29.08.2016  |  Samfund

Indspark: Kvinderne er nøglen til udvikling i Afrika

Der er mange grunde til at styrke kvinderne i Afrika. Eksempelvis bruger kvinderne, i langt højere grad end mændene, indkomsten på børnene. Det er helt afgørende, hvis vi vil skabe vedvarende forandringer.

Vi skal investere i kvinderne, hvis vi vil sætte skub i udviklingen i Afrika. Et af de stærkeste midler til at hjælpe kvinderne er ved at sikre dem jobs, så de kan forsørge sig selv og deres børn. Et fast job vil ikke alene give kvinderne en bedre hverdag. Det vil også have en positiv effekt på børnene. Undersøgelser fra Nairobis slum viser, at kvinderne bruger 90 procent af indkomsten på børnene, mens mændene kun bruger 30-40 procent. Når kvinderne får en fast indtægt betyder det blandt andet, at børnene har større chance for at få den rette ernæring, behandling og uddannelse.

Især uddannelse spiller en vigtig rolle på den lange bane. Piger i slummen der får en uddannelse vil have tre gange så lav risiko for at få HIV, få færre og mere sunde børn og få en højere løn. En investering i kvinderne i dag vil altså have enorm effekt på fremtidens generationer og på udviklingen i lokalsamfundet.

”Jeg vil give mine børn de muligheder, jeg aldrig selv fik”

Fra mit arbejde med udsatte kvinder i Kenya er der én ting, der altid går igen. Uanset hvor hårdt et liv kvinderne har haft, så har de en drivkraft og en jernvilje, der holder dem oprejst. De vil gøre alt for at give deres børn de muligheder, de aldrig selv fik her i livet.

Omkring 50 udsatte kvinder i Kenya har fået job takket være en række virksomheder i Danmark. Virksomhederne har valgt at give medarbejderne en firmajulegave, der består af kaffe og te produceret af kvindelige småbønder i Kenya, mens stofposerne og gaveæske af bambus og bananfibre er lavet af enlige mødre i Nairobis slum.

Nu kan kvinderne få deres højeste ønske opfyldt. De kan give deres børn en lysere fremtid.

Se video, der går bag den samfundsansvarlige firmajulegave: https://www.youtube.com/watch?v=JEriyTXYLUc

Mere fra Rune

Rune Sandholt

Stifter af NGUVU

Jeg brænder for at gøre en forskel for den verden, jeg lever i. Og jeg brænder for at finde de løsninger, der er med til at gøre størst mulig forskel for dem, der har allermest brug for det. Derfor har jeg stiftet NGUVU, der skal sikre fast job, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling til kvindelige småbønder i Kenya og enlige mødre fra Nairobis slum. Jeg er overbevist om, at det er nøg…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere