11.06.2020  |  Strategi & ledelse

Case: Fra CV til personligt CSR-karrierehus

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med inspiration fra en CSR-strategimodel har Signe Rasmussen, Quality Compliance Specialist hos Carl Hansen & Søn, designet sit eget ”CSR-karrierehus”. Det giver hende klarhed om både personligt formål og retning for hendes karrierevej og daglige arbejde.

Da Signe Rasmussen påbegyndte den praktiske uddannelse, Sustainable Business Change Manager, var hun fast besluttet på én ting: Hun ønskede at finde en ny vej, både personligt og arbejdsmæssigt.

For selvom Signe Rasmussen allerede havde tilbragt 7 år i vindmøllebranchen, var der noget der manglede.

”Selvom det var en spændende periode i en branche kendetegnet af vækst, innovation og forandring, havde den personlige bæredygtighed til tider trange kår. Så da jeg begyndte at se mig om efter nye græsgange, søgte jeg et ’klart formål’ og en funktion med mening,” fortæller Signe Rasmussen.

Et CSR-karrierehus med værdier og formål

For Signe blev udbyttet fra uddannelsen mere end ny viden, strategiske greb og værktøjer. Den banede også vejen for en personlig arbejdsafklaring – og dermed også for Signes næste karriereskridt.

Med inspiration fra en ”CSR-hus”-model, der grafisk viser, hvordan en virksomheds vision, mission, forretningsområder og CSR-indsats hænger sammen, udarbejdede Signe kreativt en tilsvarende udgave for sit eget ”CSR-karrierehus”.

”Modellen forestiller et hus, hvis fundament er min mission og mine værdier. Husets indre er mine bløde og hårde kompetencer. Udhænget udgør mit formål og taget min vision,” forklarer Signe Rasmussen, som på den måde har konverteret sit CV til en ”bæredygtig forretningsmodel”, som hun kalder det.

Se Signes personlige CSR karrierehus her

Cirkulære løsninger hos Carl Hansen & Søn

Med personlige værdier og formål på plads, blev det efter uddannelsen lettere at finde det rigtige job, og Signe Rasmussen arbejder i dag hos den ikoniske møbelproducent Carl Hansen & Søn, som bl.a. er kendt for sine Wegner designklassikere.

Her arbejder Signe som Quality Compliance Specialist, hvor hun bruger sin læring og nogle af de mange værktøjer fra uddannelsen til at sætte CSR-indsatsen i system, så både små og store initiativer kan sættes i gang.

Ét projekt, som Signe Rasmussen indtil videre er særligt stolt af, er virksomhedens partnerskab med den socialøkonomiske virksomhed Narv.

”Her skal læderrester fra vores produktion af designmøbler genbruges til nye produkter, der skal sælges i Carl Hansen & Søns flagskibsbutikker rundt omkring i verden,” uddyber Signe, som fortsat bruger sit personlige ”CSR-karrierehus” som kompas.

”Jeg vil gerne være med til at lukke det cirkulære kredsløb og fortælle om, hvorfor vi skal købe god kvalitet og genbruge i stedet for at købe billigt og smide alt for meget ud. Jeg synes generelt, at affaldssortering er et spændende område, for det er her, at udfordringerne og mulighederne er, når det handler om at bruge jordens ressourcer bedre,” slutter Signe.

Signes 3 gode råd til andre CSR-forandringsagenter:

  1. Forstå forretningen – din virksomhed skal også være økonomisk bæredygtig, så det er vigtigt, at du lærer at ”tale forretning”.

  2. Hav tålmodighed – det tager tid at vende en supertanker, og store forandringer kan tage lang tid. Så husk at notere de små sejre undervejs.
     
  3. Brug struktur og systemer – de er en forudsætning for vækst og for at kunne levere et professionelt resultat til kunder med høje krav. I min tid har jeg selv erfaret, hvordan det har kunnet omvende en stædig ingeniør eller to. ;-)


Læs mere:

Signes CSR karrierehus
Carl Hansen & Søn
Partnerskabet med den socialøkonomiske virksomhed Narv

Sustainable Business Change Manager er en praktisk uddannelse for specialister, ledere og rådgivere, der ønsker viden og værktøjer til at sammenkoble forretning med samfundsansvar og forandringsledelse. Næste hold starter i august 2020. 

Læs mere på www.sustainablebusinesschangemanager.dk

Mere fra TANIA ELLIS – The Social Business Company

TANIA ELLIS – The Social Business Company

http://www.thesocialbusinesscompany.com

Vi inspirerer og hjælper virksomheder med at skabe værdi for både samfund og bundlinje ved at koble forretning med samfundsansvar og innovation gennem vores: Social Business Speaking - foredrag om bæredygtige business trends & praksis. Social Business Academy - kurser og certificeringer for fagfolk, der arbejder med bæredygtighed og CSR…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere