Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Klare ambitioner for svanemærkede hoteller

Svanemærkede hoteller og andre overnatningssteder skal allerede i dag opfylde omfattende krav for at reducere deres miljø- og klimabelastning, og med skærpede krav hæves ambitionsniveauet nu yderligere.

Indhold fra partner

Samfund

Det bliver rigtig dyrt ikke at omstille til nye klimavirkelighed

I en ny rapport fra Deloitte er der regnet på den økonomiske forskel mellem en koordineret indsats i forhold til klimaforandringer og "failure to act". Den er stor. Som i virkelig stor.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Nilfisk improves its Business Sustainability Rating being awarded an EcoVadis Silver Score

Nilfisk is being recognized for its continued progress on corporate social sustainability (CSR) receiving an EcoVadis 2021 Silver rating. This recent sustainability assessment is a significant improvement from last year and is mainly driven by environmental efforts.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR får helt semester på kommunikationsuddannelse på DMJX

Der er efterspørgsel på kommunikatører, der kan kommunikere præcist om f.eks. bæredygtighed. Derfor får et helt semester af DMJX's kommunikationsuddannelse nu samfundsansvar som overordnet tema.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Få svar på gode spørgsmål om at arbejde strategisk med bæredygtighed

Bæredygtighed er blevet et vilkår, som virksomheder må forholde sig til. Det handler for mange i første omgang om at leve op til lovkrav og imødekomme forventninger fra banker og investorer, kunder, nuværende og kommende medarbejdere og andre interessenter. En mere proaktiv, strategisk tilgang er at gøre virksomheden fremtidssikret ved at have øje for langsigtet værdiskabelse. Og her spiller bæredygtighed en afgørende rolle.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

A glance forward: Looking into the global agricultural and food sector in 2022

The way we produce, process, cook and eat food is transforming in the aftermath of the global pandemic. Climate change, plant-based food, food security, new technologies and an increased interest in health are some tendencies that also appear to apply in 2022. Consumers now demand food and beverage products that provide solutions to their problems – from the personal to the planetary.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Migrantarbejdere i Qatar bør have del i overskuddet fra VM

Trods visse forbedringer over de sidste 10 år, bør Fifa give milliarder i kompensation til migrantarbejdere i Qatar efter VM er gennemført.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Fremtidens grønne energiproduktion er kritisk infrastruktur - og et oplagt mål for cyberangreb

På Bureau Veritas Kick Off 2022 fortæller Tone Thingbø, om Statkrafts indsats for at sikre informationssikkerhed i virksomheden.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Bridging the Supply Chain Gender Gap through Digital Training

The COVID-19 pandemic impacted the lives of approximately 190 million women workers in global supply chains.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nu stiller Svanemærket omfattende krav til tekstiler

Flere krav til produktdesign og kemikalier, øget fokus på kvalitet og levetid samt forbud mod afbrænding af usolgte tekstiler. Det er nogle af de tiltag, der er med i Svanemærkets nye krav til tekstiler – og som skal være med til at sikre mere cirkulære tekstiler og dermed også reduceret klimabelastning.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Nu kan flere virksomheder få grønne lån

Danske virksomheder ønsker i stigende grad at tage del i den grønne omstilling. Men at gøre virksomheden grønnere stiller også krav til finansieringen. Derfor udvider Danske Bank nu muligheden for at få et lån til grønne projekter.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Tjen penge mens du sorterer dit affald – Nestlé går sammen med affaldssorterings app'en Bower

På trods af en markant udvikling på området er affaldssortering stadig en udfordring, som det ikke er lykkedes at komme i mål med i Danmark. Det er ikke let at ændre vores vaner, og cirka halvdelen af alt husholdningsaffald bliver stadig ikke sorteret. Nestlé er gået sammen med den svenske affaldssorterings app Bower, der bygger på en incitaments struktur, der belønner forbrugere, når de sorterer deres husholdningsaffald.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Pensionsselskaber: Bæredygtighedsrapport favoriserer de store aktører

En ny rapport placerer pensionsselskaberne Topdanmark og Velliv i bunden af bæredygtighedslisten. De mener imidlertid, at undersøgelsen tilgodeser store virksomheder.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Wefood efterlyser flere leverandører

En tredjedel af de fødevarer, der bliver produceret i verden i dag, ender i skraldespanden. Det er mad nok til at brødføde tre milliarder mennesker.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Danish Farmers Lead the Way in Precision Agriculture

The fast implementation of new technologies in the primary sector shows that a new generation of Danish farmers are now frontrunners in using satellites and drones to obtain a more efficient agricultural production. The results include higher efficiency and an optimised fertilising process.

Indhold fra partner

Samfund

Danmark skal vise klimavejen for 100 europæiske storbyer

BLOX og Dansk Industri skal - sammen med et konsortium af danske og europæiske partnere – være med til at finde løsninger, som 100 storbyer kan trække på.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Danmarks første klima-lavbundsprojekt er gennemført i Nordjylland

En mose i Nordjylland hjælper med at sænke hele Danmarks udledning af CO2. Det sker, efter Den Danske Naturfond og Aalborg Kommune sammen har genoprettet naturen i Hals Mose.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Havvind skal levere halvdelen af EU's grønne energi

Den nye Esbjerg-erklæring, der skal gøre Nordsøen til et grønt kraftcenter, er en prægtig plan, og den bakkes op af endnu større planer fra EU. Nu skal de bare udføres.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

På rette vej med bæredygtigheden

Mindre CO2-aftryk og bedre fastholdelse af medarbejdere er blandt de positive resultater i Diakonissestiftelsens ny bæredygtighedsrapport for 2021. ”Derudover arbejder vi dagligt med at give mennesker overskud til at tage ansvar for vores fælles samfund,” siger chefen for bæredygtighed.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

WindowMaster sætter klare mål for miljøaftryk

Det danske cleantech-selskab, WindowMaster, der sælger klimavenlige anlæg baseret på naturlig ventilation, sætter nu klare og ambitiøse mål for selskabets fremtidige energi- og ressourceforbrug. Miljømålene skal i sidste ende gælde for både produktion og transport af selskabets produkter, underleverandører, kontorhold og anvendelsen af produkterne hos kunderne

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Cybersikkerhed i 2022 - Hvad gør hackerne, og hvad gør vi? Tænk som en hacker

På Bureau Veritas Kick Off 2022 fortæller Jens Myrup Pedersen meget mere om, hvordan de forskellige grupper af hackere arbejder, og hvordan man som virksomhed bedst ruster sig mod et cyberattack.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danske supermarkeder lander på 3. plads, med der er absolut ingen grund til jubel

Ny rapport afslører at europæiske supermarkeder er nølende når det kommer til at reducere deres plastikaftryk. Der er hverken data, gennemsigtighed, handlinger bag ordene eller politisk opbakning til plastiktiltag.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Quantafuel vinder ’Plastprisen 2022'

BASF’s strategiske partner i Skive Quantafuel har vundet Plastindustriens Plastprisen 2022. Quantafuels administrerende direktør Lars Rosenløv modtog prisen torsdag aften i København.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

En klimaaktivist in action: Try Hard

På Bureau Veritas Kick Off 2022 fortæller Anders Morgenthaler og Anne Ahn Lund meget mere om, hvordan både dansk filmproduktion og erhvervslivet generelt kan blive mere klimaorienteret.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Cemasys and Cognia Technology enter an agreement to digitize and simplify sustainability reporting.

The collaboration makes the reporting of fuel consumption and greenhouse gas emissions for transport and construction machinery more precise

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Innovation og klimabeskyttelse

Med et fokus på effektivitet, innovation og medansvar skaber DACHSER gunstige betingelser for en mere bæredygtig form for logistik. Andre Kranke, Head of Corporate Research & Development og leder af Climate Protection-projektet hos DACHSER, fortæller om vigtigheden af intelligente transportkoncepter for logistikvirksomheden.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Vi vil hylde produktionsvirksomheder, der har fremmet bæredygtighed gennem digitalisering – er det jer?

Vi inviterer produktionsvirksomheder til at bidrage til vores kommende initiativkatalog med jeres bedste og mest inspirerende eksempler. Kataloget skal være en kilde til inspiration for andre produktionsvirksomheder.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere