Nyhedsarkiv

Kommunikation

AI rydder op i maskulint betonede jobopslag

En række danske virksomheder er begyndt at bruge kunstig intelligens til at fjerne kønnede ord i jobopslag. Målet er at skabe annoncer med så bred appel som muligt.

Samfund

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp

I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.

Medarbejder

Kun én kvindelig direktør tilbage i Danske Bank

Danske Bank har af flere omgange sat nye mål for ligestilling i deres ledelse. Nu tager banken et skridt tilbage, når det kommer til den øverste ledelse, hvor to kvindelige direktører ud af otte bliver til én.

Samfund

Inklusion: Danske Bank dykker ned i den neurodivergente talentpulje

Morten Larsen er en af de mest efterspurgte IT-udviklere i Danske Bank lige nu. Hans ansættelse er et resultat af et samarbejde med Specialisterne, som hjælper neurodivergente mennesker med at forløse deres potentiale i virksomheder over hele verden.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Indspark: Biodiversitet skal behandles på lige fod med klimakrisen

Klima, miljø og energi

Danske Bank sets interim net zero targets for investment products

To support society’s ambition of decarbonising the economy, Danske Bank is setting interim net zero targets for its investment products.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Banker skruer klimaambitioner op: ”Poseidon Principles var kun startstedet”

I 2019 oprettede 11 banker Poseidon Principles, som et redskab til at sikre bæredygtighed i shippingbranchen. Nu – to år senere – får rederier og forskeres opfordringer om højere ambitioner bankerne til at genoverveje målene selv samt deres egen rolle i den grønne omstilling.

Samfund

Bæredygtighed tiltrækker billige penge

H&M skaffede sig i februar måned nye midler til at forfølge bæredygtighedsmål ved at udbyde bæredygtighedsobligationer. Hvad fik en af verdens største retailere til at gå den vej? Og var der nogen, der gad at købe dem?

Strategi & ledelse

Flere C25-virksomheder tager verdensmålene til sig

Kun én af virksomhederne i det toneangivende C25-indeks nævner ikke specifikke verdensmål i deres rapportering, mens 16 af dem anvender delmål og knap halvdelen væsentlighedsvurderer deres indsats. Det viser friske tal fra Carve Consulting.

Medarbejder

Medarbejderaktivisme vinder fremtog i danske virksomheder

Virksomhedsaktivister er et voksende fænomen, som kan få en betydelig rolle i erhvervslivet de kommende år.

Strategi & ledelse

Danske pengetanke i grønt angreb på Shell: ”Handler imod aktionærers interesser”

11 Shell-bestyrelsesmedlemmer bliver sagsøgt af aktionær ClientEarth. En række danske investorer bakker NGO’en op. Årsagen bag er en klimaindsats, der er trukket i langdrag – til risiko for både planeten og aktionærerne, lyder argumentet.

Strategi & ledelse

Danske Bank vil være bæredygtig, men investerer milliarder i olievirksomheder

Data viser, at Danske Bank investerer flere milliarder i virksomheder, der vil udbygge sin produktion af olie og gas. Det sker på trods af, at banken lovpriser Parisaftalen og sætter bæredygtige målsætninger.

Strategi & ledelse

Podcast går i luften i nyt grønt format

Danske Bank har netop relanceret sin investeringspodcast ’Pengetanker’. "Vores kunder efterspørger mere information om bæredygtige investeringer, og vi vil gerne gøre vores viden tilgængelig for kunderne”, siger de to værter.

Indhold fra partner

Samfund

Ud med gassen: Bank tilbyder lavrentelån til energiforbedringer

Lån til energiforbedringer med en variabel rente på pt. 0,99 procent om året skal gøre det endnu mere attraktivt for boligejere at låne til f.eks. udskiftning af gas- eller oliefyr og andre energirenoveringer, der kan reducere CO2-udledningen og give besparelser på varmeregningen.

Klima, miljø og energi

Analyse: Andelsboliger er grønnere end ejerboliger

Ny analyse fra Realkredit Danmark viser, at andelsboliger i gennemsnit har energimærke C, mens ejerboliger i gennemsnit lander på et D.

Indhold fra partner

Samfund

Danske Bank løfter målsætning for bæredygtige investeringer for at fremme grøn omstilling

Danske Bank opstiller nye mål for investeringer i ESG- og bæredygtige investeringsfonde og forpligter sig til målet om reduktion af udledning af drivhusgasser til nul (netto) senest i 2050. Det skal bidrage til at skabe værdi for kunderne og understøtte overgangen til et mere bæredygtigt samfund.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danske Bank sætter nye klimamål for at undgå investeringer i fossil energi

Danske Bank er ikke faldet i søvn i forhold til klimakampen, lyder bankens modsvar på en netop udgivet rapport, der kritiserer banken for dens investeringer i sort energi.

Strategi & ledelse

Danske C20-selskaber scorer lavt på europæisk ligestillingsrapport

Kun én dansk C20-virksomhed kommer med på top-20 listen i en ny europæisk rapport om ligestilling. Dog kan en alternativ ansættelsesmetode være svaret på problemet.

Klima, miljø og energi

Megatrend: Jo bedre ESG-performance, jo billigere lån i banken

I flere danske virksomheder er man nu begyndt at koble ESG-mål op på finansieringen. Det kan blive den nye standard for deres lånemuligheder, mener flere banker.

Klima, miljø og energi

Danske pengetanke støtter op om søgsmål mod Shell

Danske Bank, AP Pension og Akademikerpension er blandt en stribe aktionærer, der bakker op om et søgsmål mod Shell.

Strategi & ledelse

Rapport: Danske Bank ligger i bunden indenfor klima og biodiversitet

En ny, international rapport placerer Danske Bank i bunden i forhold til strategier, politikker og målsætninger for klima og biodiversitet.

Strategi & ledelse

50 gange inspiration til den grønne omstilling

Sammen med Børsen hjælper Danske Bank dansk erhvervsliv med den grønne omstilling. 50 nye casehistorier er netop gjort tilgængelige online, og Danske Banks støtte betyder, at avisen kan producere uafhængigt indhold, der er tilgængeligt for alle – abonnement eller ej.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Danske Bank skruer op for klimakravene til udlånskunder

Bankkunder kan godt regne med, at deres pengeinstitut i de kommende år vil interessere sig mere og mere for deres grønne omstilling. Det er Danske Banks nye klimamål et godt eksempel på.

Medarbejder

Venturekapital til diversitetssoftware

En softwareløsning har fanget opmærksomheden hos investorerne i Seed Capital. Snart kan der blive ryddet op i ekskluderende sprog i flere kommunikationskanaler.

Strategi & ledelse

Bankrådgivere skal kunne vejlede kunder i bæredygtighed

Ny klimauddanelse skal sikre højt vidensniveau indenfor bæredygtighed blandt erhvervsrådgivere og privatrådgivere i banksektoren.

Samfund

Sønderborgs pengeinstitutter får undervisning i klimarådgivning

Sønderborgs pengeinstitutter skal blive bedre til at rådgive boligejere om energi og klima, hvis byen skal nå sit mål om at blive CO2-neutral i 2029. Det vil et nyt kursusforløb hjælpe dem med.

Klima, miljø og energi

Mærsk indgår vild låneaftale: Renten afhænger af CO2-reduktioner

For at gøre alvor af sine ambitiøse klimamål indgår A.P. Møller-Mærsk nu et samarbejde med 26 banker om en kreditfacilitet på 35 mia. kr., hvor renten er baseret på udviklingen i virksomhedens CO2-udslip.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere