affaldsplan ventes klar i 2020 og kommunerne kan derfor vente med at udarbejde nye affaldsplaner indtil da. Men hvad kan vi forvente os af den nationale affaldsplan og hvordan kan kommuner og private aktører forberede sig på fremtiden?

Kommunale affaldsplaner udarbejdes med udgangspunkt i den nationale affaldsplan og både den nationale og de kommunale planer udarbejdes for 12 år, men skal revideres hvert 6. år. 

I en nyhed af 23. marts 2018 fra Miljø- og Fødevareministeriet fremgår det, at den nye nationale affaldsplan ventes klar i 2020 og at kommunerne derfor kan vente med at udarbejde nye affaldsplaner. Den nationale plan forventes at være sendt i høring i 2019. 

Flere kommuner vil, grundet forsinkelsen af den nugældende affaldsplan ”Ressourceplan for affaldshåndtering”, fortsat være ude af trit med den nationale cyklus med mindre de blot forlænger deres nuværende affaldsplan.  

Udarbejdes der alligevel en ny kommunal affaldsplan inden 2020, skal kommunerne være klar til eventuelt at opdatere den, når den næste nationale affaldsplan kommer i høring. I samme nyhed gøres det klart, at Miljøstyrelsen er klar over, at en del kommuner allerede er i gang med at forberede deres næste affaldsplan, og Miljø- og Fødevareministeriet stiller sig derfor gerne til rådighed for dialog omkring retningen for den næste runde affaldsplaner.

DAKOFA ønsker med denne konference at åbne dialogen med Miljø- og Fødevareministeriet samt styrke videndelingen blandt kommunerne og branchens aktører. Konferencen vil byde på oplæg og gruppede-batter, hvor bl.a. følgende vil blive præsenteret og debatteret:

 1. Hvad er de formelle juridiske krav til de kommunale planer, herunder affaldshierarkiets retlige binding?
 2. Forberedelse med henblik på genbrug – hvilke ordninger må kommunen planlægge, når det rimer på genbrug?
 3. Hvad siger de seneste nationale/kommunale opgørelser vedrørende dagrenovationsmængder, hvad er potentialet for genanvendelsen af div. fraktioner?
 4. Hvilke mål skal vi stile efter – ressourcestrategiens 2022 mål, EU’s 2025, 2030 eller 2035 – og hvad tæller med i de sidst nævnte?
 5. Skal der planlægges for mere ensartede sorteringskriterier landet over?
 6. I hvor høj grad kan cirkulær økonomi tænkes sammen med de nationale affaldsplaner?
 7. Hvordan udarbejdes en dynamisk plan, som kan holde til kommende justeringer i 2020?
 8. Og endelig – hvad kan vi bruge affaldsdatasystemet til, når der skal udarbejdes nye planer?

Disse og langt flere spørgsmål vil blive kulegravet ved præsentationer, men der vil på konferencen blive lagt vægt på tid til dialog. 

Deltag - og bliv klogere på reglerne for den kommende generation af kommunale affaldsplaner samt få et indblik i, hvad andre kommuner gør/vil gøre.

Læs mere og se programmet her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere