Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof

Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.

Menneskerettigheder

Seven Questions to Determine a Company’s Connections to Human Rights Abuses

The actions that a company must take to prevent, mitigate, and remedy adverse human rights impacts—what the UN Guiding Principles on Business and Human Rights (UNGPs) call “appropriate actions”—depend on the company’s connection to that impact.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Når vi taler åbent om det, kommer forandringerne

Hvor åben skal man være om sine ambitioner og forretningsmål? Helt åben ifølge Claus Nielsen, direktør for Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference. Da de begyndte at fortælle om deres bæredygtighedsudfordringer, -mål og -successer skete der noget.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Invitation: Webinar om ESG-nøgletal i årsrapporten

Finansforeningen/CFA Society Denmark, FSR – danske revisorer og Nasdaq Copenhagen inviterer til webinar d. 8 februar kl. 10.00-10.55, hvor du kan høre om PensionDanmark og Arlas erfaringer med at gøre brug af ESG-hoved- og nøgletal i årsrapporten.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

COVID-19 har givet kantinen et løft og gjort den mere bæredygtig

Der er ingen tvivl om, at Corona har budt på utallige udfordringer, men pandemien har faktisk også været med til at udvikle flere ting i en positiv – og ikke mindst bæredygtig – retning ude i vores kantiner.

Indhold fra partner

Supply chain

Virtuelle mødepakker gør en forskel

Mødepakken kan ikke blot være med til at skabe den gode, fælles stemning, vi kender fra eftermiddagspauserne i mødelokalet. Den kan også med til at skabe arbejde og ordentlige arbejdsforhold i Afrika.

Indhold fra partner

Kommunikation

Udnyt tiden til nye kompetencer

"Jeg havde en vis skepsis vedr. forventninger, da det var mit første online kursus som sådan. Det virkede! Det var godt med de særlige "rum", når vi skulle i gruppearbejde," fortæller kursist om online ISO 9001 Inspirationsseminar.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Grib chancen: Bliv del af startup-miljø for CO2-jægere

Der er brug for nye løsninger, hvis Danmark skal indfri ambitiøse klimamål. Det nye startupmiljø GreenUp Accelerator har pladser til iværksættere, der har en CO2-plan. Hurtig tilmelding giver ekstra fordele.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Fra verdensmål til hverdagsmål

Har din virksomhed de 17 verdensmål og bæredygtighed skrevet ind i strategien for de næste par år og er det stadig lidt uklart, hvordan I helt konkret kan nå jeres mål - så kan vi hjælpe dig med at gøre verdensmål til hverdagsmål

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

L'Oréal er med som underskriver af EU's nye grønne forbrugsløfte

EU Kommissionen har lanceret et nyt initiativ, The Green Consumption Pledge, der opstiller fem nye principper for omstilling til grønt forbrug. De første fem firmaer har allerede skrevet under, heriblandt L'Oréal

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Schneider Electric kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed

Blandt 8.000 nominerede er Schneider Electric blevet kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed i det internationalt anerkendte Global 100-indeks fra Corporate Knights.

Indhold fra partner

Samfund

Three in a row: Ørsted again ranked world’s most sustainable energy company

Corporate Knights names Ørsted the most sustainable energy company and second-most sustainable company across sectors in the 2021 Global 100 index. The green energy major shares key learnings from its own transformation.

Indhold fra partner

Samfund

Virksomheder fra hele landet dyster om CSR People Prize

Store koncerner med tusindvis af ansatte kæmper side om side med små håndværksmestre om at vinde CSR People Prize, som går til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar. Innovative løsninger og viljen til at holde fast i samfundsansvaret i kriseti

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder

Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.

Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020

Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.

Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi

Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.

Klima, miljø og energi

Flere store danske virksomheder erkender, at størstedelen af deres CO2-udledninger ligger udenfor direkte kontrol

I langt de fleste virksomheders tilfælde skal den største mængde CO2-udledning findes i det såkaldte scope 3. “Særligt de små og mellemstore virksomheder er udfordret", udtaler Concitos direktør, Christian Ibsen.

Medarbejder

Ansvar for arbejdsskader

Hvem har ansvaret, når medarbejderne kommer til skade på jobbet? Managing partner i Horten Finn Schwarz og senioradvokat Signe Werming stiller skarpt på vurderingen af arbejdsgiverens ansvar for arbejdsskader og giver syv vigtige huskeregler.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene

Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.

Klima, miljø og energi

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld

Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.

Strategi & ledelse

Ege Carpets gennemfører CSR-audit under COVID-19

I samarbejde med Bureau Veritas Certification lykkedes det Ege Carpets at gennemføre virksomhedens årlige CSR-audit under hensyntagen til gældende COVID-19-restriktioner.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Nyt netværk vil knække koden til bæredygtigt forbrug

Hvordan får man danskerne til at tillægge det bæredygtige valg værdi og handle ansvarligt? Det spørgsmål har syv virksomheder på tværs af brancher sat sig for at finde svar på.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Indspark: De 10 bedste globale bæredygtigheds-initiativer i 2020 er udnævnt!

Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år

Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.

Klima, miljø og energi

Cirkulært fokus i Svanemærkets nye krav til møbler

Svanemærkets krav til møbler er netop blevet strammet. De nye krav skal især være med til at fremme den cirkulære økonomi og dermed mindske møblers klimaaftryk.

Indhold fra partner

Medarbejder

Virtuel julestue udvikler sociale kompetencer digitalt

80 kilo tøj til Røde Kors, et hav af romkugler og øvelse i at interagere og socialisere sig digitalt var blandt de outputs, der kom ud af Ateas virtuelle julestue for medarbejdernes børn.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Intern Auditor Miljø

Efter succesfuld gennemførelse af kurset, vil deltageren have kendskab til auditeringsteknikker og værktøjer med særligt henblik på den interne auditors rolle og funktion.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere