Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Could 2021 be the year circular economy goes mainstream?

There are definite signs that circular economy might be reaching a tipping point but companies’ confusion as to what it is and where to begin remains a barrier for mainstreaming. CSR.dk spoke to Rambøll’s resident circular economy expert.

0 kommentarer

Webinar: Bæredygtighed i praksis

Indhold fra partner

Samfund

Unleash 2019 er i gang

I dag starter tredje udgave af innovationseventen Unleash i den kinesiske megaby Shenzhen. Virksomheder som Rambøll og Deloitte er igen med til den ugelange begivenhed, der skal fortsætte arbejdet fra de to første år i Danmark og Singapore.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Nye værkstedshaller skal hjælpe DSB til at opnå klimamål

Som led i overgangen mod en eldreven togflåde bygger DSB også tre nye værkstedshaller, hvor fremtidens tog skal repareres og vedligeholdes. Rambøll er valgt som rådgiver på projektet, der har bæredygtighed som ledende princip.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Rambøll bruger FN’s verdensmål som vejviser

Det danske ingeniørfirma Rambøll har kompasset sat direkte mod FN’s verdensmål og forventer, at der ud af dette års omsætning vil være syv milliarder kroner der bidrager til disse mål.

0 kommentarer

Samfund

Den smarte by skal have hjertet med

Smart teknologi er over det hele i den moderne, bæredygtige by, men hjertet – det sociale ansvar – skal også med i ligningen, ellers kan det være lige meget. Temaet for årets Nordic Edge-konference viste vejen.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Undersøgelse: Bæredygtighed har central rolle i byggeindustrien

Ifølge undersøgelsen "Green Market Study" ser 90 procent af respondenterne bæredygtighed som et nødvendigt grundlag for, at et projekt bliver en succes, hvorfor bæredygtighed i højere grad vinder ind i byggeindustrien.

0 kommentarer

Samfund

EU, Australien og Sydkorea skal dele viden om byudvikling

Europæiske, australske og sydkoreanske byer skal inspirere hinanden til bæredygtig byudvikling gennem nyt vidensdelingsprogram.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Fremtidens bæredygtige højhus er af træ

Flere og flere byer rundt om i verden er ved at få øjnene op for højhusbyggerier i træ, som på flere områder er et meget klimavenligt materiale. Herhjemme er vi bagud, men en ny projektgruppe kan måske give udviklingen et skub.

0 kommentarer

Rambøll lancerer ny enhed for strategisk bæredygtighedsrådgivning

Rambøll skal være ledende inden for bæredygtighed. Baseret på bl.a. danske eksperter lancerer Rambøll derfor en ny enhed for strategisk bæredygtighedsrådgivning, som også skal åbne i USA og England.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

19 topchefer underskriver diversitetsløfte

Nordiske topfolk fra virksomheder som Mærsk, Coloplast, Vestas, Microsoft og KPMG har skrevet under på et CEO-løfte, der skal løfte niveauet for ligestilling, diversitet og inklusion i dansk erhvervsliv. ”Det er need to have nu”, lyder det fra kvinden bag, Tine Willumsen fra The Diversity Council.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

LEGO vil bæredygtigheds-certificere sine bygninger

Fremover skal alle LEGO-koncernens produktionsfaciliteter bygges med bæredygtighed som ledende princip. Rambøll har udarbejdet beslutningsgrundlaget, der med reelle business cases sætter konkret værdi på certificering af virksomhedens bygninger.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

26 topledere: Danmarks næste regering skal have fokus på Verdensmålene

Verdensmål og bæredygtighed bør få en nøglerolle i næste regeringsgrundlag. Sådan lyder opfordringen fra 26 direktører, bestyrelsesformænd og professorer i en kronik.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Nyt værktøj skal hjælpe virksomheder med bæredygtig business

Rambøll lancerer et nyt digitalt selvevalueringsværktøj, der viser, hvordan virksomheders aktiviteter influerer på FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

0 kommentarer

Menneskerettigheder

Menneskerettigheder: Gør det og bliv mere intelligent!

Det kan godt være der er udfordring med at forstå og forklare, men menneskerettighederne bliver stadig mere relevante for virksomhederne, og den eneste vej frem er at gøre det. Ekspert siger, at en mere intelligent forståelse af ens omverden gør en bedre til at drive forretning i den.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Vandet kommer, danske byer investerer stort

Klimaforandringerne har de seneste år fået flere danske byer til at forberede sig mere grundigt på massive regnskyl, oversvømmelser og stormfloder. Der bliver brugt midler i millionklassen, og den politiske bevågenhed på området er solid. CSR.dk har set på nogle konkrete resultater.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Rambøll skal gøre New York skybrudsklar

Danske Rambøll har vundet et klimatilpasningsprojekt i New York City. Projektet kræver grundige beregninger og analyser, men kan i sidste ende beskytte byen mod voldsomme skybrud.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Industrivirksomheder går glip af milliarder

Kun hver sjette af Danmarks store industrivirksomheder tager bæredygtige tiltag for at skabe økonomisk vækst, og godt hver femte knytter slet ikke tiltagene til virksomhedsstrategien, viser en ny undersøgelse fra Rambøll. Det kan koste virksomhederne dyrt på langt sigt, ifølge administrerende direktør Ib Enevoldsen fra Rambøll Danmark.

Indhold fra partner

Samfund

Fonde og rådgivere imponerede af Unleash

Aktører som Hempel Fonden, Rambøll og Deloitte i Danmark deltog i Unleash 2019 for at støtte op om de mange idéer. Engagement omkring verdensmålene og eventens enorme potentiale bliver fremhævet, og alle regner med at vende tilbage i år.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

”Vi skal vise virksomhederne, hvad det er for nogle steder, vi gerne vil arbejde”

En masse unge studerende brugte SDG-festivalen på Frederiksberg til at fortælle de danske virksomheder, at de skal tage deres ansvar alvorligt, hvis de vil tiltrække fremtidens arbejdskraft. Rambøll er helt med på den dagsorden, lød det.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Danskerne vil selv betale for en mere bæredygtig by

Danskerne er villige til selv at betale en del af prisen for, at deres by bliver mere bæredygtig, viser stor rundspørge blandt borgerne i de ti største byer. Men borgerne mener også, at det offentlige bør gøre mere. Især inden for energi, byggeri og transport.

0 kommentarer

Samfund

Den ansvarlige bygherre skal kunne dokumentere sin indsats

Mærknings- og certificeringsprogrammer vinder frem i byggebranchen, og det vil komme hele samfundet til gode, mener Green Building Council. En guide fra Statens Byggeforskningsinstitut og GXN Innovation har udvalgt de 10 vigtigste på det danske marked.

0 kommentarer

Samfund

Den bæredygtige by skal først og fremmest være god at bo i

For Rambøll handler det at bygge bæredygtigt langt fra kun om CO2 og energiforbrug; byen skal være til at leve i både socialt, fysisk og mentalt for de mennesker, der udgør dens kerne. Kort og godt: liveable. Bygherren skal bare overbevises.

0 kommentarer

Menneskerettigheder

Interview: Arbejdet med menneskerettigheder skaber værdi i sig selv

Rådgivende ingeniører og andre eksperters arbejde kan også påvirke menneskerettigheder. CSR.dk har spurgt Hanne Bay, CSR-chef i Rambøll, hvordan de arbejder med at integrere FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv.

0 kommentarer

Samfund

Dansk vandteknologi besøger Det Hvide Hus

I anledningen af World Water Day er der vandtopmøde i præsident Barack Obamas gemakker. Grundfos er blandt de 12 danske virksomheder, der i dag fremviser danske produkter og know-how til USA’s vigtigste beslutningstagere.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere