17.02.2020  |  Klima, miljø og energi

Med få skridt kan du gøre en forskel

Indhold fra partner Hvad er dette?

En stor del af vores belastninger på miljøet kommer fra produktion og forbrug. Den belastning kan vi minimere ved at genanvende råmaterialer i nye produkter.

Den grønne omstilling er godt på vej, og både forbrugere og virksomheder har begivet sig ud på den rejse.  Baggrunden for dette kan være forskellig, men uanset hvad der ligger til grund for ønsket om en grøn omstilling, kræver det en målrettet indsats at nå derhen.

Med tilblivelsen af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling fik vi en fælles referenceramme. Helt konkret fik vi 17 mål og 169 delmål, som er med til at sætte fokus på potentielle indsatsområder, og samtidig kan målene være med til at åbne øjnene for nye forretningsmuligheder.

Ansvarligt forbrug handler også om måden, vi forbruger på
Ansvarligt forbrug handler ikke om, at vi skal stoppe med at forbruge. Vi skal derimod tænke over, hvordan vi forbruger vores produkter.    

I DFD har vi en ambition om at nedsætte produktionen af nye råmaterialer der, hvor det er muligt. Og de grænser skubber vi hele tiden til. Et initiativ i den forbindelse er vores Micromix-måtte, som er en bæredygtigt produceret måtte, hvor luven består af 100% genanvendt plastiknylon fra bl.a. fiskegarn. En lille del af nylonen kommer fra verdenshavene. 

Med sin høje ydeevne er måtten et godt eksempel på, at bæredygtighed og funktionelle hensyn kan gå hånd i hånd. Selvom vejrudsigten byder på regn og slud, fungerer Micromix-måtten godt i eksempelvis et indgangsparti, da vand og snavs bliver i måtten. Dermed sikrer Micromix-måtten et tørt og indbydende indemiljø.

Vil du gøre en forskel med dit valg af måtte?
Med det rette måttevalg er du godt på vej i dit bidrag til Verdensmål 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion. Læs mere om Micromix-måtten og kontakt os gerne, hvis du ønsker at teste den.
 

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere