Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Grøn fjernvarme til flere i Lyngby

Lige om lidt bliver varmeforsyningen i Lyngby-Taarbæk endnu mere klimavenlig. Kommunalbestyrelsen har netop godkendt den næste store fjernvarmeudvidelse fra Vestforbrænding. Denne gang i Virum-Sorgenfri.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Intelligent kamerateknologi skal revolutionere vores genanvendelse af plastik

Et nyt forskningsprojekt skal udvikle en kamerabaseret sorteringsmaskine, der kan finsortere plastikaffald efter dets type. Maskinen bliver i projektet implementeret i industrien, og gør det muligt i langt højere grad at anvende genanvendt plast i fremstillingsindustrien.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Filantropi er ikke nok

Udtjente produkter, der tidligere havnede på deponi eller på forbrændingsanlægget, er i dag råstof til en blomstrende genanvendelsesindustri i Danmark. To af de virksomheder, som har skabt en succesfuld forretning ud af restprodukter, er Tier1 Asset A/S, der renoverer brugte computere, og Genan, som genanvender gummi fra aflagte dæk.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Klimatilpasning gennem samarbejde

Vores byer og byggerier har direkte indvirkning på klimaforandringer og miljø. Derfor skal vi tænke os godt om og dele erfaringer på tværs af brancher, lokalt og globalt, når vi investerer i og igangsætter nye bygge- og byudviklingsprojekter, fortæller Astrid Bruus Thomsen, der er programchef i Realdanias filantropiske afdeling.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Sig farvel til din bøf

Hvis vi skal sikre en sund og nærende kost til verdens befolkning uden, at klima og miljø lider overlast, skal vi hurtigt ændre vores madvaner og omlægge landbruget. Det fortæller professor Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet. Han forsker i, hvordan landbruget påvirker klima og miljø.

Indhold fra partner

Din sodavandsdåse har værdi

Metal er en af de affaldstyper, der altid har været efterspørgsel på. Det er dyrt og besværligt at udvinde. Der er derfor stor værdi i at genanvende det - både økonomisk og miljømæssigt. Så vi skal blive bedre til at sortere metal og tænke genanvendelse ind allerede i designfasen, mener markedsdirektør Jakob Kristensen fra Stena Recycling.

Indhold fra partner

Kommunikation

Borgerne sorterer affaldet bedst

Robotterne er på vej og centrale sorteringsanlæg fylder i debatten. Det ændrer dog ikke ved, at når borgerne selv sorterer, så øger det kvalitet, mængde og værdi af affaldet. Det viser en netop offentliggjort rapport fra Rambøll.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

DIT PLASTAFFALD KAN PRYDE BYBILLEDET

Plast er på alles læber i øjeblikket, og hos Vestforbrænding er det ingen undtagelse – her har vi haft fokus på plast gennem længere tid og har nu knækket koden til at få det genbrugt til arkitektegnede affaldsbeholdere. Genbrugsbeholderne vil fremover kunne komme til at stå rundt om i byerne.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

STORE MILJØFORDELE VED GENANVENDELSE AF ALUMINIUM

Aluminium er verdens mest udbredte metal, der bruges til en lang række formål, og er samtidig et råstof, der er ret miljøbelastende og ressourcekrævende at udvinde. Vestforbrænding indsamler metaller både ved husstandene, på genbrugsstationer og også i mindre mængder i kuber.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Håndtér dine brugte mundbind rigtigt

På verdensplan bruger vi tre millioner mundbind i minuttet. Svarende til hele 129 milliarder mundbind om måneden. Og de Coronahæmmende mundbind vil desværre blive en del af vores hverdag et stykke tid endnu. Men hvordan håndterer vi de brugte mundbind bedst, så både klima og miljø bliver mindst muligt påvirket?

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Grøn omstilling kræver investeringer

Fossilfri forsyning i 2050 og en million elbiler på de danske veje i 2030. Det er ambitiøse mål, som vi kun kan nå ved at investere massivt i elnettet og samtidig skabe incitamenter til at fravælge de fossile brændsler. Det fortæller viceadministrerende direktør Anders Stouge fra Dansk Energi.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Affaldet hober sig op i fattige lande

Affald i tredjeverdenslande udgør et kæmpe problem for klimaet og naturen. Det hober sig op og ender i havet eller på en af de mange gigantiske lossepladser, som udleder enorme mængder metangas. Det fortæller Vice President Torben Kristiansen fra COWI. Han har gennem en årrække arbejdet med at implementere affaldsløsninger verden over. Og der er hårdt brug for dem.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Grønne fag blomster

Flere og flere uddannelsesinstitutioner tilbyder nu studier, hvor miljøinteresserede unge kan beskæftige sig med klima. Også på de danske højskoler ses tendensen. Genvind er taget forbi højskolerne Krogerup og Grundtvigs for at møde underviser Jacob Rask og eleverne Linnea Andersen og Anna Katarina Hinge.

Indhold fra partner

Fra madspild til måltid

Hvert år kasserer fødevarebranchen i Danmark tonsvis af friske fødevarer. Samtidig er der flere udsatte danskere, der dagligt mangler et nærende måltid. Det er et paradoks, som FødevareBanken er sat i verden for at gøre noget ved, fortæller kommunikationschef Trine Baadsgaard.

Indhold fra partner

Kommunikation

Forkerte tal om plast skaber unødig tvivl

Vestforbrænding kan ikke genkende påstanden om, at der kun genanvendes 15% af den indsamlede plast. Dette tal, som netop har figureret i medierne og med Dansk Affaldsforening som kilde, er meget langt fra virkeligheden på Vestforbrænding. Her bliver min. 75% af den indsamlede plast afsat til genanvendelse.

Indhold fra partner

Kommunikation

BORGERNE SORTERER FORTSAT AFFALDET BEDST

Robotterne er på vej, og centrale sorteringsanlæg fylder i debatten. Det ændrer dog ikke ved, at når borgerne selv sorterer affaldet, så øger det kvalitet, mængde og værdi af affaldet. Det viser en ny rapport fra Rambøll.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ROBOTTER VIL FREMOVER SORTERE DIT STORSKRALD

Fremover vil mange flere af de genanvendelige ressourcer i storskraldet, blive udsorteret og sendt tilbage i ressourcekredsløbet ved hjælp af robotteknologi. Vestforbrænding står bag det banebrydende initiativ, som netop er udvalgt som Fyrtårnsprojekt for fremtidens miljøløsninger og tildelt op til 12,8 mio. kr. fra Miljøstyrelsens MUDP-pulje (Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram).

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Forsøgsanlæg sikrer bedre miljø

Den 17. november markerede Vestforbrænding, EU-Life og Stena Metall, at verdens første fuldskala forsøgsanlæg – HaloSep - snart kan sættes i drift. Anlægget omdanner flyveaske fra forbrændingsprocesser til genanvendelige materialer i form af metaller, salt og renset flyveaske. I dag er asken et farligt restprodukt kun egnet til deponi.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Vi skal handle nu

Vejret har ændret sig på grund af den globale opvarmning. Og vi mærker konsekvenserne i form af større udsving i temperaturer og nedbørsmængder. Skal vi vende århundreders negative påvirkninger af klimaet, skal vi handle nu, fastslår Jesper Theilgaard. Klimaeksperten har over 40 års erfaring som meteorolog og er kendt fra DR’s vejrudsendelser og som klimakommentator og foredragsholder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Affaldsenergi gavner klimaet

I dag udsorterer Vestforbrænding hovedparten af det affald, selskabet modtager, til genanvendelse. Resten bliver omdannet til elektricitet og fjernvarme på forbrændingsanlægget i Glostrup. Og det giver god mening for klimaet, fortæller Per Wulff, der er energichef på Vestforbrænding.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Arkitektur for et bedre klima

Når nye byggerier opstår, spiller arkitektur en væsentlig rolle. Den kan skabe rum og nærmiljøer, som vi mennesker finder attraktive, men samtidigt kan den afhjælpe de klimamæssige udfordringer, vi står over for. Det forklarer Mads Nygaard, der er associeret partner i AART architects.

Indhold fra partner

Skrald på skemaet

Børn og unge valfarter hver eneste skoledag til Vestforbrænding for at blive klogere på grøn energi og genanvendelse. Vær med, når 1.V fra Lundehusskolen i København besøger Skraldelev og bliver mestre i at sortere affald.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

MILJØPROBLEMERNE SKAL LØSES INDEN SKRALDESPANDEN

Hvis vi for alvor skal gøre noget for miljøet, skal vi have proportionerne ind i debatten og ikke tro, at affaldsbranchen kan løse hele problemet. Det mener seniorforsker Anders Damgaard fra DTU, som forsker i affaldshåndtering.

Indhold fra partner

Kommunikation

NYT MAGASIN OM FREMTIDENS FORSYNING

Læs vores magasin, Genvind, som sætter fokus på udviklingen på affalds- og energiområdet. Vi har talt med eksperter om cirkulær økonomi, grøn omstilling, bæredygtighed og genanvendelse. Og det er der kommet en række artikler ud af - om alt fra robotter til fossilfri energi.

Indhold fra partner

Kommunikation

Vestforbrænding indvier nyt undervisningsmiljø

Den 9. november indvier Vestforbrænding det interaktive undervisningsmiljø, PowerLab. Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt, vil sammen med Vestforbrændings bestyrelsesformand, Ole Bondo Christensen, stå for den formelle del af indvielsen, som også får deltagelse af inviterede naturfagskoordinatorer fra Vestforbrændings 19 ejerkommuner og en skoleklasse fra Glostrup Kommune.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere