20.10.2016  |  Klima, miljø og energi

Kun lille opbakning til "grøn realisme"

Regeringens klimaindsats er utilfredsstillende, mener et flertal af vælgerne ifølge ny meningsmåling bestilt af fire grønne organisationer i Danmark.

I en meningsmåling foretaget af Epinion siger 69 pct. af de adspurgte danskere, at de er bekymrede for konsekvenserne af klimaændringerne – kun seks pct. er ubekymrede. På den baggrund finder 61 pct. af danskerne regeringens indsats for at håndtere klimaudfordringen utilfredsstillende. Kun 24 pct. er tilfredse med indsatsen. Det skriver dagbladet Information.

Meningsmålingen, der er bestilt af Greenpeace, Det Økologiske Råd, Danmarks Naturfredningsforening og WWF Verdensnaturfonden, kommer midt i forhandlinger om at nedlægge PSO-afgiften og et projekt med kystnære vindmøller, hvilket ifølge det regeringsnedsatte Klimarådet vil øge de danske udledninger af CO2.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Må godt koste på kort sigt

68 pct. af danskerne er med på, at den grønne omstilling må koste på kort sigt, hvis der opnås en samfundsmæssig gevinst på længere sigt, mens 20 pct. er imod en sådan kortsigtet ekstraregning.

Undersøgelsen har også spurgt deltagerne, om de synes, at grønne danske virksomheder bør nyde særligt gunstige vilkår. Det siger 69 pct. af de adspurgte ja til, mener, at, mens blot 21 pct. siger nej hertil.

Set i forhold til situationen for fem år siden angiver 47 pct. af danskerne, at de nu personligt er mere optaget af at mindske klimabelastningen gennem egne indkøbs- og forbrugsvaner. Fem pct. er mindre optaget heraf end for fem år siden.

Ønsker flertal uden om regeringen

På den baggrund er det ikke så mærkeligt,, at 56 pct. af danskerne ifølge Epinion-målingen mener, at et grønt flertal uden om regeringen bør blive enige om en mere ambitiøs klima- og energipolitik – 25 pct. siger nej hertil.

»Undersøgelsen viser, at der er en folkelig opbakning til at fortsætte den danske førerposition på det grønne område. Det er nødvendigt, at klimaudfordringerne bliver taget alvorligt, når der på Christiansborg bliver lavet langsigtede planer for samfundets udvikling. Dette er ikke tilfældet med den aktuelle 2025-plan og de beskæringer på klimaområdet, som regeringen lægger op til,« siger de fire grønne organisationer i en fælles kommentar til meningsmålingen.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere