26.03.2018 | Navnenyt

Ny chef for ansvarlige investeringer i MP Pension

Troels Børrild bliver ny chef for ansvarlige investeringer i MP Pension.

MP Pension får ny chef for ansvarlige investeringer. Den nye mand på posten er Troels Børrild, der er kendt for at kritisere pensionsselskaber. Nu får han selv muligheden for at rette op på sin kritik. 

Med virkning fra 1. april 2018 skal Troels Børrild være chef for ansvarlige investeringer i pensionsselskabet MP Pension. Og dermed forlader han stillingen som politisk rådgiver i foreningen Mellemfolkeligt Samvirke. Det er et usædvanligt karrieskift, da Troels Børrild tidligere har langet ud efter lige netop pensionsselskaber.

Med den nye stilling som chef for ESG-teamet får Troels Børrild mulighed for at forbedre nogle af de kritikpunkter, som han tidligere har anklaget pensionsselskaber som MP Pension for.

”Jeg mener, at vi skal være super ambitiøse på, hvordan at vi kan være med til at forme verden med de investeringer, som vi laver på vegne af MP Pensions medlemmer og så være med til at kunne påvirke virksomheder til at blive endnu grønnere og mere ansvarlige over for mennesker,” siger han.

I rollen som ansvarlig for investeringer får han råderum over medlemmernes 115 milliarder. Men på grund af Troels Børrilds tidligere jobfunktion sættes der spørgsmål ved, om han er den rette til at varetage både medlemmer og selskabets interesser. Denne kritik afviger Troels Børrild.

”Jeg interesserer mig for ansvarlig forretning og investeringer. Ikke bare etik for etikkens skyld. Det handler også om at lykkes med at få et højt afkast og ansvarlighed til at gå hånd i hånd,” forklarer han.

MP Pension har, med Troels Børrild i førersædet, ambitioner om at påvirke andre pensioner med et blakket ry til at blive mere klimavenlige og bæredygtige.

”Forhåbentlig kan vi være med til at skubbe på, så der sker en omstilling hos de virksomheder, som vi investerer i. Og det vil gøre en stor forskel for verden,” afslutter han. 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere