07.07.2016  |  Klima, miljø og energi

Indspark: Matchfixing er gift for sport og spil

Danske Spil arbejder sammen med DBU, DIF, Kulturministeriet og Antidoping Danmark om at bekæmpe matchfixing.

Sommeren 2016 er en sommer helt efter vores hoved i Danske Licens Spil. Når EM i fodbold slutter, er Touren startet, og så tager OL over. Kort sagt: En rigtig sportssommer.

Det er vi glade for, for vi er vilde med sport, og en af vores kerneforretninger er at udbyde spil på sportsbegivenheder. Vi udbyder flere sportspil denne sommer end nogensinde før, og vi forventer mere spil fra danskerne end nogensinde før denne sommer. Men en øget mulighed for at spille, fører desværre også til en øget risiko for matchfixing. Netop matchfixing er gift for sport og spil, og det er med til at ødelægge den positive ånd, som sport er forbundet med. For hvem gider at se sport, hvis resultatet er givet på forhånd?

Det er derfor naturligt for Danske Spil at støtte op om Kulturministeriets kampagne mod matchfixing: ”Stop Matchfixing – sig noget, hvis du ser noget”. Det er altødelæggende for sporten, når kriminelle prøver at fixe sportsbegivenheder, og derfor er det også ekstra vigtigt, at vi i samspil med Kulturministeriet, DBU, DIF og Antidoping Danmark gør alt, hvad vi kan, for at vise, at vi er imod matchfixing.

Men vi skal også handle på matchfixing og mistanker om matchfixing. Så udover at være en del af Kulturministeriets kampagne, så huser Danske Spil også det internationale samarbejde - The Global Lottery Monitoring System (GLMS) - der overvåger og indberetter mistænkelige spillemønstre på kampe til de nationale og internationale sportsforbund såsom DBU, IOC, UEFA eller FIFA. Vi er stolte af at være med til at sikre, at sporten forbliver ren og ærlig – det er grundlaget for vores og sportens eksistens.

Al sport fra serie 5-fodbold til OL-atletik bliver kedeligt og gråt, hvis vi ikke kan stole på de resultater, vi ser. Så husk at sige noget, hvis du ser noget, og lad os sammen #stopmatchfixing.dk

Mere fra Niels

Niels Erik Folmann

Adm. Direktør - Danske Licens Spil

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere