26.03.2021  |  Klima, miljø og energi

Lokaldrevet løsning bekæmper både havplast og fattigdom.

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som virksomhed er man ikke kun med til at fjerne plastaffald fra havet og floder igennem ReSea Project. Den lokaldrevne og certificerede opsamlingsproces bidrager også til bekæmpelse af fattigdom og skaber økonomisk vækst i lokalområder i Indonesien.

I ReSea Project har man skabt en løsning til at takle de stigende mængder af plastaffald som havner i verdenshavene. Løsningen er rullet ud i Indonesien, verdens andenstørste bidrager til havplastforurening, hvor lokale i områder nær flodbredder og kystområder supplerer deres indkomst ved at stoppe plast i floder fra at havne i havet, samt fjerne de store mængder af plast som allerede har fundet vej til havet. Derved forhindrer man plastaffaldet i at gøre yderligere skade på havmiljøet og bryde ned til mikoplast.

Med tilstedeværelsen i lokalområder, som ofte er præget af fattigdom og dårlig affaldshåndtering, så resulterer tilstedeværelsen i en miljømæssig og social effekt. For den megen plast der flyder i floderne og havet i Indonesien forværrer tilværelsen for de lokale, da det blandt andet vanskeliggør mulighederne for lokale fiskere at fange fisk da bestanden er nedadgående som følger af plastaffald. Ved at involvere lokale, blandt andre fiskere, så bekæmpes plastikproblematikken samtidig med at indkomsten suppleres. Dertil er tilstedeværelsen med til at skabe opmærksomhed og ændre adfærden omkring affaldshåndtering med henblik på at gøre en forskel for at stoppe plastaffald fra at ende i naturen først og fremmest.

+75% over minimumslønnen

Nye tal fra ReSea Project viser, at den gennemsnitlige månedlige udbetaling pr. opsamler i perioden fra oktober 2020 til februar 2021 var mere end 75% højere end minimumslønnen i Jakarta (Governor’s Office of Jakarta). Med en løn højere end minimumslønnen i Jakarta så bidrager det til bekæmpelse af fattigdom og bidrager til økonomisk vækst de steder, hvor ReSea Project er tilstede. Med en skalerbar løsning, hvis resultater og indsats stiger i takt med, at flere virksomheder tager del i kampen mod havplastforurening, så er ambitionen at udvide løsningen til flere steder i Indonesien og verden med lignende problemer for dermed at gøre en endnu større forskel.

En certificeret indsats

Med den nylige certificering fra DNV benytter ReSea Project sig af et blockchainbaseret tracking system, som ikke kun er med til at sikre det højeste niveau af sporbarhed for den plast der opsamles. Det er også med til at sikre korrekt og fair betaling til de lokale teams.

Virksomheder kan blive del af opsamlingsindsatsen på mange måder. Blandt andet ved at tilføje produkter en merværdi og involvere forbrugerne i opsamlingen af en mængde plastaffald når de køber virksomhedens produkter. Med kombinationen af en lokaldrevet og certificeret opsamlingsproces, så kan man som virksomhed uden bekymring fortælle om den reelle forskel man gør; både i forhold til at fjerne plast fra hav og floder, men også den store sociale forskel man bidrager til.

Mere fra ReSea Project ApS

ReSea Project ApS

www.reseaproject.com

Together. For a Plastic-Free Ocean. Our mission is to clean the ocean while making waves beyond the sea we work in. We involve businesses in cleaning plastic from oceans and rivers while making a social impact and raising awareness to stop plastic from entering the ocean.   We founded ReSea Project on the belief that businesses working together have the force to accelerat…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere