Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Ny digital assistent effektiviserer vejen til certificering

ROCKWOOL har i samarbejde med Sweco udviklet et nyt digitalt værktøj, der skal gøre det enklere for de projekterende at få fat i den dokumentation, der efterspørges i certificeringsprocesserne. Dermed bidrager virksomheden til effektivitet i byggebranchen

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Børsnoteret virksomhed planter kæmpeskov

Danmark har et mål om, at 25 procent af landet skal være dækket af skov i 2100. Det bidrager Solar nu med en investering til skovrejsningen, som kan bidrage til at øge biodiversiteten i nærmiljøet.

Samfund

Chokoladesalg i Wefood støtter unge mødre på flugt i Uganda

Håndlavet ugandisk Rafiki-chokolade sælges nu for første gang i et dansk supermarked. Overskuddet fra salget i Wefood sendes tilbage til Uganda, og hjælper kvinder som blandt andre Beatrice Nauto i gang med landbrug eller business.

Indhold fra partner

Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger

EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.

Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering

En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.

Klima, miljø og energi

EU’s industrilobby tager ansvar for ambitiøs miljø- og klimahandling… om 10-12 år

Vi har ingen tid at spilde, men fornuftige grønne tiltag bliver fortsat stoppet eller udsat af EUs industrilobby. Lovgivning skal baseres på videnskab og ikke på dygtige lobbyisters økonomiske særinteresser.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Mad, bæredygtighed og sundhed står højt på ønskelisten hos generation z, når de vælger arbejdsplads

Ny undersøgelse fra Compass Group og markedsanalysebureauet Mintel, viser, at generation Z (1996 -2010) er dem, der stiller størst krav til sundhed, trivsel og bæredygtighed på arbejdspladsen. De er villige til at finde en anden virksomhed, hvis deres behov ikke bliver opfyldt. I 2025 vil generation Z udgøre 27% af den globale arbejdsstyrke (World Economic Forum).

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet

15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.

Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu

Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.

Klima, miljø og energi

ACEFLEX Eco Cable Pure 1 kV - med 36% genanvendt kobber

Et bæredygtigt alternativ med miljø- og EPD dokumentation

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Royal Unibrew åbner solcellepark i Faxe

Royal Unibrew åbnede fredag en solcellepark i Faxe med deltagelse af borgmester og lokalpolitikere fra Faxe Kommune, erhvervsaktører og medarbejdere. Parken er den største af sin slags i Danmark og er en del af Royal Unibrews 2025-målsætning om en CO2-neutral produktion.

Menneskerettigheder

Uganda indfører en af verdens strammeste LGBT+ love 

Dødsstraf og fængsel på livstid for at elske den du vil, er nu en barsk realitet i Uganda. Med Præsident Musevenis underskrift indførte Uganda fredag d. 26. maj en af verdens strammeste anti-LGBT+ lovgivninger. Sex & Samfund opfordrer alle til at værne om menneskerettighederne og Danmark til fortsat at gå forrest i kampen for LGBT+ rettigheder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Mød 6 spændende talere | Bureau Veritas' bæredygtighedskonference 2023

Så er det ved at være sidste chance for tilmelding til Bureau Veritas' bæredygtighedskonference den 8. juni 2023, som vil finde sted i de nytænkende rammer på Werkstatt i København.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Flere erhvervsturismevirksomheder vil certificeres

Flere erhvervsturismevirksomheder vil kunne dokumentere deres bæredygtighedsarbejde – både venues, hoteller og PCO’er er med. Og der er allerede flere værktøjer, der kan hjælpe destinationsselskaber og virksomheder med arbejdet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur

Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.

Strategi & ledelse

Ege Carpets styrker ledelsen med ny global direktør for marketing, produkt og bæredygtighed

Tæppegiganten Ege Carpets har netop udnævnt Tenna Knak som ny global marketing- og produktdirektør. Hun indtræder samtidig i den øverste daglige ledelse som led i ambitionerne om at skabe verdens bedste og mest bæredygtige tæpper.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Uddannelse med certificering i Sustainable Business & Change Management

Sustainable Business Change Manager er en anerkendt, praksisnær erhvervsuddannelse med certificering i bæredygtig forretning & forandringsledelse. Handlingsplan for egen virksomhed indgår. Alliance med Dansk Erhverv, Etisk Handel, B Corp Nordic, Henley Business School DK.

Indhold fra partner

Kommunikation

Brødrene Dahl vandt sølv

Det blev til en flot andenplads i kategorien ”Bedste B2B over 200 millioner kroner”, da årets E-handelspriser forleden blev uddelt.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Plastikforurening skal bekæmpes med global aftale, men FN-møde viste flere landes modvilje

Plastikforurening skal bekæmpes globalt, men historisk FN-møde om en ny traktat har vist, at lande med store økonomiske interesser forsøger at sænke ambitionerne, mener danske Plastic Change, der dog stadig arbejder for en stærk plastiktraktat.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Indspark: Royal Unibrew åbner solcellepark i Faxe

Menneskerettigheder

DSV donerer transportudstyr til Ukraine

Transport- og logistikvirksomheden DSV donerer transportudstyr til Ukraines militær til en værdi af 3,5 mio. kr. Den første del af donationen, der viser DSV's fortsatte støtte til det krigsramte land, blev leveret den 31. maj.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ECO CABLE - nyt miljøinitiativ fra Prysmian Group

Til vurdering, dokumentation og lancering af vores mest bæredygtige kabler

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet

Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.

Klima, miljø og energi

Regeringen vil ikke love mere beskyttet natur frem mod 2030

Der er brug for mere beskyttet natur, hvis vi skal bremse biodiversitetskrisen og redde truede dyr. Men det vil regeringen ikke love, at der kommer frem mod 2030.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Multilume Re:Think – nu i flere størrelser og former

Klimaforandringerne og nutidens energikriser udfordrer os alle til at handle med mere omtanke for miljøet, og behovet for energieffektive og bæredygtige belysningsløsninger er stigende. Derfor lancerer vi Multilume Re:Think i flere størrelser og former.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Case: Min ESG læringsrejse

Mange års praktiske erfaringer i kombination med en uddannelse inden for bæredygtig forretnings- og forandringsledelse blev startskuddet til Carina Hedemarks virksomhed ESG Management. Læs om hendes erfaringer og få hendes gode råd.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie

Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere