Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Klimaudsigten for 2022: Direktører udpeger største fremskridt og barrierer på klimaområdet

Økonomisk Ugebrev har spurgt fremtrædende topledere og erhvervsorganisationer om, hvad de ser som de største fremskridt og barrierer på klimaområdet. Ifølge Morten Dyrholm, direktør for marketing, kommunikation og bæredygtighed i Vestas, udgør det nye tyske regeringsgrundlag det største fremskridt på klimafronten i 2021. Ib Enevoldsen, administrerende direktør for Rambøll i Danmark, udpeger derimod den nylige aftale om CO2-fangst som en af årets største landvindinger.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Danske investorer skal stemme om systemisk racisme i USA

Den amerikanske generalforsamlingssæson er skudt i gang, og flere steder har aktive aktionærer stillet forslag om selskabernes indflydelse på den systemiske racisme i USA.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Her er de mest kontroversielle sektorer

Mangel på ESG-data og dårlig kvalitet i information, som ofte rapporteres udelukkende af virksomhederne selv, gør, at investorer og kapitalforvaltere ofte må tilføje yderligere ressourcekrævende undersøgelser til ESG-ratingbureauerne opgørelser.

Indhold fra partner

Kommunikation

”Stakeholder Alerts” viser selskabers kontroversielle sider

Stakeholder Alert” rapporterer om kontroversielle temaer koblet til børsnoterede globale virksomheder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny database afslører investorers kontroversielle investeringer

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar lancerer nu en omfattende database, der kortlægger institutionelle investorers kontroversielle investeringer: www.xklude.com

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Top 100 Rating af CSR Rapporter 2020

Ny i toppen på Økonomisk Ugebrevs årlige Rating af Top 100 CSR-rapportering er SAS, der i en tumultarisk krisetid får lidt at glæde sig over. Se top 100 listen over Danmarks bedste til CSR rapportering.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Slagsmålet om regningen på klimaloven er i fuld gang

Klimalov rummer både en ambition om at være foregangsland og et krav om, at det ikke må koste vækst eller arbejdspladser. Slagsmålet om fordelingen af regningen mellem stat og erhvervsliv er i fuld gang, skriver Økonomisk Ugebrev Samfundsanvar

Indhold fra partner

Samfund

EU-flertal går mod Danmark i land-for-land skatterapportering

EU-landene har endnu engang skudt et forslag om offentlige land-for-land skatterapporteringer til hjørne, skriver Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Moralsk Wakeup-Call til den finansielle sektor

Anmeldelse: Hvis den finansielle sektor ikke var klar over sit store ansvar for at bekæmpe klimaforandringerne gennem deres finansielle magt, så fik de et decideret Wakeup-Call da den amerikanske investor Jeremy Grantham gav sin præsentation i KBH.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Investeringschef: Vi fik ingen nævneværdige overordnede klimafremskridt i 2021

Økonomisk Ugebrev har spurgt fremtrædende stemmer i og omkring finanssektoren, hvad de ser som de største fremskridt og barrierer på klimaområdet. Ifølge Anders Schelde, investeringschef i AkademikerPension, er fremskridtene på klimaområdet i 2021 så ubetydelige, at han ikke ønsker at fremhæve nogen. Maria Simonson, chef for Group Societal Impact & Sustainability i Danske Bank, finder derimod, at den finansielle sektor tog et klart skridt fremad, da der i 2021 blev etableret fælles definitioner og standarder for opnåelse af klima-neutralitet, hvoraf flere er forankret i FN-systemet.

Indhold fra partner

Kommunikation

Artikelsamling: EU Sustainable Finance

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar dækker i et dansk perspektiv løbende EU’s handlingsplan for bæredygtig finansiering (Sustainable Finance) gennem analyser og kritisk journalistik samt undersøger hvad det betyder for sektoren og for EU´s bæredygtige mål.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ØU’s Klimabarometer: Det danske samfund i solid fremgang på klimahensyn

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvars KlimaBarometer viser en meget positiv tendens for fjerde kvartal 2020. Scoren på KlimaBarometeret har vist jævn fremgang igennem hele 2020, viser denne opdatering.

Indhold fra partner

Kommunikation

Follow Global ESG news coverage for controversial investments

Xklude.com - an ESG controversial issue SEARCH tool - added a new feature: You can now follow the global media ESG coverage of each of the 2162 controversial companies in the database. (DOWNLOAD CONTROVERSIAL REPORT)

Indhold fra partner

Samfund

Komité: Tax Governance skal højere på selskabers dagsorden

Komitéen For God Selskabsledelse forslår at fremhæve, at selskaberne bør have en skattepolitik. Det vil det øge presset yderligere på virksomhederne for at rapportere mere åbent om skatteadfærd, skriver Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Økonomisk Ugebrevs Rating af Tax Governance 2020

De 100 største danske virksomheder har samlet set løftet oplysningskvaliteten i arbejdet med ansvarlig skattepraksis. Det viser året Rating af Tax Governance.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Pensionskunder kræver aktivt ejerskab på Tax Governance

Kunderne hos Sampension vurderer i ny analyse, at der ikke gøres nok for skattetransparens i de børsnoterede selskaber, der er investeret i. Pensionsselskabets diverse kundegruppe gør analysen til en god spejling for andre, skriver Økonomisk Ugebrev.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

LEGO mindst lønforskel mellem køn. Carlsberg og Pandora har størst

Økonomisk Ugebrev har rangordnet ti store danske virksomheder efter deres praksis for at betale lige løn til mandlige og kvindelige ansatte. Den unikke opgørelse er baseret på lovpligtige data fra UK.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Fonde kortlægger graden af ansvar i investeringer

Velux Fonden har formuleret en helt ny strategi for fondens investeringer. Målet er, at ingen af Fondenes investeringer kun er begrundet i afkastmæssige årsager, men også lever op til mindst et af flere niveauer af samfundsansvar, skriver ESG.ugebrev.dk

Indhold fra partner

Kommunikation

Boom i selskaber med ny politik for ansvarlig skattepraksis

Årets Rating af Tax Governance i Danmarks 100 største virksomheder viser stor fremgang – også samlet set på tildelte point på samtlige målepunkter.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

UPDATE: We added more data on Human Rights allegations to the Xklude database.

n this update we added 225 cases on human rights allegations linked in 88 companies.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Syv C25 selskaber i verdenseliten på global ESG-sammenligning

Syv C25 selskaber skiller sig ud som de mest bæredygtige danske globale børsnoterede selskaber, målt efter ESG-ratingbureauernes vurderinger. Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar har undersøgt samtlige C25 selskaber i forhold til deres største globale peers.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

More than 60.000 shares screened for controversial issues

The Xklude database now represents more than 34 investors with a total asset under management of more than 2,700 billion euros. We have total screened 67534 stocks for controversial issues. These are distributed among 34 investors’ stock lists.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Gennembrud for Small- og MidCap på CSR-rapportering

Small- og MidCap selskaberne på fondsbørsen er trådt ind i de voksnes rækker, hvad angår CSR-rapportering. Hele 18 Small- og MidCap selskaber kan på Økonomisk Ugebrevs årlige Rating af Top 100 CSR-rapportering vise fremgang i rapporteringskvalitet.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Tema om ESG & COVID-19

Tema om ESG og COVID-19: Gennem de sidste tre uger har Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar udgivet artikler om COVID-19 perspektiver på ESG forhold. Her kan du se et samlet overblik over artiklerne med råd, analyser og perspektiv.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Analyse: Mærsk indbygger CSR i overordnet strategi

Der er ingen tvivl om, at Anette Stube har tjent Mærsk godt. Men ESG-ratingbureauerne har ikke honoreret arbejdet med helt samme iver som de mange CSR-kåringer og priser har. Succeskriteriet er nu at levere reelle CO2-reduktioner og tjene penge på det.

Indhold fra partner

Kommunikation

Carlsbergs Snap Pack innovation er 40 år gammel

Bæredygtig branding: Carlsbergs Snap Pack kampagne er en prisbelønnet branding succes, Men kampagnen rummer også en overraskelse, kun få har hørt om. Limemballagen, der reducerer Carlsbergs plastikforbrug , er opfundet af en konkurrent for 40 år siden.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Ørsted offentliggør land-for-land skattebetalinger

Ørsted har formuleret en ny aktivistisk skattepolitik. Den nye skattepolitik skal honorere den stigende efterspørgsel efter transparens fra ansvarlige investorer og andre interessenter. Læs Interview med Ørsteds Head of Group Tax, Karl Berlin.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere