Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Modegiganter lancerer bæredygtighedsagenda for topchefer

En stribe af den internationale modebranches topaktører er gået sammen om en guide til industriens øverste ledere, som med bæredygtighed som omdrejningspunkt skal hjælpe dem med at fremtidssikre deres virksomheder.

Strategi & ledelse

Bestseller bliver en del af Global Fashion Agenda

Bestseller bliver den første danske virksomhed til at gå med i Danish Fashion Institutes bæredygtige initiativ, Global Fashion Agenda.

Supply chain

H&M: Massebesvimelser er ikke et problem hos os

Problemerne med syersker, der besvimer i massevis på tøjfabrikker i Cambodia, er ikke et problem på H&M’s leverandørfabrikker, siger selskabet. Vi holder godt øje med dem, lyder det.

Medarbejder

Endnu en undersøgelse efterlyser transparens i tøjindustrien

Gennemsigtighed er stadig en udbredt mangelvare på de ellers bugnende hylder i den internationale beklædningsbranche, fastslår en ny undersøgelse. Selv de bedste er ikke gode nok.

Supply chain

Tøjkoncern vil producere grøn strøm til logistikcenter

Bestseller-koncernen har planer om at opføre en mindre vindmøllepark ved sit logistikcenter i Sønderjylland. Det skyldes, at Bestseller ønsker at gøre centeret mere CO2-venligt.

Klima, miljø og energi

København er trækplaster for bæredygtige mode-begivenheder

I forbindelse med afholdelsen af Copenhagen Fashion Summit i maj har flere store internationale spillere inden for bæredygtig mode- og tekstil valgt også at lægge deres events i den danske hovedstad.

Supply chain

Tekstilindustrien: tid til flere konkrete forbedringer, færre undersøgelser

33 virksomheder og organisationer i tekstilindustrien vil udarbejde en fælles standard for vurdering af sociale og arbejdstagerforhold hos deres leverandører. Bestseller og IC Group deltager i arbejdet.

Samfund

Modevirksomheder vil gøre fremtiden cirkulær

64 af verdens førende modevirksomheder har netop offentliggjort deres individuelle målsætninger når det kommer til arbejdet med cirkulær økonomi i industrien frem mod 2020.

Klima, miljø og energi

Bestseller-kæde vil undgå giftigt bomuld

I et samarbejde med Better Cotton Initiative har Bestseller-kæden Only en ambition om at gøre alle bomuldsprodukter miljøvenlige inden 2020.

Medarbejder

Bestseller: Danwatch-kritik er enkeltstående tilfælde

En ny undersøgelse fra Danwatch retter kritik mod bl.a. Bestseller for massebesvimelser og ”slavelignende forhold” i selskabets produktionskæde i Cambodia. Den danske modekoncern kalder kritikken for smal og slår fast, at man kan stå inde for fabrikkerne – selvom ”vi altid kan gøre det bedre”.

Medarbejder

Rapport: Der mangler stadig transparens i tøjindustrien

Trods stigende bevågenhed og klare fremskridt på området, så mangler der stadig gennemsigtighed i forsyningskæderne hos en lang række tøjbrands, fastslår ny rapport. Danske Bestseller får kritik.

Supply chain

Store, danske tøjfirmaer afviser åbenhed om leverandørkæder

Offentliggjorte lister over leverandører i tekstilbranchen bliver af internationale NGO’er hyldet som det vigtigste middel til bedre forhold i leverandørkæden. Dansk Mode og Tekstil og Bestseller er slet ikke enige.

Supply chain

Branddøre i Bangladesh – H&M kæmper, NGO’er kritiserer

H&M blev i en NGO-rapport i oktober 2015 anklaget for at forsømme arbejdsforhold og sikkerhed i deres forsyningskæde i Bangladesh. Virksomheden afviser anklagerne med, at det hele er mere kompliceret end forventet, og at det trods alt går fremad. NGO’erne er dog ikke enige, og kritiserer processen i ny udmelding.

Better Cotton Initiative når 600 medlemmer

Organisationen Better Cotton Initiative (BCI) vokser for tiden med 25 nye medlemmer månedligt. Det er godt nyt for den globale produktion af bæredygtig bomuld, som forbedrer både miljø- og arbejdsvilkår i bomuldsproduktionen.

Kommunikation

Hvad er op og ned i historien om afbrænding af tøj?

Så kom der en ny afsløringshistorie fra modebranchen. Denne gang om tøj, der sendes til forbrænding, selvom store kæder slår sig op på genbrug. CSR.dk fortæller historien uden drama.

Samfund

Danwatch: Kritik viser et strukturelt problem

I sagen om massebesvimelser i den cambodianske tekstilproduktionssektor afviser Danwatch, at deres kritik er enkeltstående, og peger i stedet på, at Bestseller ikke vil forholde sig konkret til temperaturen på fabrikkernes systuer.

Supply chain

Kursskifte: Bestseller offentliggør leverandører i 2017

Efter at have mødt en del kritik for manglende prioritering af gennemsigtighed i deres supply chain, har man hos Bestseller besluttet sig for at åbne sine leverandørlister.

Kommunikation

Bestseller lancerer bæredygtighedsrapport

Danske Bestseller har offentliggjort bæredygtighedsrapport for 2015/16.

Samfund

Unicef: Erhvervslivets støtte kan mærkes

Erhvervslivet interesserer og involverer sig i stigende grad i velgørenhed. Hos Unicef var støtte fra virksomheder med til at gøre 2015 til et rekordår.

Kommunikation

Bestseller i rapporteringstop-10

CSR-bloggeren Elaine Cohen har danske Bestseller med på sin top-10 over de bedste CSR-rapporter fra 2015. Blandt de andre navne på listen er Ikea og Disney.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere