Nyhedsarkiv

Samfund

Humanitarian mine action in Ukraine – much more than removing explosives

Humanitarian Mine Action is not only about technical demining and removal of explosive remnants of war. It is also about helping victims in the process of recovering and restoring their livelihoods. Over 14 million people across Ukraine are currently estimated to need mine action services*.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Creating opportunities for youth marred by war ensures new hope for their future

To ensure a systemic and sustainable improvement of conditions for Syrian refugee and host community youth in Lebanon, DRC Danish Refugee Council and partners will in the new year design a holistic approach to empowerment reaching 2,760 youth and their families.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

DRC is joining the Grand Bargain 2.0

With a specific focus on “Quality Funding” and “Localisation”, the Danish Refugee Council has become a formal member of the Grand Bargain 2.0. The aim is to ensure better support and more protection to displaced people.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Flygtningekvinder hjælper flygtningekvinder

Piger og kvinder er de mest udsatte, når familier tvinges på flugt fra krig og forfølgelse. Derfor har design-startuppen Sheworks lanceret tasken Malala small, som er lavet af flygtningekvinder i Danmark, og doneret overskuddet af salget til DRC Dansk Flygtningehjælps arbejde for kvinder på flugt.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Flygtninge og frivillige får 2 millioner til Frivillighuse og madklubber

Takket være en familiefars private indsamling til fordel for Dansk Flygtningehjælp får flygtninge og frivillige i Danmark to millioner kroner til Frivillighuse og ekstra midler til aktiviteter i landets madklubber. Indsamlingen, der slog alle rekorder, har til formål at fremme integrationen af flygtninge i Danmark.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

CSR-rapport: Dansk Flygtningehjælp runder 3 milliarder i omsætning

2017 bød på endnu en rekordomsætning for Dansk Flygtningehjælp. Landets største humanitære organisation omsatte for 3,1 millarder. Der er desværre endnu mere brug for vores arbejde, lyder det fra DFH på dagen, hvor årsregnskabet offentliggøres.

Indhold fra partner

Medarbejder

Få mere ud af firmajulegaven

Firmajulegaven. Nogen elsker den, nogen finder den ligegyldig, og andre får ingen gave. Men det er faktisk muligt at give en julegave, der gør medarbejderne glade, skaber fælleskab, styrker CSR-profilen og samtidig hjælper verdens allermest sårbare.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Danmark giver 12.879.659 kroner til piger og kvinder på flugt

Tusindvis af indsamlere gik i dag fra dør til dør for at samle ind til DRC Dansk Flygtningehjælps landsindsamling, der i år har fokus på at sikre rettigheder, beskyttelse og bedre livsvilkår for piger og kvinder på flugt.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Suspension of essential services will worsen the already severe humanitarian crisis in DR Congo

Despite the state of siege currently in place in Ituri, the security situation in the eastern DR Congo province remains dire.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Det kræver nye idéer og nye samarbejder at sikre et værdigt liv for alle

Digitalisering skaber nye muligheder for arbejde, økonomi og adgang til goder. Men med digitalisering følger også en risiko for øget undertrykkelse, ustabilitet og marginalisering. Hvordan kan vi skabe reelle løsninger og partnerskaber på tværs af discipliner?

Indhold fra partner

Samfund

Stort behov for hjælp til ofre for brand i verdens største flygtningelejr

I takt med, at den brand, der har hærget fire lejre i verdens største lejrkompleks for flygtninge i Bangladesh, er aftaget, står vi tilbage med de tragiske dødsfald og massive skader på flygtninges ejendomme. Adskillige mennesker er bekræftet døde, og tusindvis af rohingyafamilier er nu hjemløse. DRC Dansk Flygtningehjælp mobiliserer netop nu nødhjælp i lejrene for at imødekomme behovet for husly og beskyttelse blandt de overlevende ofre for branden.

Indhold fra partner

Samfund

Mens antallet af flygtninge faldt i Danmark, voksede Dansk Flygtningehjælps internationale indsats i 2018

Sidste år oplevede verden det højeste antal flygtninge og fordrevne siden 2. verdenskrig, og der var derfor behov for Dansk Flygtningehjælp som aldrig før. Det afspejler sig i organisationens seneste årsregnskab, der viser, at indtægterne fra internationale institutionelle donorer er vokset i forhold til året før.

Indhold fra partner

Samfund

Dansk Flygtningehjælp kåret til verdens tredjebedste NGO

Dansk Flygtningehjælp er rykket frem på NGO Advisor's årlige Top 500, der netop er udgivet. Dansk Flygtningehjælp er utrolig stolt af placeringen, men ser også muligheder for forbedringer –især at skabe flere og tættere partnerskaber med erhvervslivet.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Værdiskabende partnerskaber hjælper verdens flygtninge

Stærke partnerskaber mellem den humanitære sektor og erhvervsliv skaber værdi for danske virksomheder og bæredygtige løsninger for mennesker på flugt. Læs om Dansk Flygtningehjælps partnerksaber her.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

DRC sætter ambitiøst klimamål: Vil halvere CO2-aftryk inden 2030

Klimakrisen forårsager katastrofer og langvarige klimaforandringer, der driver mennesker på flugt og gør livet sværere for millioner af verdens mest sårbare. I DRC har vi nu forpligtet os til at reducere det CO2-aftryk, der opstår i vores arbejde for flygtninge og fordrevne i verdens brændpunkter.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Mixed Migration Review 2021: Flygtninge og migranter oplever stadig voldsomme overgreb

Nye konflikter, pandemier og klimaforandringer betyder, at der hele tiden sker ændringer i den globale migration. Samtidig bliver de politiske tiltag, handlinger og holdninger på området mere ekstreme, viser Mixed Migration Review 2021, den årlige rapport fra Mixed Migration Center under DRC Dansk Flygtningehjælp.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

DRC Dansk Flygtningehjælp bliver i Afghanistan

Taliban har taget magten i Afghanistan, hvor millioner af mennesker er drevet på flugt. Situationen i landet er ekstremt sårbar, og behovet for nødhjælp er stort.

Indhold fra partner

Samfund

Danmark skal ikke sende flygtninge tilbage til Syrien, som forholdene er nu

Som det eneste land i Europa har de danske myndigheder besluttet, at Damaskus er sikker nok til, at syriske flygtninge kan sendes tilbage dertil. I DRC Dansk Flygtningehjælp er vi uenige, og læser man rapporter om forholdene i Syrien, fremstår den danske vurdering uforståelig.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Ny teknologi og partnerskab sikrer rent drikkevand i flygtningelejre

Samarbejde med Grundfos og DTU hjælper flygtninge i Uganda med rent drikkevand. Det sker gennem bæredygtig vandforsyning i flygtningelejre med vandstationer drevet på solceller.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Ny generalsekretær indtræder i en tid, hvor flygtningekrisen aldrig har været større

Christian Friis Bach indtræder i dag som Dansk Flygtningehjælps generalsekretær. Han mener, at de største udfordringer ligger i at stoppe årsagerne til, at folk bliver drevet på flugt. Samt at bygge bro mellem nødhjælpsindsatser og langvarige ændringer.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere