Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Lidl og Waste Hunt vil fjerne affald fra naturen

Lidl og Waste Hunt indgår aftale om samarbejde for at rydde op i naturen og indsamle data om affald. Dagligvarekæden ser frem til at arbejde sammen med græsrodsorganisationen, som Lidl mener har et stort potentiale, og som kan bidrage med viden til at udvikle kædens plastikstrategi fremadrettet. Man håber, at samarbejdet vil skabe opmærksomhed om affald som ender i naturen, lyder det fra Lidl.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Klimapris: Sønderborg på EU-kortet

Sønderborg kommune vinder EU-pris for sine klimaplaner med ProjectZero-visionen, der bl.a. inkluderer at man er CO2-neutral i 2029.

Klima, miljø og energi

KLM: Vi er så store, at vi skal støtte en grønnere industri

Flyselskabet KLM har afviklet en større CSR-informationskampagne omkring sin indsats for at gøre flyindustrien mere bæredygtig. ”Vi kan ikke bare sidde på sidelinjen”, siger salgschef Anita Wagner Feddersen om kampagnen, som i høj grad sigter efter selskabets erhvervskunder.

Klima, miljø og energi

Ny landsdækkende undersøgelse: Ingen tegn på mikroplast i drikkevandet

En ny landsdækkende undersøgelse finder ingen tegn på, at drikkevandet er forurenet med mikroplastik. Undersøgelsen er foretaget af Aarhus Universitet for Miljøstyrelsen, og resultatet glæder Plastindustriens miljøpolitiske chef Christina Busk.

Indhold fra partner

Medarbejder

Supermangfoldighed styrker forretningen

Kampen om arbejdskraft og talenter står højt på agendaen i danske virksomheder. Ny forskning fra CBS og ISS Danmark viser, at supermangfoldighed er et greb til at imødegå udfordringen.

Indhold fra partner

Samfund

Ministerium overtager Danmark mod Madspild-partnerskabet

Et sjældent godt match af formål og behov har gjort, at to madspildsinitiativer, som begge blev lanceret i august, nu kommer under samme hat.

Klima, miljø og energi

Wholi Foods sætter insekter på menuen

De er på vej frem i verden, sætter bæredygtighed højt og har blik for den gode forretning. Historien om Wholi Foods er ikke kun den om to idealistiske stiftere, der vil redde verden ved at lære os at spise flere insekter.

Indhold fra partner

Medarbejder

Case: How can silence lead us to a more sustainable world?

If you want to save the world, you must also deal with your inner world. If you want to achieve purposeful goals, you must take care of your biggest asset: your mind. So, don’t just do something - just sit there! Watch Laura Storm's TED Talk to learn why

Indhold fra partner

Medarbejder

CEO-guide skal få virksomheder til at tage stilling til #MeToo

En ny forening og en CEO-guide skal hjælpe ledere i gang med at skabe et arbejdsmiljø uden seksuel krænkende adfærd ved at gå aktivt ind i at ændre kulturen på arbejdspladsen.

Klima, miljø og energi

Climathon 2018: Registration is open!

EIT Climate-KIC is thrilled to invite participants to register for the 2018 Climathon!

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

I 2016 lavede Teknologisk Institut en undersøgelse, som sammenligner vask af arbejdstøj i hjemmet med industriel vask på et Berendsen-vaskeri. Og resultatet er klart: Den industrielle vask er langt mere miljøvenlig end hjemmevasken.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danmark får verdenspris for økologipolitik

Dansk økologipolitik tildeles FN’s Future Policy Award i sølv. Prisen hylder politik, der sikrer en bæredygtig fødevare- og landbrugsproduktion – knyttet til FN’s verdensmål.

Strategi & ledelse

Innovation: Somnox ’krammepude’ fra Auping

Auping er meddesigner og producent af den første sovepude med menneskelige hjerteslag og vejrtrækning i verden. Sovepuden er designet sammen med Aupings ingeniører og Robotics Institute ved TU Delft og produceret på Aupings bæredygtige fabrik i Holland. Auping og forventer at have sovepuden på markedet i Danmark i begyndelsen af 2019.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Dokumenteret genbrug gennem FSC-certificering vinder frem

Genbrug er ikke kun slået igennem i det private forbrug og i den grafiske branche, det er nu også højt på agendaen i træbranchen. FSC-certificeret genbrug er en effektiv måde at dokumentere genbrug på, og det har flere virksomheder fået øjnene op for.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

CSR Agendaen #2: Partnerskaber, bæredygtighed og innovation

Lyt til CSR.dk's podcast om innvation og bæredygtighed her, og forstå fordelene ved innovation i partnerskaber, og hvordan det kan gøres - helt konkret.

Samfund

Gode rapporter om samfundsansvar, men også plads til forbedringer

Der er positive takter i de største danske virksomheders rapporter om samfundsansvar, men der er også områder med plads til forbedringer, viser ny analyse. FSR opfordrer virksomhederne til at gå i front med transparent og pålidelig rapptering.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Design & Innovation i nye bæredygtige materialer

Kan man forestille sig, at fremtidens designprodukter skabes i organiske materialer som tang eller svampe? Designere og virksomheder skaber nye innovative biobaserede materialer, som kan forandre den verden vi kender i dag. Og hvad med genbrugsmaterialer?

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danish CSR-prize recognizes Ørsted as a role model for sustainability reporting

The company’s reporting builds optimism, trust and a clear vision for a future run entirely on green energy.

Indhold fra partner

Samfund

Mindre larm og mere lys i den bæredygtige by

Trafikstøj, luftforurening og voksende affaldsmængder er nogle af de fysiske udfordringer, den moderne by står overfor, og som kan give social ulighed. Ved hjælp af data kan – og skal – virksomheder og myndigheder afhjælpe problemerne. Gate 21 samlede forskellige løsninger på årets Nordic Edge.

Samfund

Stor interesse for dialogmøde om benchmarking

Der er stor interesse for FSR - danske revisorer dialogmøder og det sidste i 2018-møderækken sætter fokus på benchmarking af virksomhedens performance ift. bæredygtighed. Her kan deltagerne få indsigt i Palsgaard, Novo Nordisk og MP Pension's tilgang.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Agtrup Plast og Nordisk Wavin forebygger plast i havet gennem Operation Clean Sweep

Agtrup Plast og Wavin er to vidt forskellige virksomheder, men noget er de dog fælles om. Begge virksomheder har nemlig valgt at engagere sig i kampen mod udledning af pellets til miljøet via initiativet Operation Clean Sweep (OCS). Her kan du læse om begge virksomheders erfaringer med OCS – og om deres råd til andre virksomheder, der vil gå samme vej.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

UNICEF og Hempel Fonden sikrer kvalitetsundervisning til minoritetsbørn

Siden år 2015 har UNICEF og Hempel Fonden hjulpet 1.605 børn med etnisk minoritetsbaggrund i det nordlige Vietnam til en bedre uddannelse.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Omlægning til økologi uden at det koster mere

Er det muligt at omlægge til økologi uden at øge indkøbsbudgettet?

Indhold fra partner

Samfund

Partnerskaber skal gøre Danmark bedst til bæredygtig forretning

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen skal Danmark blive rigere på at have gode løsninger på verdens problemer. Det kræver partnerskaber og at alle virksomheder deltager. Manglende finansiering og risikodeling til mindre projekter udfordrer især mindre spillere.

Klima, miljø og energi

Case: Når 70.000 mennesker vasker hænder

Vand er vores mest værdifulde råstof. Men vand er også en af de poster, hvor virksomheder og institutioner lynhurtigt kan opnå store besparelser med en lav investering. Det viser eksemplerne her fra Tingbjergskolen i København og Københavns Lufthavne.

Indhold fra partner

Samfund

Regeringen lancerer nyt råd for samfundsansvar og FN's Verdensmål

Det nye råd skal gøre danske virksomheder til førende inden for bæredygtig og social ansvarlig virksomhedsdrift, og skal bidrage til at flere virksomheder arbejder strategisk med deres samfundsansvar og verdensmålene.

Indhold fra partner

Supply chain

Blockchain-teknologi i logistikbranchen

Det kan godt være, at blockchain-teknologien er kendt for at understøtte cryptocurrency, men for logistikbranchen har den en helt anden betydning.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere