Nyhedsarkiv

Medarbejder

Ældrepleje er mere end et arbejde for mig

Mette Lindhardt har skiftet karrierespor sent i livet. Efter knap 25 år som madmor i en børnehave har hun følt sig kaldet til en uddannelse som social- og sundhedshjælper. Hun vil gøre op med, at faget bliver talt ned.

Indhold fra partner

Medarbejder

Fællesskab fører til forpersonskab

Charlotte Gøtstad Sørensen giver som forperson for ’SLS’ en stemme til de mere end 12.000 sygeplejestuderende i Danmark, mens hun holder orlov fra sygeplejerskeuddannelsen på Diakonissestiftelsen. ”Jeg elsker hvor mange døre uddannelsen åbner og vil virkelig gerne udbrede viden om faget,” siger hun.

Indhold fra partner

Medarbejder

Læge på hospice: Basalt og specialiseret på samme tid

Lægernes rolle på Diakonissestiftelsens Hospice har i løbet af de seneste årtier ændret sig i retning mod en mere aktiv og integreret del af den tværfaglige indsats.

Indhold fra partner

Medarbejder

Bachelor i fællesskaber

Lisa Hauge Noldegaards kompetencer som nyuddannet professionsbachelor i Kristendom, Kultur og Kommunikation er et godt udgangspunkt, når hun passer jobbet som tværkulturel medarbejder i Apostelkirken på Vesterbro. En kirke hvor fællesskaber i høj grad er med til at tegne profilen.

Indhold fra partner

Medarbejder

Nyansatte på hospice får mentorer

Diakonissestiftelsens Hospice har succes med at lade nyansatte sygeplejersker indgå i et mentorforløb med erfarne palliative sygeplejersker. Forløbet strækker sig op til seks måneder og bliver skræddersyet til den enkelte. ”Det giver ro,” lyder det fra nyansatte Sara Dupont Brandt Andersen.

Indhold fra partner

Samfund

Sårbare unge bliver stærke i fællesskaber

Der er stigende hjemløshed blandt unge, stigende psykisk mistrivsel og flere står uden for uddannelse og arbejdsmarked. For Jakob Mols var en del af løsningen at få tid til at hele og tid til at finde sin egen vej ind i et meningsfuldt fællesskab. Han fortalte sin historie på Folkemødet til en debat om vejen til bedre trivsel for ungdommen.

Indhold fra partner

Medarbejder

Inspireret på tværs til arbejdet med demens

Viden om demens går igen i mange afdelinger af Diakonissestiftelsen. Måske mest oplagt på de to plejehjem og i hjemmeplejen, men også på Uddannelsescentret og i kirken bruger man faglighed omkring demens. For første gang har medarbejdere og ledere mødtes på tværs for at inspirere hinanden i demensarbejdet.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Et seriøst sundhedshus

Diakonissestiftelsens rolige rammer sikrer trivsel for erhvervslejerne og de 500 borgere, der dagligt kommer i Sundhedshuset. Stedets lange historie inden for sundhed og velfærd signalerer kvalitet, lyder det fra to erhvervslejere.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Musikken giver følelserne et udtryk på hospice

På Diakonissestiftelsens Hospice bruger musikterapeut Hugo Jensen både musik i terapi og musik som terapi, når han hjælper patienter med at rumme de positive og de negative følelser.

Indhold fra partner

Medarbejder

Et nyt og større Diakonfællesskab

Indvielsesfællesskabet på Diakonissestiftelsen har fået nyt navn, nye optagelseskriterier og i den forgangne weekend fire nye medlemmer. ”Et moderniseret fællesskab med renere linjer og en enklere rekruttering,” ifølge forstanderinde søster Merete Pelle Poulsen.

Indhold fra partner

Medarbejder

Langt omkring med en sygeplejerskeuddannelse

Da Mathias Hansen var færdiguddannet sygeplejerske denne sommer, vendte han næsen mod Norge, hvor han kan rejse, praktisere sit fag og samtidig spare op til sin videreuddannelse.

Indhold fra partner

Samfund

Diakonissestiftelsens Hospice har jubilæum

For 25 år siden åbnede Diakonissestiftelsens Hospice dørene for den første patient som det tredje hospice i Danmark.

Indhold fra partner

Medarbejder

Et personligt bidrag til uddannelsen af sundhedspersonale

Mentorordningen på Diakonissestiftelsens Social- og Sundhedsuddannelser er tilbage i omdrejning efter en ufrivillig coronapause. Det er rammen om meningsfulde fællesskaber, som udvikler både mentorer og mentees.

Indhold fra partner

Medarbejder

Størst af alt er kærligheden

Fælleskaber har været en vigtig del af 88-årige søster Annelise Frisks liv. Både da hun stod uden for fællesskabet i skoletiden, og da hun senere indtrådte i fællesskabet på Diakonissestiftelsen. Hun har netop fejret sit 60 års jubilæum som diakonisse og ser tilbage på et liv, hvor hun har mødt sin store kærlighed og lært at acceptere sig selv.

Indhold fra partner

Samfund

”Jeg har det bedst, når jeg sidder i min stol”

Axel Marinus Olsen på 83 år har haft et langt og begivenhedsrigt liv med forretningsrejser i fast rutefart fra Danmark til fjerne egne. Nu ønsker han blot at sidde i sin stol og slappe af. Det fortæller han til Diakonissestiftelsens Hjemmepleje, der igen i år spørger borgerne på Frederiksberg, hvad der er vigtigt for dem.

Indhold fra partner

Samfund

Kulturoplevelser forbedrer vores trivsel

Sociale fællesskaber om – og i – kulturen øger menneskers trivsel og livskvalitet. Det bekræfter projektet ’Sammen om kultur’, som Diakonissestiftelsen har gennemført i 2021. Deltagernes livskvalitet blev målbart forbedret.

Indhold fra partner

Medarbejder

Demensfaglighed er med til at ændre plejekulturen

Personcentreret omsorg, fælles sprog og metoder har givet bedre trivsel hos beboerne på Søster Sophies Minde. Det er resultatet af et halvt års uddannelsesforløb, hvor plejehjemmet har haft besøg af Demensrejseholdet fra Sundhedsstyrelsen.

Indhold fra partner

Samfund

Sangen trækker fortiden ind i nutiden

Sang har været en fast bestanddel af livet på Diakonissestiftelsen i over 150 år. Til samlinger og møder, til højtid og hverdag og hos ung og gammel – overalt giver sangen rum til fællesskab og velvære.

Indhold fra partner

Medarbejder

Fødselshjælper for fællesskaber

26-årige Lauge Frandsen er tutor for nye studerende på bacheloruddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation på Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen. For ham er fællesskaber en forudsætning for et succesfuldt studie.

Indhold fra partner

Samfund

Ud af huset-oplevelser styrker unges fællesskab

Hen over foråret har UngeHuset, som er en del af Hvide og Gule Hus i Gentofte, været på en række ture betalt af corona-midler. De er blandt andet gået til bowling, i biografen og på Bakken. Det har styrket relationerne blandt de unge, som nu også selv tager initiativ til at ses.

Indhold fra partner

Medarbejder

10 år i samme børnehus

Mens medierne skriver om, at færre vil være pædagoger, fejrer Jakob Resdal Gimm og Kim Ølgaard Sørensen deres 10 års jubilæer i Diakonissestiftelsens børnehuse, Louisegården og Marthagården. De taler begge om gode kolleger, fagligt udfordrende job og stor arbejdsglæde.

Indhold fra partner

Samfund

Psykomotorisk terapi: Fokus på det hele menneske

På plejehjemmet Søster Sophies Minde, hvor pleje og omsorg tager udgangspunkt i det hele menneske, er livskvalitet et begreb med mange facetter. Det har to studerende i psykomotorisk terapi fået bekræftet og arbejdet med i løbet af tre måneders praktik. Til gavn og glæde for både beboere og de studerende selv.

Indhold fra partner

Samfund

Et liv som diakonissernes nabo

Hans Gudbrand Petersens liv er rigt på historie. Blandt andet Diakonissestiftelsens historie, som har fyldt meget, specielt i den pensionerede historielærers barndom og opvækst. Fra sit barndomshjem på den anden side af Peter Bangs Vej har han fulgt stiftelsen i en menneskealder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

CSR-rapport: Bæredygtighedsrapport 2021: Samfundsansvar - Diakonissestiftelsens aftryk på mennesker og miljø

Mindre CO2-aftryk og bedre fastholdelse af medarbejdere er blandt de positive resultater i Diakonissestiftelsens ny bæredygtighedsrapport for 2021. Derudover arbejder vi dagligt med at give mennesker overskud til at tage ansvar for vores fælles samfund.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Fællessang for sundhed og sammenhold

Når ordene slipper op, kan man bruge sange til at sætte ord på stemninger. Fællessang skaber glæde, fjerner bekymringer, gør os stærkere og skaber sammenhold, fortæller en forsker. På Diakonissestiftelsen er der blevet sunget for sammenhæng i denne uge.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

På rette vej med bæredygtigheden

Mindre CO2-aftryk og bedre fastholdelse af medarbejdere er blandt de positive resultater i Diakonissestiftelsens ny bæredygtighedsrapport for 2021. ”Derudover arbejder vi dagligt med at give mennesker overskud til at tage ansvar for vores fælles samfund,” siger chefen for bæredygtighed.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

25 år med Diakonissestiftelsens Hospice

Til sommer fylder Diakonissestiftelsens Hospice 25 år. Hospicechef Helle Tingrupp og souschef Hanne Monberg har været med det meste af vejen og oplever, at håbet om livskvalitet lever helt til det sidste.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere