06.09.2016  |  Medarbejder

Kvinder i supply chain: Det går fremad, men god plads til forbedringer

Kvinder er generelt underrepræsenterede på topplan i transportbranchen. En ny rapport fremhæver de mange fordele ved at inddrage flere kvinder, specielt på ledelsesniveau.

I en heftigt konkurrencepræget industri som den internationale supply chain- og transportbranche vil det kun give god mening at inddrage flere kvinder på direktionsgangene for at styrke innovationen, lukke det såkaldte ’talentgab’, og forbedre forretningsresultaterne. Og det går fremad på området, men der er samtidig rigeligt at gøre, skriver Supplychain24/7.

Læs også: Flere og flere kvinder får chefstillinger i statens departementer

Sådan lyder hovedbudskabet i en ny undersøgelse, ”Women in Supply Chain Survey”, der som det første studie af sin slags er dedikeret til at bedømme den aktuelle status på kvindelige leder i supply chain-sektoren og på baggrund heraf udvikle råd og anbefalinger til at forbedre vilkårene.

Undersøgelsen er udarbejdet af researchvirksomheden Gartner i partnerskab med lederorganisationen AWESOME (Achieving Women’s Excellence in Supply Chain Operations, Management & Education), der fokuserer på at styrke det kvindelige lederskab i supply chain-industrien.

De er bl.a. nået frem til at kvinder er kraftigt underrepræsenterede på ledelsesniveau i industrien. For mens kvinderne udgør 35 procent af den samlede arbejdsstyrke i branchen, så er det tilsvarende tal kun 5 procent når vi når op på seniorplan.

Adskillige andre undersøgelse og studier, bl.a. fra Catalyst, har påvist at virksomheder i en lang række forskellige brancher klare bedre i direkte sammenhæng med, hvor mange kvinder de har i ledelsen – jo mere kvindelig indflydelse i toppen, jo bedre resultater på bundlinjen.

Også når det kommer til innovation er kvinder essentielle. Forskning fra London School of Business har konkluderet, at når innovation står øverst på ønskelisten, så er den optimale kønsbalance 50/50, og at inkluderende ledere, der understøtter diversitet, fremmer innovation i virksomheden.

På den baggrund slår Gartner and AWESOME fast, at en styrkelse af det kvindelige lederskab i supply chain-industrien er absolut nødvendigt for branchen.

Ledere skal tage ansvar
Spørgsmålene der trænger sig på er selvfølgelig, hvorfor denne skævhed i kønsfordelingen eksisterer, og hvordan den kan udbedres. Her peger undersøgelsen på en række institutionelle og kulturelle barrierer, der gør sig gældende i både supply chain og adskillige andre brancher, og som giver mænd lettere adgang til de gode job, og til at blive forfremmet, opnå højre løn etc.

Som løsning på det, kommer undersøgelsen med et par konkrete anbefalinger: For det første bør virksomheder tænke større og etablere målbare og meningsfulde mål på området, og følge op med initiativer til at opnå dem.

For det andet bør virksomhederne være proaktive og åbne omkring institutionelle forandringer, der skaber en mere mangfoldig og inkluderende kultur, og som kan bekæmpe (eller i det mindste gøre opmærksom på) de ubevidste fordele, rapporten peger på at mænd har.

Læs også: Det halter stadig med ligestilling i Danmark

Slutteligt understreger rapportens forfattere, at ”… ægte forandring og ægte fremskridt kun sker, når højtstående ledere – både mænd og kvinder – adresserer problemet på samme måde som de ville gøre med andre kritiske forretningsforhold; ved at gøre det til en prioritet med faste målsætninger og ved at udpege folk med ansvar for at levere resultater”.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere