Nyhedsarkiv

Supply chain

Supply Chains CO2 fodaftryk (Scope 1,2,3) kan allerede nu måles og monitoreres i eksisterende Supply Chain teknologier

Hvis man er ambitiøs med sin bæredygtighedsindsats i Supply Chain så bruger man digitale Supply Chain teknologier til at skabe indsigt og fremdrift på sin Scope 3 udledning. I denne artikel sætter vi fokus på hvordan.

Indhold fra partner

Kommunikation

Greenwashing: Det er virksomhedernes eget ansvar at sætte sig grundigt ind i reglerne, påpeger ekspert

Sagerne om greenwashing er mangedoblet de seneste år. Reglerne er utydelige, mener flere eksperter, men det er alligevel virksomhedernes eget ansvar at kommunikere korrekt om deres bæredygtighedsarbejde.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Podcast: Global Compact og Bæredygtig Business

Når vi taler om bæredygtighed, hvordan sikrer vi os, at vi har et fælles sprog og nogle objektive, videnskabelige kriterier for, hvor meget hver virksomhed skal reducere deres udslip, for at vi kan nå Parisaftalen? Det ved de en masse om i Global Compact.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

COP26 Made Climate Action Mainstream Business and Put 1.5°C on Life Support

At COP26, the global community made meaningful progress. Unfortunately, it also is wholly insufficient to meet the Paris Agreement’s goals.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Landsholdet spiller for klimaet

Det danske kvindelandshold i fodbold støtter Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde i forbindelse med dagens kamp mod Bosnien-Hercegovina.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Nyt netværk sætter fokus på et strategisk arbejde med diversitet

Diversitet er blevet et konkurrenceparameter og er af voksende betydning for Dansk Erhvervs medlemmer. Derfor opretter Dansk Erhverv nu et diversitetsnetværk.

Indhold fra partner

Samfund

Under Black Friday tæller The Body Shop de tal, som betyder noget

31 % af alle kvinder har været udsat for fysisk eller seksuel vold*, viser en global rapport fra WHO. Det skræmmende høje tal understreger, at mænds vold mod kvinder faktisk er en pandemi, og at vi må handle nu. Derfor vælger The Body Shop at tolke Black Friday på deres helt egen måde og sætte fokus på de tal, der betyder noget, i stedet for tilbud og rabatter. Det aktivistiske skønhedsbrand vil under Black Friday-ugen anvende deres butikker og digitale kanaler til at tale om mænds vold mod kvinder i Danmark og i verden, i samarbejde med LOKK.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Arla-kampagne modarbejdes af satellitfotos

I en kampagne sælger Arla sine mejeriprodukter som klimaneutrale, da koncernen bevarer regnskov i udlandet. Men en satellitbilledanalyse viser, at skovene er brændt betydeligt ned eller ryddet de seneste år. Selv forsvarer Arla initiativet.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Danske landmænd skal klædes bedre på til grøn omstilling

Alle landmænd i Danmark vil fra næste år få adgang til et nyt digitalt redskab, som skal sætte turbo på klimaomstillingen. Samtidig tilbydes landmænd og landbrugsstuderende en helt ny klimauddannelse.

0 kommentarer

Samfund

Modebrandet Monki vil være med til at skabe forandring i verden

Monki betegner sig selv som et formålsdrevet brand. Seneste tiltag er en underskriftsindsamling, der skal opfordre til lovgivning omkring redigering af billeder på de sociale medier.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Sådan kan vi nå 54% CO2 reduktion i 2025

I går vedtog Folketinget et reduktionsmål for drivhusgas på 50-54% i 2025 som en del af klimaloven. Men det er uklart, om man sigter efter 50% eller 54% og hvordan vi konkret skal nå målet. CONCITO anbefaler, at målet er 54% og peger på syv konkrete virkemidler, der kan bringe os dertil.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Hjælp til CO2-fri værdikæder: Nu forhandler søfarten om CO2

Den internationale søfartsorganisation IMO forhandler i denne uge om et søfartens klima-ambitioner og virkemidler. To-tre procent af de globale CO2-udledninger er i spil. Og regeringers klimatroværdighed.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Teknologierne til at genanvende tekstiler findes, men skalering er vanskelig

Scaling Circularity er navnet på en ny rapport, som belyser, hvad det kræver at skalere genanvendelse af tekstiler.

0 kommentarer

Samfund

Informationssikkerhed – mere end bare cybersecurity

På Bureau Veritas Kick Off 2022 - Shaping a World of Trust kan du høre Per Tardum fra Coloplast A/S, fortælle mere om udfordringer, omfang, implementering, den interne kommunikation/markedsføring og få gode råd – også til at undgå fatale faldgruber.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Initiativet ConsciousFriday donerer i år til Den Danske Naturfond

Virksomheder forpligter sig til at sikre mindst 100m2 vild natur ved at donere 1200kr til Den Danske Naturfond i forbindelse med ConsciousFriday

Indhold fra partner

Medarbejder

Vi er to mennesker, der lærer hinanden at kende

Der er meget at lære, når man er ny i Danmark og i gang med en SOSU-uddannelse. Så er det godt med en mentor. Cecilie Taarup støtter Baran M. i sproglig og faglig udvikling. Og så er et venskab ved at vokse frem.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Når VI bliver til bæredygtighed - leverandørsamarbejdet gentænkt

Spørg ikke hvordan jeres virksomhed bliver mere bæredygtig. Spørg i stedet hvem I kan blive mere bæredygtige sammen med. For det er her løsningerne skal findes. Både for jer, jeres kunder og for jeres omgivelser.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Thise Mejeri fremrykker soja-stop

I 2023 skulle soja oprindeligt ikke længere være en del af Thise Mejers foderbestanddel. Nu fremrykkes den beslutning med et år, efter indsats fra flere af mejeriets andelshavere.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Ny bogserie: Grøn Omstilling for Virksomheder

Danske virksomheder står overfor en af de største forandringer i nyere tid, måske siden industrialiseringen. Grøn omstilling og cirkulær økonomi kommer til at forandre alt for virksomhederne – deres markedssituation, produkter og forretningsmodeller.

Indhold fra partner

Samfund

Velux-ejer vil investere i bæredygtigheds-startups

En milliard kroner skal sendes ud i nye virksomheder, som kan gøre byggeriet grønnere.

0 kommentarer

Samfund

Startups og store virksomheder skaber resultater sammen

Innovation er en vigtig nøgle til at løse klimaudfordringer. Går startups og store virksomheder sammen, så kan innovationen accelereres. Det viser resultaterne fra et treårigt urbant udviklingsprojekt.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Ja, det er Black Friday, men vores træer er ikke på tilbud

Black Friday? Green Friday? Vores tilgang er simpel: Hvorfor dræne din krop med stress og jag ved tilbudsshopping når du kan genoplade din batterier i naturen?

Indhold fra partner

Samfund

New dietary advice can bring billions in societal gain

A study from the University of Copenhagen shows that less meat and more vegetables and legumes can provide an annual benefit to society of DKK 12 billion and give Danes more good life years.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

AGF med i opløbet til international pris

Sidst i november afgøres det om AGF får en international pris for klubbens arbejde med klima og bæredygtighed, når AGF for første gang er nomineret til en international pris for sit arbejde med bæredygtighed.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Call to action for grønt samarbejde mellem verdensledere og den maritime industri

Alfa Laval har sammen med en koalition af godt 150 af verdens største marineoperatører, underskrevet et dokument, der opfordrer verdens regeringer til at sætte turbo på arbejdet med at gøre nulemissioner for skibsfarten til standarder inden 2030.

0 kommentarer

Kommunikation

Farvel til Black Friday og goddag til Green Weekend hos Silvan

For anden gang afholder Silvan Green Weekend den 26.-28. november og donerer fem procent af weekendens omsætning til Plant et Træ.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Maersk issues first green bond to fund first green methanol vessels

This 10-year, €500 million green bond comes under the umbrella of Maersk´s Green Finance Framework and a final order book at €3.7bn. The transaction priced at coupon of 0.75%, lowest annual interest ever for Maersk.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere