Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

CSR-rapport: ALDIs fokus på bæredygtighed har aldrig været større

Ansvarlighed spiller en stor rolle i ALDI Danmark, hvilket virksomhedens ansvarlighedsrapport for 2021 er et bevis for. 2021 har nemlig været et begivenhedsrigt år, hvor ALDI Danmark har haft større fokus på grøn omstilling end nogensinde før.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

ALDI går i spidsen for at sikre bedre dyrevelfærd i Europa

Det er ikke kun i Danmark, at flere og flere forbrugere går op i dyrevelfærd. Nu skal en ny EU-lov nemlig sikre, at alle europæiske landbrugsdyr lukkes ud af burene.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Det nye ALDI med solceller og elbilsladere

Når dagligvarekæden ALDI bygger nye butikker, er det med grønne tiltag, der er med til at reducere CO2-udledningen. Solcelleanlæg på taget, ladestandere til elbiler og energibesparende installationer i butikken er bare nogle af de tiltag, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ALDI lancerer stor plastikstrategi

ALDI Danmark indfører nu bio-baserede frugt- og grøntposer samt genbrugsnet. I 2025 forventer kæden, at alt emballage er 100 % genanvendeligt.

Indhold fra partner

Samfund

Kræftens Bekæmpelse tildeler dagligvarekæderne hæderspris for tobaksindsats

Ude af øje – ude af sind. Flere kæder har gemt tobakken væk, og det har allerede givet pote. Alene hos ALDI er tobakssalget faldet med 20 procent siden december. Nu anerkendes initiativet med Kræftens Bekæmpelses Hæderspris.

Indhold fra partner

Samfund

Offentlige leverandørlister er en del af en større indsats

Ved at lægge vores leverandørliste frem for offentligheden viser ALDI, at der er styr på, hvor tekstiler og sko bliver produceret, og at vi ikke er bange for at stå frem med det.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR-rapport: ALDI Fremskridtsrapport 2016

Et år efter opgørelsen af ALDI’s første bæredygtighedsrapport udkommer ALDI’s Fremskridtsrapport, der i korte træk sætter fokus på vores vigtigste fremskridt og adresserer nye udfordringer for at sikre at vi også i fremtiden handler ansvarligt.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ALDI og Too Good To Go udvider succesfuldt samarbejde

I alle ALDI's butikker har kunderne siden sommeren 2020 kunnet købe de populære Too Good To Go-lykkeposer med frugt og grønt, der ellers ville ende deres dage i skraldespanden. Alene i 2021 købte ALDI's kunder 90.000 lykkeposer og reddede dermed 180 tons frugt og grønt fra at gå til spilde. Nu udvider ALDI og Too Good To Go det succesfulde samarbejde med velsmagende bake-off.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Reduktion af madspild og ny emballagestrategi går hånd i hånd i Aldi

Dagligvarekæden Aldi har stort fokus på at reducere madspild og arbejder intensivt med kædens emballagestrategi. På fire måneder blev 118 tons gode frugter og grønsager reddet og solgt via ’To good to go’. Kortlægning af samtlige emballager på egne varer ligger til grund for nye mål for virgint og genanvendt plastik.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ALDI vinker farvel til plastposen

Udfasningen af plastposen er én del af mange tiltag for at begrænse mængden af plast i vores hverdag, i verdenshavene og i naturen.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR-rapport: ALDI’s Redegørelse for samfundsansvar 2018

Med endnu flere ansvarlige varer på hylderne, en ambitiøs klimamålsætning og et nyt samarbejde med Red Barnet blev 2018 startskuddet for ALDI’s nye ansvarlighedsstrategi, der sætter retningen de næste 5 år.

Indhold fra partner

Samfund

ALDI indfører ny rygepolitik

ALDI tager helt nye skridt i bekæmpelsen af tobaksvarer til især unge og præsenterer nu en ny samlet tobakspolitik. Inden årets udgang er alle tobaksvarer skjult i alle ALDIs butikker landet over. Men indsatsen omfatter også medarbejderne.

Indhold fra partner

Samfund

ALDI sponsorerer Madkulturens FoodJam på Vegetarisk Festival

Danskernes kostvaner har de sidste 30 år gennemgået en markant udvikling og i dag er det helt naturligt at tænke sundhed ind som et aspekt i ens daglige kost. Vi spiser sundere. Der er mere frugt og grønt at finde på vores tallerkener og brødet er blevet grovere. Med de seneste år er endnu et tema blevet en afgørende faktor i forhold til vores kost, nemlig klimaet.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR-rapport: ALDI Bæredygtighedsrapport 2015

ALDI offentliggør sin første bæredygtighedsrapport, der beskriver resultaterne af discountkædens arbejde med bæredygtighed og sætter fokus på virksomhedens ambitiøse visioner og målsætninger for fremtiden.

Indhold fra partner

Samfund

Is der varmer Mere end 10.000 is doneres til FødevareBanken

Reduktion af madspild en varm sag for Aldi. Mindre madspild gavner klimaet og sparer forbrugerne penge. Og det gavner også bundlinjen for forretningen. Lyder det som en kold betragtning? Muligvis, men ikke lige så kold, som de mere end 10.000 is der lige nu hentes af FødevareBanken til uddeling på institutioner, væresteder, krisecentre m.v.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

World Water Day: ALDI er den første discountkæde, som stiller krav til vandforbruget hos leverandører af frugt og grønt

Som resultat af et internationalt samarbejde mellem bl.a. ALDI Nord og ALDI Syd implementerer ALDI Danmark nu en række nye leverandørkrav, som skal sikre, at over 70% af kædens frugt og grønt fremadrettet vil være dyrket under mere vandeffektive metoder.

Indhold fra partner

Supply chain

Hvem producerer ALDI’s tekstiler og sko? Liste over leverandører skal sikre gennemsigtighed til kunderne

Gennemsigtighed i leverandørkæden har længe spillet en vigtig rolle i ALDI’s arbejde med at sikre socialt ansvarlige vilkår og høje miljøstandarder. Siden marts 2017 har ALDI Nord udarbejdet oversigter over produktionssteder for sko og tekstiler, som skal sikre et overblik over sortimentet af tekstiler og sko i ALDI’s mange butikker. Listen for 2020 er nu klar og skal sikre større gennemsigtighed for kunderne.

Indhold fra partner

Samfund

Aldi og Red Barnet indgår tæt samarbejde for at hjælpe udsatte børn i Danmark

Nyt partnerskab sætter fokus på udsatte børn. Sammen vil Aldi og Red Barnet skabe langsigtede forandringer for børn, der lever i fattigdom.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR-rapport: ALDI Bæredygtighedsrapport 2017

Rapporten gør status på målsætninger og følger op på vores initiativer indtil nu. Det er den anden rapport i rækken, hvor man også kan læse om nogle af vores fremadrettede målsætninger og om de øvrige projekter, som vi er engageret i.

Indhold fra partner

Kommunikation

ALDI Danmark fjerner buræg fra hylderne 2 år tidligere end planlagt

Ved udgangen af juli måned i år er det ikke længere muligt at finde buræg i de danske ALDI butikker.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere