11.02.2015  |  Klima, miljø og energi

Nye ventilatorer halverer energiforbruget

Aalborg Storcenter sparer 192.000 kroner om året ved at skifte til energibesparende ventilatorer i butikkerne.

102 nye såkaldte EC-ventilatorer i Aalborg Storcenter giver en forventet energibesparelse på cirka 250.000 kWh om året. I kroner og øre svarer det til en besparelse på elregningen på 192.000 kroner om året.   

Ventilatorerne er nyeste teknologi fra leverandøren Ebmpapst, hvor motor, ventilator og styring er bygget sammen i en energieffektiv enhed. Ifølge ventilationsfirmaet vil investeringen være tjent hjem på fire år og tre måneder.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Udskiftningen af de i alt 102 gamle ventilatorer med moderne EC-ventilatorer var færdig i oktober 2014, så der er kun udført målinger på energibesparelsen i nogle få måneder. Men tallene er entydige og stærkt opløftende, fortæller ejendomsinspektør Claus Münster, der har stået i spidsen for energirenoveringen.

"Vores totale elforbrug til ventilation er faldet med cirka 20.000 kWh pr. måned, hvilket svarer til cirka 30 procent. Og da vi ikke sideløbende har lavet andre ændringer ved ventilationen, kan vi beregne, at forbruget til de 102 ventilationsanlæg i vores lejemål er halveret", siger Claus Münster.

Ud over energibesparelsen er de nye ventilatorer også billigere i drift og giver samtidig et bedre indeklima med mindre støj og bedre luftskifte hos de 75 lejere i centret.

De skrottede ventilatorer var fra 1996, da Aalborg Storcenter blev bygget. De kostede cirka 30.000 kroner om året at vedligeholde og havde mange driftstimer, cirka 3.000 om året.

- JKK 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere