03.12.2020 | Navnenyt
Ny direktør i Dansk Initiativ for Etisk Handel

"For mig er medlemsorganisation et nøgleord, for uden medlemmerne (...) når vi ikke i mål". Foto: Niels Niels Hougaard
D. 4. januar tiltræder en ny direktør hos Dansk Initiativ for Etisk Handel. Det bliver Nanna Callisen Bang, som vil føre stafetten videre, da Mikkel Stenbæk Hansen pga jobskifte fratrådte stillingen den 30. november 2020.
Nanna Callisen Bang kommer fra en stilling som program- og souschef i Tuborgfondet, hvor hun bl.a. var med til at udvikle fondets strategiske fokus på unges engagement i bæredygtighed, verdensmålene og innovation.
Nanna har i mange år arbejdet med bæredygtighed, klima og værdikæder i Vest - og Østafrika og er medlem af en række rådgivende bestyrelser inden for bæredygtighed, herunder Investeringsfonden for Udviklingslande, DJØF og Det Kongelige Geografiske Selskab.
”Vi har valgt Nanna, fordi hun kommer med et stærkt engagement, et bankende hjerte for klima, miljø og social ansvarlighed og med mange års solid erfaring med tværsektorielt samarbejde, alliancer og partnerskaber på tværs af offentlige myndigheder, forskning, organisationer, fonde og det private erhvervsliv i Danmark og internationalt,” siger DIEHs formand, Jonas Engberg, om valget af Nanna, som glæder sig til at komme igang -
"Jeg har fulgt organisationen og medlemmernes vigtige arbejde i mange år, og jeg er stolt over at blive en del af en organisation med stort momentum som forum for samarbejde, viden og konkret handling for mere ansvarlige og bæredygtige værdikæder", udtalger hun.
Hos Dansk Initiativ for Etisk Handel ser vi frem til at byde Nanna velkommen og glæder os til det kommende samarbejde.
Læs mere om udnævnelsen af Nanna her Ny direktør i DIEH: ”Vi skal styrke samarbejdet for en mere ansvarlig og bæredygtig handel”
På nuværende tidspunkt er det på grund af corona-situationen ikke muligt at afholde en officiel reception for at sige ordentligt farvel til Mikkel og velkommen til Nanna. Vi glæder os til at invitere til dette, når situationen igen tillader.
Samfund

Er det etiske forbrug ved at blive mainstream? – antallet af certificerede varer stiger år for år
Brug af mærkningsordninger er i vækst - både hos forbrugere, virksomheder, offentlige indkøbere og underleverandører. Mærkerne er blandt andet med til at bygge bro mellem producenter og forbrugere.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Lancering af Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie
Fælles indsats vil gøre det nemmere for danskerne at undgå at bidrage til fældning af regnskov, når de køber ind. Ny dansk alliance med 29 danske virksomheder, organisationer og myndigheder går sammen til kamp mod afskovning fra palmeolie.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Grøn Transport i Værdikæden: Pjece med inspiration og gode råd
Transport er et helt centralt element i enhver indsats for at sikre mere bæredygtig indkøb af varer og tjenesteydelser. Er du indkøber, kan du nu få gode råd og inspiration til grønnere transport i værdikæden fra forskellige cases.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Virksomheder og offentlige indkøbere deler viden om grønne indkøb
I Forum for Bæredygtige Indkøbs temagrupper mødes leverandører med offentlige og private indkøbere for at vidensdele om fx transport, plastemballage og IT samt brug af Verdensmål i udbud. Dialogen skubber de offentlige indkøb i en grønnere retning.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ny direktør i DIEH: ”Vi skal styrke samarbejdet for en mere ansvarlig og bæredygtig handel”
Ny direktør, Nanna Callisen Bang, glæder sig til at trække i arbejdstøjet for arbejdet med ansvarlige globale værdikæder. Hun lægger især vægt på at styrke samarbejder på tværs, men også at tempoet skal op - for det kalder samfundet på. Mød Nanna her.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Nyt grønt indkøbsmål for tekstiler
Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI) har netop vedtaget nyt indkøbsmål for tekstiler. Målet har fokus på at gøre miljøbelastningen mindre i hele produktets livscyklus fra udvinding af råvarer til genanvendelse eller bortskaffelse.
Indhold fra partner