27.06.2017  |  Medarbejder

Indspark: Medarbejdernes arbejdsvilkår

At skabe de bedst mulige rammer for virksomhedens medarbejdere er en dynamisk proces, som kontinuerligt bør tilstræbes, og aldrig anses som afsluttet.

Den konkurrencemæssige fordel

Mange virksomheder arbejder kontinuerligt på at forbedre medarbejdernes arbejdsvilkår. Store virksomheder som Google og Facebook har vidst i årevis, at der kan være god økonomi i at skabe gode og ekstravagante rammer for de ansatte. Den gode arbejdsplads med de gode forhold tiltrækker de dygtigste medarbejdere, og det kan skabe en konkurrencemæssig fordel for virksomheden. Medarbejderne er virksomhedens motor, og jo dygtigere medarbejderne er jo større motor. En stor og kraftig motor trækker virksomheden fremad i en fart, hvor konkurrenterne kan have svært ved at følge med. Den kraftige motor vinder markedsandele, skaber værdi for virksomhedens interessenter og virksomheden selv.

Skab gode rammer for dine medarbejdere 

At skabe gode rammer for dine ansatte skal ikke blot være med fokus på at skabe et bedre resultat på bundlinjen for så lykkedes det ikke. Gode rammer på arbejdspladsen skal skabes med afsæt i medarbejderne og deres behov og ønsker. Det giver ingen mening at iværksætte ændringer for medarbejderne, som ikke har deres interesser i fokus. At bedre medarbejderforhold skaber bedre resultater, skal blot ses som en naturlig afledt effekt.

Hvordan kan der skabes gode rammer?

Mulighederne for at forbedre medarbejdernes arbejdsvilkår er mange. Det kan vedrøre bedre kontorfaciliteter for de ansatte. Eksempelvis indkøb af lækre hæve-sænke skriveborde og ergonomiske kontorstole. De gode kontorfaciliteter minimere følgeskader som kan være forbundet med stillesiddende arbejde. Når de praktiske foranstaltninger er på plads vedrørende inventaret bør der forsøges at skabe en kreativ og hyggelig atmosfære. Dette kan gribes an på forskellig vis - her er det vigtigt at have virksomhedens værdier for øje. Eksempelvis er væggene i Facebooks mødelokaler lavet af glas. Dette er gjort for at vise gennemsigtighed og åbenhed, som er essentielle værdier for Facebook. Den hyggelige atmosfære kan eksempelvis skabes ved hjælp af kunst indendørs planter og hygge hjørner.

4 forslag til personalegoder:

  1. Flextider
  2. Rabatordninger
  3. Frokostordning
  4.  Firmafester og andre arrangementer

Point of diminishing returns

Ved løbende indførsel af nye initiativer, som forbedre arbejdsvilkårene for de ansatte, vil der nåes et punkt hvor nye initiativer ikke har en afsmittende effekt på virksomhedens effektivitet og omsætning (point of diminishing returns) . I starten af arbejdet med medarbejdernes arbejdsvilkår er det muligt at se gode stigninger i produktivitet, fald i sygedage og andre positive effekter. Den vækst kan nødvendigvis ikke fordobles ved at indføre flere personalegoder.

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere