Nyhedsarkiv

Samfund

Det betyder forenklingen af beskæftigelsesindsatsen

Til nytår træder forenklingen af beskæftigelsesindsatsen i kraft, og det betyder bl.a. flere digitale løsninger, ens regler på tværs af målgrupper og fokus på resultater. Vi har samlet overblik til dig, der arbejder med at få ledige i job.

Indhold fra partner

Samfund

Virksomheder på Lolland-Falster går sammen om at få udsatte i job

Femern-forbindelsen og flere store virksomheders aktiviteter i Lolland og Guldborgsund Kommuner vil de kommende år gøre kraftigt indhug i områdets arbejdskraft. Alene Femern-forbindelsen forventes at give arbejde til 6.000 medarbejdere inden for bygge- og servicefagene.

Indhold fra partner

Medarbejder

To ud af tre virksomheder i byggeriet ansætter udsatte ledige

Pletter på straffeasstesten eller nedsat arbejdsevne er ikke en hindring for at få job i byggeriet. En spørgeskemaundersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at 64 procent af de adspurgte virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har eller har haft udsatte ledige ansat inden for de seneste tre år.

Indhold fra partner

Samfund

Overblik: Ny aftale om seniorpension for nedslidte

Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre præsenterede 2. maj en aftale om seniorpension for nedslidte, som erstatter den nuværende seniorførtidspension. Det er en væsentlig mere lempelig aftale end den nuværende lovgivning, mener ekspert.

Indhold fra partner

Samfund

Tidlig jobrettet indsats virker for mandlige flygtninge

Den tidlige jobrettede integrationsindsats til flygtninge øger beskæftigelsen for mænd, men ikke for kvinder. Det viser en ny analyse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed.

Indhold fra partner

Nyt projekt skal styrke det psykiske arbejdsmiljø i virksomheder

Velliv Foreningen har bevilliget godt 3,8 millioner kr. til Cabi, som skal gennemføre projektet Tag hånd om trivslen – vejledning til små og mellemstore virksomheder. Målet med projektet er, at små og mellemstore virksomheder får viden og redskaber til at styrke det psykiske arbejdsmiljø og medarbejdernes mentale sundhed.

Indhold fra partner

Få en strategisk tilgang til sygefraværet

Indsatserne for at få sygefraværet ned i danske virksomheder rammer ofte skævt, fordi de er fokuserede på det enkelte individ, som er blevet syg. Der er brug for en mere strategisk tilgang for at få sygefraværet ned, mener ekspert.

Indhold fra partner

Samfund

Rekrutter med samfundsansvar – det er godt for forretningen

Virksomheder, som alene fokuserer på vækst og profit, er ude af trit med udviklingen. Forbrugere og de mange medarbejdere vil have virksomheder, som tager et samfunds-ansvar. Det kan de fx gøre ved at rekruttere fra kanten af arbejdsmarkedet.

Indhold fra partner

Kommunikation

Rekordmange virksomheder i Aabenraa får CSR-mærke

I Aabenraa får 67 lokale virksomheder tildelt et CSR-mærke som en anerkendelse af deres sociale engagement. Det er det højeste antal siden mærket blev uddelt første gang i 2016.

Indhold fra partner

Samfund

København styrker indsatsen for udsatte unge på tværs af forvaltninger

Tre forvaltninger under Københavns Kommune rykker tættere sammen for at styrke indsatsen over for udsatte unge.

Indhold fra partner

Samfund

Ekspert i sygefravær: ”Vi skal blive ved med at lære af hinanden”

Arbejdet med sygefraværet er komplekst og mangesidet, og derfor skal virksomhedsledere, eksperter og kommuner udveksle erfaringer, så håndteringen af sygefravær hele tiden udvikler sig, mener ekspert.

Indhold fra partner

Samfund

Sygefraværet stiger i kommunerne

Efter flere års fald steg sygefraværet sidste år blandt ansatte i landets kommuner. Især sosu-medarbejdere har et højt fravær.

Indhold fra partner

Case: Svær vej tilbage, men det kan lade sig gøre

Ulrik Kristensen var soldat og en del af NATO-missionen KFOR i 1999, og det var en udsendelse, som har sat sig sine spor. Vejen tilbage på arbejdsmarkedet har været lang og sej, og i dag arbejder han i fleksjob hos event-virksomheden MAI-Event.

Indhold fra partner

Få værktøjer til de svære samtaler om sygefravær

Cabi har netop udgivet en opdateret version af publikationen Når samtaler med medarbejderne er svære. Den er gratis, og giver ledere viden og værktøjer til at gøre de svære samtaler om sygefravær og mistrivsel lidt nemmere.

Indhold fra partner

Samfund

Virksomheder skal hjælpe unge der ikke får uddannelse eller job

Knap 100.000 unge har ingen uddannelse efter folkeskolen, og de risikerer at blive tabt i et samfund med stadig større fokus på uddannelse. Konference på Christiansborg sætter fokus på, hvordan virksomheder kan være indgangen til uddannelse og job for sårbare unge.

Indhold fra partner

Samfund

Aalborg finder småjob til borgere fra kanten af arbejdsmarkedet

Siden 2017 har Aalborg Kommune samarbejdet med den socialøkonomiske virksomhed Fokus Folkeoplysning om at finde småjob til ledige fra kanten af arbejdsmarkedet. Mere end 50 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere har fået job

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Million-projekt skal styrke virksomheders psykiske arbejdsmiljø

Små og mellemstore virksomheder kan gennem projektet Tag hånd om trivslen – vejledning til små og mellemstore virksomheder få redskaber til at styrke deres psykiske arbejdsmiljø og medarbejdernes mentale sundhed. Velliv Foreningen har bevilliget godt 3,8 millioner kr. til Cabi, som skal gennemføre projektet.

Indhold fra partner

Samfund

Prisvindende erhvervsleder fortæller om socialt ansvar

Logistikkompagniet har to gange vundet CSR People Prize for virksomhedens store samfundsansvar, og nu vil grundlægger Carsten Moberg give sine erfaringer videre gennem gratis foredrag. Første gang er 5. december i Horsens.

Indhold fra partner

Samfund

Nyt projekt skal få det sociale frikort ud til flere

Socialt udsatte har med det sociale frikort ret til at tjene 20.000 kr. om året skattefrit og uden at blive trukket i sociale ydelser, men kun få bruger det. Nu skal et pilotprojekt i fire kommuner sprede det sociale frikort ud til flere. TrygFonden har bevilliget godt 2,2 millioner kr. til Cabi, som skal gennemføre projektet.

Indhold fra partner

Medarbejder

Ekspert: Ressourceforløb er kommet for at blive

Debatten om ressourceforløb fokuserer ofte på enkeltsager med syge borgere, der sendes i arbejdsprøvning, men det store skifte i sagsbehandlingen er et øget fokus på udvikling af arbejdsevnen, og det står ikke til at blive ændret. Det mener Cabis seniorkonsulent Annette Juul Jensen.

Indhold fra partner

Samfund

Fredericia vil finde opskriften på det perfekte jobcenter

For borgerne fungerer mødet med jobcentret, når de bliver mødt af en medarbejder, som tager udgangspunkt i borgeren egen situation, ønsker og behov samt har tålmodighed. En analyseenhed i Fredericia Kommune er i gang med at analysere kommunens jobcenter til bunds.

Indhold fra partner

Samfund

Vallensbæk får ledige væk fra offentlig forsørgelse

Vallensbæk Kommune har færrest på offentlig forsørgelse i forhold til det forventede. Foruden hovedstadskommunerne klarer Nyborg og Vesthimmerlands Kommune sig også godt, viser en ny rangliste fra Beskæftigelsesministeriet.

Indhold fra partner

Undersøgelse: Socialt udsatte vil være en del af et fællesskab

I 2019 og 2020 kan socialt udsatte tjene 20.000 kr. skattefrit om året med det sociale frikort. Men det er ikke pengene, der betyder mest, hvis man spørger de udsatte selv. De vil gerne være til nytte, viser en ny undersøgelse.

Indhold fra partner

Oversete ordninger kan skabe job til personer med handicap

En fireårig handicapindsats fra regeringen skal skabe flere job til personer med handicap. Et godt, men ofte overset redskab til at skabe job er de handicapkompenserende ordninger, som kan bruges meget bedre, mener ekspert.

Indhold fra partner

FN’s Verdensmål er mere end klima og global ulighed

Debatten og nyhedsstrømmen om FN’s Verdensmål handler ofte om miljøudfordringer, ulighed og klimaansvarligt forbrug. Det er vigtige emner, men FN’s Verdensmål er mere end klima og global ulighed. Mindst lige så vigtigt sker danske virksomheder og kommuners bidrag til verdensmålene gennem socialt ansvar på arbejdsmarkedet.

Indhold fra partner

Medarbejder

God trivsel er godt for din virksomhed

Det er godt for forretningen, når I investerer i arbejdsmiljøet for at fremme nærværet. Virksomheder med høj grad af trivsel har lavt sygefravær, og det er godt for virksomheden og den enkelte medarbejder.

Indhold fra partner

Medarbejder

Sæt tal på det sociale ansvar med opdateret benchmarkmodel

Med Benchmarkmodellen kan virksomheder sætte tal på, hvor gode de er til at fasholde og ansætte udsatte grupper på arbejdsmarkedet. Benchmarkmodellen er netop opdateret med en ny opgørelsesmetode.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere