Nyhedsarkiv
Strategi & ledelse

Ha' en holdning til madspild - det har vi
I forbindelse med lanceringen af vores video om madspild, fortæller Anders Aagaard fra Madklubben og Ronny Saul fra Jespers Torvekøkken i et interview til Børsen Bæredygtig, hvor stort et problem madspild er i restaurations- og cateringbranchen, og hvordan de arbejder med at reducere det i deres virksomheder.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

BEHOVET FOR ET GRØNNERE EMBALLAGESYSTEM
"Når det kommer til bæredygtighed, er vi ikke konkurrenter. Der er det vigtigt, at vi kan arbejde sammen." siger Anders Aagaard, stifter og ejer af Madklubben, til Berlingske i en artikel om Verdensmål i Værdikæden og behovet for et grønt emballagesystem
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
KLIMAVENLIG KAFFE HOS COFOCO
I et nyt samarbejde med Ricco’s har REGA-deltager Cofoco og Cofoco Food investeret i en kaffefarm i Mexico, hvor de skal producere deres egne bæredygtige kaffebønner. Sammen vil de gøre op med ideen om kaffe som klimabelastning.
Indhold fra partner
Supply chain

REGA STARTER SAMARBEJDE OM BÆREDYGTIGT FØDEVAREINDKØB
REGA-sekretariatet har igangsat et nyt samarbejde der har til formål at fremme indkøb af bæredygtige fødevarer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

GRØN ENERGI HOS COFOCO
For danske Cofoco handler det om at tage ansvar. Ifølge direktør og ejer Christian Lytje har virksomheder stor indflydelse på den grønne dagsorden, og derfor ønsker Cofoco at inspirere til en kollektiv bedre fremtid gennem deres bæredygtige tiltag.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

OVERSKUDSMAD TIL SOCIALT UDSATTE
Madklubbens grønne konceptrestaurant FOOD CLUB har etableret et samarbejde med takeaway-portalen Just Eat om at levere overskydende mad til Kirkens Korshærs Herberg.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Danmark skal blive verdensmester i bæredygtige løsninger til restaurationsbranchen
Et nyt projekt skal finde nye løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer. Målet er at styrke konkurrenceevnen for de danske virksomheder, som leverer løsningerne, og hæve bæredygtighedsambitionerne hos både restaurant
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

BÆREDYGTIGE – HVOR DET ER MULIGT
Hos Original Coffee gør de en forskel ved at foretage samfundsansvarlige valg, der passer til og er mulige for netop deres virksomhed.
Indhold fra partner
Medarbejder

UDSATTE UNGE SKAL HAVE CHANCEN I BRANCHEN
Hos Copenhagen Concepts er det ikke altafgørende, om du har en ren straffeattest. Mash, Le Sommelier og Umami har altid ønsket rummelighed og hjælper gerne unge på rette vej igen, hvis de har mødt modstand.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

På jagt efter fremtidens takeaway emballage
Madspild, affaldsortering, takeaway emballage og fremtidens fødevarer er blot noget af det, der er taget fat på i projekt Verdensmål i Værdikæden, hvor aktørerne sammen skal finde løsninger på restaurationsbranchens største bæredygtigheds udfordringer.
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

STOP CHIKANE OG KRÆNKENDE ADFÆRD I RESTAURATIONSBRANCHEN – #SIGDETHØJT!
Flere og flere står i øjeblikket frem i medierne med oplevelser om krænkende adfærd på deres arbejdsplads - også i restaurationsbranchen.
Indhold fra partner
Samfund
KIM RAHBEK: ”KUN I ET MOTIVERET FÆLLESSKAB LØSER VI DE STORE UDFORDRINGER”
Restauratørernes Garantiordning (REGA) blev etableret som et toårigt pilotprojekt i maj 2018. Tiden er snart gået og REGA står nu med 19 medlemmer, som sammen har 280 restaurationer, 8000 medarbejdere og samlet omsætter for over 1,3 mia. kr. Brancheinitia
Indhold fra partner
Medarbejder

TAG ANSVAR NÅR UHELDET ER UDE
Førstehjælp kan være svært. Selvom mange har stiftet bekendtskab med det, kan det være vanskeligt at huske, hvad man skal gøre og hvilken rækkefølge, det skal gøres i. Især når man befinder sig i en kritisk, uventet og stresset situation. Med Action-cards
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

DIVERSITET PÅ TOILETTERNE HOS PLUTO
Ikke at blive udsat for diskrimination er en menneskeret. Men behøver det at være så komplekst, som det umiddelbart kan virke? Restaurant Pluto i København har gennem flere år skabt et nærmest ikonisk udtryk på deres herretoilet, som fra gulv til loft er
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

DRØMMEN OM EN CO2-NEUTRAL DRIFT
For Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller er målet klart; han vil gøre alle sine restauranter og hele ølproduktionen CO2-neutral.
Indhold fra partner
Medarbejder

FRITIDSJOB I RESTAURATIONSBRANCHEN
Det eksisterende samarbejde mellem Københavns Erhvervshus, Danmarks Restauranter & Cafeer og REGA udvides med foreningen FISKEN.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

BÆREDYGTIGHED I BØRNEHØJDE
På Copenhagen Cooking & Food Festival 2018 var det overordnede tema ”Breaking the New”, hvor dansk gastronomi og fødevareproduktion blev hyldet. Bæredygtighed var på menuen, og i den forbindelse inviterede Gorm’s Pizza til børnepizzaskole.
Indhold fra partner
Medarbejder

EN NY GENERATION AF MEDARBEJDERE
Restaurantkæden Cock’s & Cows vil forberede den yngre generation på en fremtid i branchen. Det gør de med projektet ”Young Stars”, der introducerer de unge, uerfarne medarbejdere for restaurationsbranchen i trygge rammer, hvor de unge kan opbygge de kompe
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Et kig ind i fremtidens madkultur
I sidste uge afholdt DRC-projektet, Verdensmål i Værdikæden (ViV), virtuel nytårskur for alle interesserede aktører. Her fik deltagerne præsenteret et billede af fremtidens madkultur og tendenser fra Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

STICKS’N’SUSHI: CORONAKRISEN HAR VÆRET EN KATALYSATOR FOR BÆREDYGTIGHED
I en hård krise blæser der alligevel positive vinde, mener fire danske virksomheder, der deltager i Verdensmål i Værdikæden – et nyt stort projekt, der har for øje at finde løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

NY GENANVENDELIG TO-GO-KOP HOS ORIGINAL COFFEE
Årligt bliver der, ifølge tal fra Plastikchange solgt over 16 milliarder engangskopper på verdensplan. Engangskopper som hurtigt bliver til affald, så snart kaffen er drukket, og du blot er videre i programmet. Det er en tendens, som Original Coffee gerne
Indhold fra partner
Samfund

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger
Det er ikke alle bæredygtighedsudfordringer, man kan eller skal løse selv. Derfor er REGA, DRC, Global Compact Network Denmark og Industriens Fond gået sammen i et fælles værdikædeprojekt, Verdensmål i Værdikæden.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

RESTAURANT EVALD DELER SIT VAND
I Danmark er vi privilegeret – også når det kommer til rent drikkevand, som for mange danskere er en selvfølgelighed i hverdagen. Vores vand er af høj kvalitet, men sådan er det desværre ikke alle steder, hvilket er en af grundene til, at Evald – Brasseri
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

COFOCO PLANTER 35.000 TRÆER
Årets salg af jule- og nytårscatering hos Cofoco resulterede i 35.000 solgte menuer og lige så mange nyplantede frugttræer. Et flot bidrag til FNs ”Billion Tree Campaign”.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

FRA KAFFEGRUMS TIL SVAMPE PÅ PIZZA
En skæv tankegang, cirkulær økologi og lokal produktion er alle keywords i Gorm’s pizzas nyeste samarbejde med Beyond Coffee.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

BONDEN BESTEMMER MENUEN
På spisestedet Antidote på Jægersborggade er det fremover lokale bønder, der dagligt udvælger de råvarer, som serveres for gæsterne. Det skaber værdi for nærmiljøet og fremmer bæredygtigheden i driften, og så stiller det krav til kokkenes fantasi.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

MADKLUBBEN ER FÆRDIG MED FLASKEVAND
Siden november 2017 har mineralvand på flaske været bandlyst på alle Madklubbens restauranter. I stedet serveres nu afkølet, filtreret postevand med eller uden brus. Postevand ad libitum er gratis for aftengæsterne og væsentlig billigere for miljøet.
Indhold fra partner