09.12.2014  |  Kommunikation

Madspildsaktivist blev Årets dansker

Selina Juul, der er stifter af bevægelsen Stop Spild af Mad, vandt Berlingskes pris Årets dansker 2014.

Selina Juul, der siden 2008 har kæmpet for mindre madspild, er blevet kåret af Berlingske som Årets Dansker 2014. Hun har stiftet forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, som er Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild. Bevægelsen er medudvikler af en international erklæring mod madspild og medvirker blandt andet til videreformidling af gratis overskudsmad til hjemløse og begrænsning af madspild i industri og detailhandel.

Læs også: Dansk Supermarked i front for nyt madspildsprojekt

Ifølge Selina Juul er prisen henvendt til alle de danskere, som hver dag forsøger at mindske madspild.

"At stoppe madspild handler ikke bare om at spare penge men også om at gøre noget godt for miljøet og klimaet. Danmark har virkelig rykket sig på det her område, og de mange frivillige ildsjæle har virkelig gjort en forskel. Der er snart ikke længere en kantine, hvor man ikke er opmærksom på madspild", sagde Selina Juul i sin takketale, da hun modtog prisen ved et kåringsarrangement hos Berlingske Media.

Ny pris
Det er første gang, at Berlingske uddeler sin nye pris Årets dansker. For at komme i betragtning til prisen skal man have sat sig ambitiøse mål, og nået dem. Desuden er det et kriterie, at målene skal gavne andre.

"Årets dansker er vores måde at hylde danskere med store ambitioner og samtidig inspirere endnu flere til at turde mere og sigte højere. Det har vi brug for i Danmark, og derfor skal vi fejre dem, der har gjort en forskel. Dem som har store ambitioner og når dem", sagde Lisbeth Knudsen, chefredaktør hos Berlingske.

Læs også: Roskilde Festival går til kamp mod madspild

Det er Berlingskes læsere, der har indstillet kandidater til prisen. Herefter har en projektgruppe, bestående af chefredaktører og redaktører, udvalgt ti personer, som dommerkommiteen har bedømt indivuelt. I dommerkommiteen sad blandt andre Lykke Friis, Lisbeth Knudsen, Ulrik Wilbek og René Redzepi. I finalen blev dommerkomiteens stemmer lagt sammen med læserstemmerne. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere