23.05.2013  |  Kommunikation

Myndighederne i Bangladesh håndhæver ikke reglerne

Danmarks ambassadør i Bangladesh skriver i en blog, at reglerne om byggetilladelser i Bangladesh, hvor tekstilfabrikken kollapsede for nylig, er fornuftige. Problemet er, at de ikke bliver overholdt.

Hvordan kunne det gå så galt, og hvem har skylden? Sådan spørger den danske ambassadør i Bangladesh Svend Olling i en blog offentliggjort på Dansk Initiativ for Etisk Handels hjemmeside. Læs klip fra kommentaren herunder:

Læs også: Ulykken der blot ventede på at ske

"Det er ikke regler, der mangler. Bangladesh har nogenlunde fornuftige regler om byggetilladelser, brandsikkerhed, miljø osv. Problemet er, at myndighederne ikke håndhæver reglerne. Rana Plaza var blot en blandt mange bygninger i Dhaka, der ikke har de krævede tilladelser. Overbelastede myndigheder, korruption og en ikke-fungerende retssektor giver skrupelløse forretningsfolk ret frie tøjler.

Kan Vesten ikke bare slå i bordet og kræve, at myndighederne håndhæver reglerne? Jo, det kan gøre en forskel, og det gør man også. Både handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) og udviklingsminister Christian Friis Bach (R) tog disse emner op med premierminister Sheikh Hasina under deres besøg i Bangladesh i hhv. december og april. Men det kan ikke stå alene. For Bangladesh er et af verdens fattigste lande.

Nogen har f.eks. regnet ud, at bruttonationalproduktet per indbygger er lavere, end det vi bruger på industrisikkerhed per indbygger i Europa. Hvis så dertil lægges, at Bangladesh er verdens tættest befolkede land, og at hovedstaden Dhaka er både verdens hurtigst voksende og verdens tættest befolkede storby, er det klart, at myndighederne måske nok kan gøre det bedre, men ikke foreløbig selv kan håndhæve reglerne på et acceptabelt niveau". (citat slut)

Læs hele bloggen 'Tragedien i Savar' her

-UB

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere