Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Nestlé vil være klimaneutral inden 2050

Fødevareproducenten Nestlé vil være netto drivhusgas-neutral inden 2050. Producenterne skal spille en afgørende rolle i bekæmpelsen af klimaforandringer.

Klima, miljø og energi

Aalborg havn gør klar til bæredygtig industripark

Aalborg havn har indledt forberedelserne af en byggemodning af et 110.000 kvadratmeter stort areal i Østhavnen. Ambitionen for arealet er et nytænkende industriområde, der kan blive en del af projektet Miljø++, som har bæredygtige løsninger og forretningsmodeller i kernen.

Klima, miljø og energi

NORDEN opretter målrettet funktion i indsatsen mod CO2-udledninger

NORDEN har oprettet en ny, målrettet jobfunktion til at lede NORDENs indsats for at nedbringe CO2-udledninger og nå selskabets ambitiøse mål inden for reduktion af samme.

Indhold fra partner

Samfund

Atten stærke kandidater skal kæmpe om FBSA’s Jubilæumspris for samfundsansvar

Et bredt felt af innovative og socialt bæredygtyge initiativer i byggeriet, skal nu kæmpe om kun tre pladser i nomineringsrunden frem mod uddelingen af FBSA’s Jubilæumspris på Building Awards d. 7. november i København. Alt fra boligsociale helhedsplaner til fængsler og ligestillingsinitiativer er indstillet.

Indhold fra partner

Kommunikation

Stor hæder til Chr. Hansen - FSR - MARSH Erhvervspris

På vegne af Chr. Hansen tog en stolt finansdirektør, Søren Westh Lonning, imod dette års FSR – Marshs Erhvervspris. Ingrediensvirksomheden blev hædret for evnen til at fremvise og dokumentere målbare resultater i forhold til FN’s 17 verdensmål.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Metal Recycling: will digitalisation solve key industry challenges?

The global metal recycling industry is growing at an unprecedented rate due to factors such as urbanisation, the spread of industrialisation, concerns over environmental sustainability, and laws and regulations pertaining to metal scrap.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Hvilke affaldsfraktioner medfører den største klimabelastning?

Svenskerne har undersøgt sagen nærmere, og i den forbindelse blev elektriske og elektroniske produkter samt tekstiler vurderet til at være de helt store klimasyndere.

Indhold fra partner

Samfund

DI vil reducere CO2 og skabe grøn vækst i multimilliardklassen

Med en 2030-plan for Danmarks grønne omstilling, vil DI løfte den danske velstand med mindst 110 mia. kr. og bringe Danmark i front på den grønne omstilling, ligesom planen skal reducere vores CO2-udledning med mindst 65 procent. Regeringen er klar med en milliard til grøn forskning.

Klima, miljø og energi

Danskerne overser effektive muligheder for energioptimering

Danske boligejere er gode til at skifte elpærer, isolere og investere i energirigtige vinduer. Men de mest energieffektive tiltag kender danskerne kun ganske lidt til. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov og Schneider Electric.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt samarbejde i rejsebranchen skal sikre bæredygtig turisme

De fem tjenesteudbydere i rejsebranchen, Booking.com, Ctrip, Skyscanner, TripAdvisor og Visa er gået sammen i initiativet Travalyst, der har til formål at fremme bæredygtig turisme globalt på tværs af rejsebranchen

Klima, miljø og energi

'Danmark planter træer' rejser 914.233 træer i Danmark

Lørdag aften samlede både virksomheder og danskerne ind til at plante træer rundt omkring i Danmark, da 'Danmark planter træer'-showet løb af stablen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Vi planter træer for klimaet

Genanvendelse af tomme flasker og dåser mindsker CO2-udledningen. Dansk Retursystem gør en yderligere indsats for klimaet ved at støtte ’Danmark planter træer’, som Danmarks Naturfredningsforening står bag.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Vismænd fraråder nye olieboringer i Nordsøen

Økonomiske vismænd advarer mod at øge olieproduktion i Nordsøen. Nye boringer vil stride mod ambitionen om CO2-neutralitet i 2050. Regeringen bør vente med at godkende olieudvinding indtil en klimaplan er klar.

Klima, miljø og energi

5 gode råd: Sådan får hoteller et bæredygtigt og cirkulært tekstilforbrug

En ny rapport viser, at mange københavnske hoteller har en miljøstrategi og ønsker miljømærkede tekstiler og vaskerier – men færre tænker cirkulært, når de håndterer deres tekstiler. Berendsen har samlet fem råd til et mere bæredygtigt tekstilforbrug.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Irma indbyder kunder til at tage del i klimakampen

Irma inviterer københavnske medlemmer og kunder til oplæg og samtaler om klimabevidsthed over de næste par måneder.

Klima, miljø og energi

#sustainablestories: Ege Carpets vinder pris for mest bæredygtige produkt til byggebranchen

Med den netop hjembragte pris, Circularity City Product Award, cementerer Ege Carpets sin position som én af verdens mest bæredygtige tæppeproducenter.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Virksomheder i det midtsjællandske tager hånd om FN’s Verdensmål

Virksomheder kan den 3. oktober i Roskilde blive klædt på til at arbejde aktivt med FN's Verdensmål til gavn for forretningen, medarbejdere og samfundet. Videns- og netværkshuset Cabi lancerer en ny værktøjskasse målrettet små og mellemstore virksomheder. På morgenmødet får deltagere argumenter, vejledning og intro til digital værktøjskasse.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

FlixBus vil være klimaneutrale i 2030

FlixMobility vil over de næste år intensiverer sin klimahandling. Målet er, at det skal føre til, at virksomheden er 100 procent CO2-neutral i 2030.

Samfund

Dansk teknologi kan skaffe vand til verdens fattigste

Ifølge FN’s verdensmål nr. 6 skal alle mennesker på kloden have adgang til rent drikkevand i 2030. Det kræver nye løsninger. Derfor er PlanBørnefonden og Poul Due Jensens Fond gået sammen om at teste soldrevne vandpumper, der kan skaffe vandforsyning til selv de mest fjerntliggende landsbyer i fattige lande.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Case: Et bæredygtigt livsdesign der forener Nord med Syd

Da direktør Thandi Dyani tog hul på sit arbejdsliv for 15 år siden, kunne hun have slået op i bogen ”Hvad kan jeg blive?”. I stedet valgte hun at skrive sin egen bog ”Hvad kan jeg skabe?” ved at gå med sin passion for Afrika, udvikling og iværksætteri.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

TDC klar med ny klimaambition

TDC er i luften med et helt nyt klimamål, og barren er sat højt. I 2030 skal CO2-regnskabet gå i nul. Og det gælder alle dele af forretningen – lige fra datacentre til transport.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Better Energy and HOFOR join forces to green Copenhagen with solar energy

HOFOR – Greater Copenhagen Utility – has just invested in a large solar plant built by Danish Better Energy. The new agreement between Better Energy and HOFOR will help Copenhagen meet their target of becoming CO2 neutral by 2025.

Indhold fra partner

Samfund

Unge med særlige behov konkurrerer i praktiske færdigheder med erhvervslivets opbakning

Berendsen er én af de virksomheder, der støtter op om Special Skills, som er et arrangement for elever der får specialundervisning – og hos Berendsen oplever de hver dag, at unge med særlige behov kan være en værdifuld arbejdskraft for erhvervslivet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

TV2-program minder os om vores fælles ansvar for at forebygge plast i naturen

Plast i naturen er en udfordring, som kræver fokus og ansvarstagen fra alle aktører. Det skriver Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, i dette indlæg efter at have set første del af TV2-programmet ’Den tikkende plastikbombe’.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

New meat trays to reduce CO2 emissions

With a new initiative, Danish Crown will reduce CO2 emissions from their plastic trays by 54%. This is done by replacing the plastic material in the plastic trays to PET plastic, of which 80% of the plastic is recycled.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Flere bæredygtige fisk og skaldyr i Danmark.

MSC Danmark har netop udgivet sin årsrapport for 2018, der viser fortsat stigning i både omsætning og antal produkter på markedet med MSC’s logo; ”den blå fisk”.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Scania og Volvo vil have elveje i stor skala nu

Slut med pilotforsøg, nu skal de elektriske veje rulles ud i stor stil i Sverige, lyder fra topcheferne i Scania og Volvo, der konkret foreslår bl.a. E4 fra Malmö mod Stockholm som en oplagt strækning. Udbygningen skal ske på statens regning, og så skal der samarbejdes på EU-niveau.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere