Event

Konference: Bioaffald i søgelyset - krav til udsortering, øget genanvendelse, klimamål og bioøkonomi

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Konference
Start dato: 22.09.2020
Start tidspunkt: 09.00
Sted: B!NGS, Vesterbrogade 149, byning 8, 4. sal, 1620 København V og online via Zoom/YouTube
Tilmeld  

Folketinget har i aftalen om klimaplanen fra juni 2020 fremsat skærpede krav om sortering af bioaffald. Med EU’s nye ambitiøse krav om øget genanvendelse er bioaffaldet en vigtig fraktion, som bør udforskes yderligere.

En række analyser viser, at vi stadig finder store mængder af bioaffald i restaffaldet hos de husholdninger, der allerede har en ordning. I og med bioaffaldet tonser, når det drejer sig om at nå genanvendelsesmålene, er det også vigtigt at få fat i de mængder, der fremadrettet vil falde ind under kategorien husholdningslignende erhvervsaffald, som også tæller med i regnestykket, når Danmark skal opnå de nye målsætninger. Der barsles også med krav til virksomhedernes sortering generelt. Det er derfor vigtigt at se nærmere på data og mængder fra detailhandlen, restauranter, institutioner etc. Ligeledes lægger klimaplanen op til, at der fremadrettet skal fokuseres på forebyggelse af madspild.

Konferencen vil udover ovenstående emner se på bioaffaldet i en klimapolitisk kontekst. Der er rift om bioressourcerne i en klimaneutral fremtid, og flere af regeringens klimapartnerskaber har derfor berørt dette emne. Men også når det kommer til en bioøkonomi, er der rift om det organiske affald. Det Nationale Bioøkonomipanel afleverede deres anbefalinger til regeringen i december 2019 – anbefalingerne vil derfor blive drøftet og debatteret.

Deltag i konferencen og blive klogere på de kommende tiltag og nye dimensioner, når det kommer til fremtidens sortering, forbehandling og genanvendelse af bioaffaldet.

Læse det fulde program for konferencen her

OBS: Der kan som følge af corona-forholdsregler være begrænset antal pladser ved DAKOFAs fysiske arrangementer. Det vil desuden være muligt at deltage i konferencen online via ZOOM/YOUTUBE, ligesom til de webinarer DAKOFA løbende har afholdt i den seneste tid. Link til arrangementet vil blive sendt ud 1-3 hverdage inden konferencen til dem, der har indikeret, at de deltager online og ikke fysisk. Hvis du har behov for YOUTUBE linket, så skriv det i bemærkningsfeltet på tilmeldingen.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere