10.11.2017  |  Klima, miljø og energi

MED ANERKENDELSEN FØLGER ET STORT ANSVAR

Indhold fra partner Hvad er dette?

Anders Lendager og Kasper Guldager Jensen fra 3XN/GXN vandt personprisen ”Det Bæredygtige Element” på Building Green i København. En anerkendelse, der forpligter i kampen for en grønnere og sundere fremtid med regenerative byer og bygninger.

Anders Lendager og Kasper Guldager Jensen fra 3XN/GXN vandt i sidste uge personprisen ”Det Bæredygtige Element” på Building Green i København. De to studiekammerater helt tilbage fra Arkitektskolen vandt prisen for “deres utrættelige engagement for omstillingen til bæredygtigt byggeri og brugen af råstoffer, materialer og affald som ressource”. Og netop den omstilling bør blive mainstream i bygge- og anlægsbranchen, da den står for to tredjedele af Danmarks samlede affaldsmængde.

Vi bærer et stort ansvar som arkitekter, konstruktører, ingeniører, entreprenører og bygherrer - for vi er med til at skabe fremtidens samfund. Personprisen er derfor en anerkendelse, der forpligter i kampen for en mere bæredygtig fremtid med reduceret CO2-udledning. En fremtid, hvor regenerative byer og bygninger er mainstream.

Nytænkning fremfor konservatisme

Men hvordan kan vi gøre bæredygtighed og cirkulær økonomi i arkitekturen og organisationer til mainstream? Hvordan sikrer vi, at bygninger og byer optager mere CO2, end de udleder? Vores tidligere generationer har skabt en verden, hvor forureningen har været støt stigende. Affaldsmængder stiger fortsat i takt med verdens voksende befolkning, så vi har brug for handling. Handling i fællesskab og med et fælles mål om en grønnere og sundere fremtid.

Lendager Group opfordrer derfor til samarbejde fremfor konkurrence på tværs af virksomheder og fagligheder. Nytænkning fremfor konservatisme. Ja, vi skal løfte ansvaret i samlet flok. Vi skal upcycle byggematerialer og affald til nye og smukke materialer, som kan genanvendes i nye byggerier. Uden at producere nyt og uden at udlede CO2.

Bygge- og anlægsbranchen investerer lige nu store summer i upcycle byggematerialer og bæredygtig arkitektur. Lendager Group udvikler i tæt samarbejde med samarbejdspartnere huse, der kan skilles ad igen til nye formål. Beton der produceres direkte på byggepladsen af knust beton fra den tidligere bebyggelse. Og vi upcycler og forarbejder æstetisk smukke materialer, som alle har haft et tidligere liv i en anden bygning. Så udviklingen er i fuld gang.

Lad os skabe en regenerativ verden

Udviklingen er et synligt bevis på, at det kan lade sig gøre at skabe en sund og bæredygtig fremtid - og gøre det til en god forretning. Det er muligt at skabe en bæredygtig verden med regenerative byer og bygninger. En verden med cirkulær økonomi, hvor bygninger rent faktisk giver mere, end de tager

Det er den verden, vi hos Lendager Group tror på. Og vi tager gerne førertrøjen på og viser vejen!

Denne artikel er en del af temaet I fokus: bæredygtige byer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere