Event

Konference om Cirkulær Økonomi i frugt-, bær- og grønsagsproduktion

MiljøForum Fyn

miljoforumfyn.dk/

  • anund@erhvervshusfyn.dk
  • +45 51 70 26 09
  • Forskerparken 10, 5230 Odense M
Se profil  
Type: Konference
Start dato: 12.12.2018
Start tidspunkt: 8.30
Sted: Centrovice, Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg
Tilmeld  

Kan vi udnytte rester og sidestrømme fra frugt-, bær- og grønsagsproduktion meget bedre i fremtiden? Landmænd, fødevareproducenter og eksperter tænker nyt og får inspiration til at forvandle det, der før var rester til nye typer af produkter.

Konferencen 12 december 2018 sætter fokus på rester fra bær- , frugt- og grøntsagsavl.

Food Fyn, en del af Udvikling Fyn, er ved at etablere et nationalt center for innovativ udnyttelse af restproduktion, kaldet InnoRest, med fokus på SMV virksomheder. Centeret skal fungere som en koordinator og facilitator i forhold til at inspirere virksomheder til at se nye muligheder og koble virksomheder sammen med relevante samarbejdspartnere, så det bliver nemmere at få realiseret potentialet.

I den forbindelse afholdes den 12. december kl. 8:30-14:00 en gratis konference hos Centrovice, Damsbovej 11, 5492 Vissenbjerg, hvor der sættes fokus på mulighederne i dette segment. Konferencen afholdes i samarbejde med Inbiom, Centrovice og MiljøForum Fyn.

Her kan fødevareproducenter fra landbrugsbranchen komme og få inspiration til, hvordan de kan forvandle deres rester til nye typer af højværdiprodukter. Det kan både være gartnerivirksomheder, frilandsproducenter, frugt og bæravlere, forarbejdningsvirksomheder med vegetabilske rester, der kan få inspiration. Der kan tilmeldes til konferencen her: https://udviklingfyn.nemtilmeld.dk/183/ 

Målet er at sætte fokus på mulighederne ved at flytte fødevareresterne højere op i værdipyramiden, så der skabes mere værdi ud af resterne i stedet for kun at benytte dem til biogas og gødning. Vi skal have virksomhederne til at udforske de alternative muligheder, som potentielt kan give dem en bedre økonomisk og måske en bedre overlevelsesrate på længere sigt. Vi kan i internationale sammenhænge ikke konkurrere på pris og mængde, vi skal også kunne noget andet.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere