Event

Lanceringsevent: Ny rapport sætter fokus på barrierer og muligheder for mere diversitet i byggeriet

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA)

byggerietssamfundsansvar.dk/

  • info@byggerietssamfundsansvar.dk
  • 7020 1271
  • BLOX, Indgang C, 3. sal, Bryghuspladsen 8, 1473 København K
Se profil  
Type: Møde
Start dato: 08.03.2021
Start tidspunkt: 14:00
Sted: Online via Teams/
Tilmeld  

Kom med til lanceringsevent for FBSA's nye rapport om barrierrer og muligheder for øget diversitet i byggeriet. Vi undersøger bl. a. hvad der kendetegner kulturen i branchen, på tværs af hele værdikæden, og hvordan den påvirker muligheden for at styrke diversiteten i branchen. Du kan på dagen være med til at sætte den fremtidige retning for branchen gennem diskussion af rapportens konklusioner og anbefalinger til byggeriets aktører.

I 2011 viste en undersøgelse fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, at håndværksfagene er yderst mandsdominerede. Dette understøttes af det faktum, at blot 9 pct. af byggeriets ansatte er kvinder, og blandt håndværkerne er det kun 3 pct. Når Byggeriet samtidig står over for en mangel på arbejdskraft, er det problematisk, at der i høj grad kun rekrutteres fra halvdelen af befolkningen. Dermed går branchen glip af vigtigt talent, der både kan styrke arbejdsmiljøet og være med til at skabe den fornødne innovation i branchen, og samtidig understøtter verdensmål 5 om ligestilling mellem kønnene.

I en ny rapport, som Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar har udarbejdet i samarbejde med PotentialCo og Daregender, ser vi på, hvad der kendetegner kulturen i byggeriet, på tværs af hele værdikæden, og hvordan den påvirker muligheden for at styrke diversiteten i branchen. Vi præsenterer på dagen rapportens konklusioner og byder også ind med en række anbefalinger på, hvad der skal til, hvis vi skal tiltrække og fastholde flere kvinder i branchen.

Vær med til at diskutere rapportens anbefalinger, så vi sammen kan sætte retningen for, hvordan vi fremtidssikrer bygge- og anlægsbranchen, så vi både kan sikre den fornødne arbejdskraft, et godt arbejdsmiljø og en innovativ branche, hvor vi gør brug af de forretningsfordele, som en mangfoldig medarbejderskare kan byde ind med.

Det sker den 8. marts kl. 14.00-16.00 online på Teams

Program
14.00-14.05 Velkomst
Ved Palle Adamsen og Christina Schultz, hhv. formand og sekretariatschef i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar

14.05-14.35 Præsentation af rapporten og anbefalinger til branchen
Ved Christina Schultz, FBSA og Lisbeth Odgaard Madsen, direktør, Potential Co

14.35-14.50 Diversitet fra et politisk/samfundsmæssigt perspektiv: hvorfor er det vigtigt at styrke diversiteten på arbejdsmarkedet og i byggeriet?
v. Peter Hummelgaard, Beskæftigelses- og Ligestillingsminister

14.50-15.10 Diversitet i et lederperspektiv: Hvordan styrker vi diversiteten i bygge-anlægsbranchen, og hvad bidrager det med?
Ved to ambassadører fra FBSA’s ambassadørkorps for diversitet i byggeriets virksomheder (TBA)

15.10-15.30 Diversitet i et medarbejderperspektiv: Hvad er ledelsens opgave, og hvordan kan medarbejderne bidrage til en ny kultur?
Ved Fanny Løber Munch, Snedker

15.30-16.00 Diskussion af anbefalinger og næste skridt

16.00 Afrunding og tak for i dag
Christina Schultz, FBSA

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere