07.12.2020  |  Klima, miljø og energi

Lego har sat nye ambitiøse mål for deres klimaindsats

Legetøjsgiganten Lego har sat sig mål for at reducere kraftigt i deres CO2-udslip på globalt plan.

Lego har netop forpligtet sig til et nyt klimamål, der går ud på at reducere koncernens CO2-udslip med 37 procent inden 2030.

Det skriver Finans.

Målet er blevet godkendt af den internationalt anerkendte klimainstans Science Based Targets, som kontrollerer at Lego lever op til deres mål.

CO2-reduktionen gælder ikke blot Lego interne CO2-forbrug, men skal findes i hele værdikæden – dvs. hele produktionsleddet. Denne del af CO2-udledningen fylder nemlig hele 90 procent, hvilket ikke er ualmindeligt for en produktionsvirksomhed.

Det har taget Lego en del år at komme frem til en køreplan for denne reduktion, da det er en kompleks process, der kræver at man kender sine leverandører og underleverandører.

Læs også: ‘We are on a new path and it is a good path’

Den antagelse er man enig i hos den globale investeringsudbyder MSCI.

”Du kan ikke omstille en virksomhed til klimaneutralitet fra en dag til den næste. Det er en langvarig, kompliceret proces, der kræver omfattende forretningsplanlægning, investeringer og medarbejdertræning. Det kan også kræve udskiftning af dine leverandører, forandrede processer og teknologi og en udskiftning af din energiforsyning. Eller det kan kræve, at du fuldstændig ændrer dine produkter”, siger Oliver Marchand, chef for bæredygtighed hos MSCI.

En del af reduktionen skal findes i råmaterialedelen afslører Lego. De kommer til at satse massivt på CO2-neutrale alternativer eller genbrugsplast som erstatning for den nuværende klods, der er baseret på olie.

Lego er den 10. danske virksomhed der får godkendt sit klimamål af Science Based Targets ud af i alt 500 virksomheder på verdensplan.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere