18.03.2016  |  Medarbejder

Indspark: Mening i arbejdet biddrager til høj medarbejderloyalitet

Great Place to Work® har i samarbejde med Fortune netop offentliggjort listen med de 100 Bedste Arbejdspladser i USA – i øvrigt for 19. gang.

Fælles for arbejdspladserne på listen er, at de har en stærk tillidskultur. Great Place to Works mere end 30 års research i arbejdspladskulturer viser, at arbejdspladser med en høj grad af tillid mellem ledere og medarbejdere også skaber bedre resultater, hvilket dette års liste også bekræfter.

En af årsagerne til den økonomiske succes er, at arbejdspladserne på listen har en rekordlav medarbejderomsætning. Medarbejderomsætningen blandt de bedste arbejdspladser i hospitality-sektoren i USA er eksempelvis 21% mod et branchegennemsnit på 46%. Det giver de bedste arbejdspladser en klar konkurrencefordel i et stadig vækstende marked.

Hvad er det så der skaber denne loyalitet og sikrer den lavere medarbejderomsætning. Det har vores amerikanske kolleger også set nærmere på. Deres analyser viser, at nogle af de områder, der især bidrager til at skabe loyalitet og fastholde medarbejderne er følgende:

• Oplevelsen af at arbejdet giver mening og er mere end bare et arbejde
• Stolthed over arbejdspladsens resultat
• Følelsen af at gøre en forskel i dagligdagen.

Erfaringerne fra USA underbygges også i vores daglige arbejde med danske arbejdspladser. Her ser vi at arbejdspladser; hvor medarbejderne har tillid til ledelsen, er stolte af deres arbejde og føler fællesskab med kollegerne også har en lavere medarbejderomsætning end virksomheder, hvor dette ikke er så udtalt. Gode arbejdspladser er med andre ord også bedre til at fastholde medarbejdere, hvilket dels giver en besparelse i rekrutteringsomkostninger og dels en gevinst i form af øget produktivitet.

Læs mere, hvad de bedste arbejdspladser i USA gør for at skabe tillidskulturer og fastholde medarbejderne i specialrapporten: "Seven ways to connect employees to purpose", som kan downloades her:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Jakob Lundvig Færch er chefkonsulent i Great Place to Work

Mere fra Jakob

Jakob Lundvig Færch

Chefkonsulent

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere