Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

17 organisationer kræver naturlov efter valget

Hvis naturens tilbagegang skal vendes, kræver det en naturlov. Sådan lyder meldingen fra 17 organisationer forud for den kommende valgkamp.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

De første i Danmark: Scania sælger ladeløsninger til el-lastbiler

El-lastbiler er stadig et sjældent syn i Danmark, men nu har Scania gjort det nemt for deres kunder at sadle om og fremover køre grøn lastbilskørsel. De kan nu levere både el-lastbiler og el-ladestandere, og det har et af landets førende renovationsselskaber netop takket ja til. Det er første gang, at en dansk virksomhed har kunnet tilbyde en større samlet løsning, men ifølge Scania vil det være standarden i fremtiden

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

EU-energipakke skal sænke forbrug og indføre indtægtsloft for energivirksomheder

I en ny energipakke er EU-landene blevet enige om, at man skal sænke elforbruget og indføre loft på, hvor meget elproducenter på tjene. ”Vi danner en fælles front mod Ruslands brug af energi som våben mod os”, lyder det fra minister.

0 kommentarer

Supply chain

Tekstilgenanvendelse er et guldæg, der venter på at blive klækket

Øger man investeringerne i genanvendelse af tekstiler, har det potentiale til at spare fire millioner tons CO2-udledninger såvel som skabe 15.000 jobs i Europa. Det vurderer en ny analyse foretaget af McKinsey.

0 kommentarer

Supply chain

PostNord fordobler antallet af elbiler

Selvom vi stadig kun er i begyndelsen af efteråret, er PostNord godt i gang med forberedelserne til onlinehandlens højsæson. Black Friday og jul er lige om hjørnet, og i år kan pakkerne meget vel blive leveret af en af PostNords 100 nye elbiler.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Nyt katalog blotlægger plastudfordringer i bæredygtigt byggeri

Plast er afgørende i den grønne omstilling af byggeriet. Men der er udfordringer, som skal løses. De foldes ud i et nyt katalog, som skal give plastbranchen og eksterne parter fælles fodslag og mulighed for at fokusere kræfterne i arbejdet mod et mere bæredygtigt byggeri.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Ny som ESG-manager?

Lige nu ansætter hundredvis af ansvarlige virksomheder CSR-medarbejdere, ESG- og Sustainability Managers. Er du én af dem, der lige er startet, har du her en prioriteret to-do-liste, der hjælper dig og din organisation med at strukturere opgaven rigtigt fra starten. - her er fem gode råd til succes med dit nye job

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Sådan kan din virksomhed komme igennem energikrisen

Energikrisen er alvorlig for dansk erhvervsliv, og flere virksomheder er presset økonomisk pga. energipriserne. Vi giver her 10 bud på, hvordan du som virksomhed kan reducere dit energiforbrug og komme lettere igennem energikrisen.

Indhold fra partner

Medarbejder

Virksomheder mangler 10.000 hænder: ”Det hæmmer den grønne omstilling”

Krig og inflationskrise har fået mange virksomheder til at sætte ekstra skub på den grønne omstilling, men mangelfuld rekruttering er voksende hæmsko for både den grønne omstilling og energiuafhængighed fra Rusland.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Valg 2022 - Tre plastik prioriteter for den kommende regering

Den siddende regering er på valg. Mette Frederiksen har netop udskrevet folketingsvalg og i den anledning har Plastic Change udarbejdet et valgoplæg. Oplægget favner bredt og stiller skarpt på, hvilke hovedprioriteter vi ser for den kommende regering.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Københavns Kommune stiller skærpede krav til virksomheder

I april 2022 vedtog Københavns Borgerrepræsentation at skærpe kravene til de virksomheder, der leverer varer til Københavns Kommune. Med det skærpede CSR-bilag følger nye krav til respekt for menneske- og arbejdstagerrettigheder samt miljø og klima.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Ledere bliver belønnet, når de formår at få virksomheden til at nå flere klimamål. Sådan lyder flere og flere virksomheders lønstrategi, men målene for direktørers klimaperformance er ofte så udefineret, at tiltaget ingen reel effekt har. Det konkluderer ny rapport foretaget af As You Sow.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Plastic Change og NGO'er: Danmark har et skodproblem, der truer både natur og sundhed

Tobaksindustrien skal fra nytår punge ud for de kommunale oprydningstjanser af de mange cigaretskod, som ender i naturen. Det er dog langt fra tilstrækkeligt, da plastikfiltrene på cigaretterne skader længe før, de ender som affald, mener flere NGO'er.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

80.000 færre plastikposer i løbet af et år – og det er blot en start

I løbet af foråret og sommeren kunne flere af Feriepartner Danmarks sommerhusgæster opleve en lidt anden service end normalt. Den knitrende plastikpose, der tidligere udgjorde emballagen på deres linnedpakker, var nemlig flere steder blevet skiftet ud.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Nye kompetencer til ledelsen af arbejdet med sustainability

Varetager du sustainability management – som CSR-manager eller specialist indenfor bæredygtighed og ESG? Er du projektleder, funktionschef, selvstændig konsulent eller på anden måde involveret i arbejdet med bæredygtighed i virksomheden? Så se med her.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Klyngeorganisationer sætter gang i grønne gennembrud

Innovation gør grønne idéer til stærke markedsprodukter inden for klima- og energiteknologi. Det er Strecon et glimrende eksempel på, der gennem et klyngesamarbejde har skabt en teknologløsning, som sætter virksomheden på det grønne landkort.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Danmark har stillet forslag om en international SDG-standard

Risikoen for SDG-washing og bæredygtighedsindsatser, der ikke gør en forskel, er stor. Derfor er der brug for en ISO-ledelsestandard, der skal hjælpe virksomheder og organisationer med at arbejde systematisk og dokumenterbart med FN’s verdensmål.

Indhold fra partner

Samfund

Sanistål i partnerskab til gavn for unge med autisme

Sanistål har indgået en partnerskabsaftale med den socialøkonomiske it-virksomhed NordVirk i Aalborg. Aftalen betyder, at Sanistål fremover donerer sit udtjente it-udstyr til NordVirk, som har succes med at hjælpe unge mennesker med autisme tættere på uddannelse og arbejde.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

DLG Group invests heavily in pea proteins in Germany

DLG’s German agricultural company, HaGe, will invest in a new plant in Germany to produce highly processed pea proteins for the food industry. The project is part of the DLG Group’s sustainability plan ZERO and is also one of the largest green initiatives that the Group presents in the strategically important German market.

Indhold fra partner

Samfund

Københavns Kommune er godt klar over trippeltælling af klimagevinst

Københavns energiselskab, HOFOR, leverer grøn strøm, som tæller med i kommunens klimaregnskab. Samtidig tæller det også med i andres kommuners såvel som virksomheders grønne regnskov – selvom den grønne energi kun produceres én gang.

0 kommentarer

Menneskerettigheder

Indspark: The New EU Forced Labor Product Ban: Recommendations for Business

Strategi & ledelse

Ny kampagne: Den grønne omstilling kan også være gul

Når Fairtrade-mærket Danmark i denne uge blænder op for en ny digital kampagne, er det for at sætte fokus på de grønne tiltag, som mærkningsordningen er med til at løfte hos verdens småproducenter, som dyrker vores kakao, roser, bananer, kaffe og vanilje.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Kom på kursus og få kompetencer til klimaregnskab og klimahandling i praksis

Er du funktionsleder eller administrativ medarbejder med operationelt ansvar for virksomhedens klimaregnskab- og handlingsplaner? Så se med her

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt ungt fællesskab skal udforske blå omstilling og skabe Ocean Youth Summit Aarhus

Studerende og nylige dimittender kan nu søge om at blive en del af et socialt og fagligt fællesskab. Gennem seks måneder skal de opleve og udforske bæredygtig udvikling og havet, samt skabe en konference for andre unge under The Ocean Race 2023 i Aarhus.

Indhold fra partner

Samfund

FBSA vil sætte diversitet på skoleskemaet

Med et nyt samtaleværktøj, der tager fat på autentiske problemstillinger og dilemmaer omkring diversitet i bygge- og anlægsbranchen, vil Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar nu sætte diversitet på skoleskemaet på både erhvervsskoler, universiteter og arkitektskoler. Håbet er, at det kan være med til at skabe bedre forudsætninger for at udbrede diversitet og inklusion i branchen fremadrettet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Den store gaslækage i Østersøen er også klimakritisk

Lækagerne på Nord stream 1 og 2 ved Bornholm forventes som minimum at udlede, hvad der svarer til 22% af Danmarks årlige udledning af CO2-ækvivalenter. Metan, som udgør hovedbestanddelen af naturgas, er en yderst potent drivhusgas.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Millionstøtte skal skabe mere diversitet og en bedre arbejdskultur i byggebranchen

I et nyt udviklingsprojekt med støtte fra Realdania skal Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar udvikle konkrete værktøjer, der skal gøre kulturen på tværs af byggebranchen mere inkluderende, særligt over for kvinder, men også andre minoriteter. Et af målene er at skabe en bedre arbejdskultur, der kan tiltrække mere arbejdskraft i en branche, der har store udforinger med rekruttering.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere