14.06.2010  |  Kommunikation

Mange virksomheder snyder med miljømærker

Danske virksomheder er slemme til at bryde reglerne for brugen af Svanen og Blomsten, viser ny kontrolrapport fra Miljømærkning Danmark

Miljømærkning Danmark udarbejder hvert år en kontrolrapport, som undersøger om de virksomheder, der har licens til at bruge miljømærkerne Svanen og Blomsten, overholder reglerne. I den netop offentliggjorte kontrolrapport for 2009 er en fjerdedel af i alt 372 licens-virksomheder blevet undersøgt.

Rapporten viser, at 15 ud af de 93 undersøgte virksomheder bruger Blomsten eller Svanen forkert i forbindelse med markedsføring af deres produkter. Typisk bliver miljømærkerne misbrugt på produkter, der ikke er godkendt til at anvende dem i Danmark, skriver Miljømærkning Danmark i sit Nyhedsbrev.

”Formålet med vores kontrol er at sikre, at mærkerne holder, hvad de lover, siger Trine Pedersen, kontrolchef i Miljømærkning Danmark.

”Det er derfor helt essentielt, at vi er sikre på, at licenshaverne og deres underleverandører opfylder de kriterier mærkningsordningerne stiller. Så kan vi efterfølgende advare og i værste fald ekskludere virksomheder, hvis de ikke overholder kriterierne.”

Det blev dog ikke nødvendigt at tage licensen fra nogen virksomheder i 2009, men i 2008 fik en enkelt virksomhed inddraget sin licens.

Antallet af virksomheder, der ikke levede op til kravene i 2009 svarer til niveauet i 2008, 2007 og 2006.

-LA

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere