Nyhedsarkiv

Samfund

”Jeg har det bedst, når jeg sidder i min stol”

Axel Marinus Olsen på 83 år har haft et langt og begivenhedsrigt liv med forretningsrejser i fast rutefart fra Danmark til fjerne egne. Nu ønsker han blot at sidde i sin stol og slappe af. Det fortæller han til Diakonissestiftelsens Hjemmepleje, der igen i år spørger borgerne på Frederiksberg, hvad der er vigtigt for dem.

Indhold fra partner

Samfund

Kulturoplevelser forbedrer vores trivsel

Sociale fællesskaber om – og i – kulturen øger menneskers trivsel og livskvalitet. Det bekræfter projektet ’Sammen om kultur’, som Diakonissestiftelsen har gennemført i 2021. Deltagernes livskvalitet blev målbart forbedret.

Indhold fra partner

Medarbejder

Demensfaglighed er med til at ændre plejekulturen

Personcentreret omsorg, fælles sprog og metoder har givet bedre trivsel hos beboerne på Søster Sophies Minde. Det er resultatet af et halvt års uddannelsesforløb, hvor plejehjemmet har haft besøg af Demensrejseholdet fra Sundhedsstyrelsen.

Indhold fra partner

Samfund

Sangen trækker fortiden ind i nutiden

Sang har været en fast bestanddel af livet på Diakonissestiftelsen i over 150 år. Til samlinger og møder, til højtid og hverdag og hos ung og gammel – overalt giver sangen rum til fællesskab og velvære.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Forstanderinden sikrer social bæredygtighed

For anden gang er Diakonissestiftelsens interne Bæredygtighedspris blevet uddelt. Den går til forstanderinde søster Merete Pelle Poulsen, som er blevet nomineret af flere for sin utrættelige indsats for social bæredygtighed i organisationen.

Indhold fra partner

Samfund

Tivolis julerier vækker minder

Med julelys i øjnene genså tre beboere fra Søster Sophies Minde Tivolis festklædte have en regnfuld dag i december. Skramlende rutsjebaner, karruseller og glimtende lys genopliver minder.

Indhold fra partner

Medarbejder

Vi er to mennesker, der lærer hinanden at kende

Der er meget at lære, når man er ny i Danmark og i gang med en SOSU-uddannelse. Så er det godt med en mentor. Cecilie Taarup støtter Baran M. i sproglig og faglig udvikling. Og så er et venskab ved at vokse frem.

Indhold fra partner

Medarbejder

”Jeg behøver ikke at være andet end mig selv”

Efter at hendes hjerne havde været ’brændt helt sammen’ i et år, fik Simone Sandø på Diakonissestiftelsen tid og rum til at finde tilbage til arbejdsmarkedet. I løbet af fire måneder gik hun fra 9 timer om ugen til fuld tid og er nu raskmeldt. ”Det har været utroligt rart at opleve, at en arbejdsplads kan være til hjælp,” siger hun.

Indhold fra partner

Samfund

Når fordomme fylder

”Det har ændret, hvordan jeg ser på både mig selv og de andre", fortæller Ako Ahmadi, der er en af deltagerne i et gruppeforløb i Sundhedscenter Hvide Hus omkring ’selvstigmatisering’.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

CSR-rapport: Bæredygtighedsrapport 2021: Samfundsansvar - Diakonissestiftelsens aftryk på mennesker og miljø

Mindre CO2-aftryk og bedre fastholdelse af medarbejdere er blandt de positive resultater i Diakonissestiftelsens ny bæredygtighedsrapport for 2021. Derudover arbejder vi dagligt med at give mennesker overskud til at tage ansvar for vores fælles samfund.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Fællessang for sundhed og sammenhold

Når ordene slipper op, kan man bruge sange til at sætte ord på stemninger. Fællessang skaber glæde, fjerner bekymringer, gør os stærkere og skaber sammenhold, fortæller en forsker. På Diakonissestiftelsen er der blevet sunget for sammenhæng i denne uge.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

På rette vej med bæredygtigheden

Mindre CO2-aftryk og bedre fastholdelse af medarbejdere er blandt de positive resultater i Diakonissestiftelsens ny bæredygtighedsrapport for 2021. ”Derudover arbejder vi dagligt med at give mennesker overskud til at tage ansvar for vores fælles samfund,” siger chefen for bæredygtighed.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

25 år med Diakonissestiftelsens Hospice

Til sommer fylder Diakonissestiftelsens Hospice 25 år. Hospicechef Helle Tingrupp og souschef Hanne Monberg har været med det meste af vejen og oplever, at håbet om livskvalitet lever helt til det sidste.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Gode bivirkninger ved banko

Plejehjemmet Salem i Gentofte arrangerer bankospil for beboerne, der er samlet i mindre grupper. Det skaber fællesskab og glæde i hverdagen.

Indhold fra partner

Samfund

Kreative frivillige bidrager til Diakonissestiftelsens juleaften

Loppeshoppens kreative ’jule pop up-butik’ i Søsterhjemmets Stuer omsatte for over 3.000 kr. Pengene bliver nu doneret til Diakonissestiftelsens juleaften, og det giver en følelse af stolthed blandt frivillige.

Indhold fra partner

Samfund

Der er sundhed i kulturen

Diakonissestiftelsens ’Sammen om kultur’-projekt var et møde med – og i – kulturen og luft under vingerne for deltager Anne Greis Østergaard.

Indhold fra partner

Samfund

Pensioneret organist giver musikken videre

Diakonisse søster Bente Birkmose er ikke færdig med musikken, selv om hun gik på pension fra sit organistjob for tre år siden. I dag giver hun musikken videre som frivillig leder af Bjørnens Kor for psykisk sensitive.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Litteraturfællesskab med plads til den enkelte

Alle har en stemme, når kulturprojektet Sammen om litteratur mødes på Diakonissestiftelsen for at læse, skrive og dele tekster. ”Vi kommer hver især med noget særligt og sammen bliver vores blik mere nuanceret,” lyder det fra workshoppens underviser.

Indhold fra partner

Medarbejder

Inspireret på tværs til arbejdet med demens

Viden om demens går igen i mange afdelinger af Diakonissestiftelsen. Måske mest oplagt på de to plejehjem og i hjemmeplejen, men også på Uddannelsescentret og i kirken bruger man faglighed omkring demens. For første gang har medarbejdere og ledere mødtes på tværs for at inspirere hinanden i demensarbejdet.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Et seriøst sundhedshus

Diakonissestiftelsens rolige rammer sikrer trivsel for erhvervslejerne og de 500 borgere, der dagligt kommer i Sundhedshuset. Stedets lange historie inden for sundhed og velfærd signalerer kvalitet, lyder det fra to erhvervslejere.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Musikken giver følelserne et udtryk på hospice

På Diakonissestiftelsens Hospice bruger musikterapeut Hugo Jensen både musik i terapi og musik som terapi, når han hjælper patienter med at rumme de positive og de negative følelser.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Diakonissestiftelsen bygger ’tilbage til fremtiden’

Stort byggeprojekt på Diakonissestiftelsen er ét skridt tilbage, men to skridt frem. Mere åbenhed, bedre adgangsforhold og mere indbydende interiør bliver resultatet, når håndværkere fjerner en tilbygning og reetablerer den oprindelige facade på hovedbygningen.

Indhold fra partner

Samfund

Studerende får robuste hoveder

Flere måneders corona-fjernundervisning og udsigten til et sundhedsvæsen under pres påvirker de studerende på UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen. Nu bliver de tilbudt en frivillig workshop om 'Robusthed som livskompetence'.

Indhold fra partner

Medarbejder

Sjælesorg to go

En blodprop i hjernen og sorgen efter at have mistet sin hustru fik Steen Walter til at kontakte Diakonissestiftelsens cyklende hjemmeplejepræst. Når de mødes ved spisebordet i lejligheden på Frederiksberg bliver livet, døden og dagligdagen vendt. Og det giver livskvalitet.

Indhold fra partner

Medarbejder

Efter corona: Frivilligheden er tilbage

Diakonissestiftelsens Hospice har måttet undvære sine frivillige under coronaepidemien. Nu er de tilbage. Det glæder Anette Dyhrberg, som har været frivillig på hospice i tre år.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Et lille fællesskab spirer

Diakonissestiftelsens mindste fællesskab er skudt op af mulden i coronatiden. Planteværkstedet består af Martin Ahrnkiel og Signe Darré, der som passionerede plantenørder nyder at se stiklinger vokse op.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

CSR-rapport: Bæredygtighedsrapport 2020: Bæredygtig i en corona-tid.

Aftryk på miljø og mennesker gennem et år med pandemi.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere