Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Bæredygtighed: Nu befinder CIO’s sig i frontlinjen!

Er du klar til at dokumentere klimabelastningen fra it-infrastrukturen - fra CO2-udledningen fra virksomhedens on premise datacenter til ressourceforbruget og energieffektiviteten i organisationens nyindkøbte pc’er?

Indhold fra partner

Supply chain

Atea inspirerer til genanvendelse af it-produkter i flere afrikanske lande

Atea Returns lokaler i Albertslund dannede rammen om et erhvervsinspirationsbesøg fra Ghana, Nigeria og Kenya. De fremmødte ser store muligheder i genanvendte it-produkter, som har potentiale til at aflaste belastning med it-affald i flere afrikanske land

Indhold fra partner

Medarbejder

”Det jeg laver, skal give mening, ellers er det lige meget”

Unge med autisme kan få succesoplevelser både fagligt og socialt på arbejdspladsen, hvis de får den rette hjælp. Martin Hvidsteen er en af dem. Han er 25 år gammel, og er efter et 8 måneders praktikforløb nu fastansat i en flexjob ordning hos Modern Workplace-teamet i Atea Consulting. Martin gør ikke gerne noget, som ikke giver mening – der skal ske noget, og der skal være fremdrift.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea underskriver klimainitiativ under COP27

Atea har netop underskrevet initiativet ’Action Declaration on Climate Policy Engagement’. Vi går dermed sammen med andre globale erhvervsledere i klimaspørgsmålet og kræver på FN's klimatopmøde, COP27, en klimapolitik, der er i overensstemmelse med Paris-aftalens mål og opfordrer andre til - transparent - at rapportere om deres klimaforpligtelser og tiltag.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea udgiver CSR rapport for 2021

Vores nye CSR-rapport for 2021 beskriver de forretnings- og udviklingsmæssige tiltag og initiativer, Atea Group gennemførte i 2021 inden for bæredygtighed og social ansvarlighed.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea kåret som verdens mest bæredygtige IT-servicevirksomhed

Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder har rangeret it-leverandøren Atea som verdens mest bæredygtige virksomhed inden for IT-servicebranchen og som nummer 51 på den samlede rangliste. Det er første gang, at Atea figurerer på listen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea vil genanvende komponenter fra iPhones med Apple-robot

Atea og Apple-robotten Daisy skal sortere elektronisk affald fra iPhones. Målet er at kunne genanvende værdifulde råmaterialer og dermed skåne miljøet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea-direktør: Vi sidder med nøglen til store CO2-besparelser

Mens it-og servicebrancherne har få måder til at reducere deres eget klimaaftryk, skal de arbejde for at gøre en forskel hos både kunder og leverandører. Det fortæller Ateas direktør, Kathrine Forsberg, som er nyudnævnt formand for klimapartnerskabet for de sektorer.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Vær med til at sætte agendaen for den globale it- og elektronikbranche

Under initiativet Atea Sustainability Focus udarbejder Atea hvert år i samarbejde med resten af de nordiske it-købere vigtige rapporter til den globale it-industri om, hvordan vi kan løse branchens fælles bæredygtighedsudfordringer. Rapporternes anbefalinger bygger blandt andet på en årlig spørgeskemaundersøgelse blandt danske og nordiske it-indkøbere.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Læs hvorfor de nye dokumentationskrav bliver en gigantisk udfordring for alle CIO’s

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea lancerer nyt netværk: Flere skal genbruge deres it-udstyr

Kun 40 procent af brugte it-enheder i Danmark bliver genanvendt. Derfor har Nordens største it-leverandør, Atea, taget initiativ til 100% Klubben. Et netværk, der skal støtte både små og store organisationer i at genbruge og genanvende digitale enheder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea scorer høj international miljø- og klimakarakter

Atea er blevet tildelt karakteren A- i Carbon Disclosure Projects’ (CDP) årlige klimaopgørelse. Atea har deltaget i CDP-rapportering siden 2010, og A- er Ateas hidtil højeste mærkning. Sammenlignet ligger det europæiske gennemsnit på karakteren B og gennemsnittet for it- og softwareudviklingssektoren ligger på karakteren C.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

ASF - Atea Sustainability Focus’ årlige undersøgelse er netop sat i gang!

Undersøgelsen henvender sig til alle, der har indflydelse på at gøre deres organisations it-indkøb mere bæredygtig, og formålet er at informere den globale it-industri om, hvad købere i Norden ser som de vigtigste områder i forbindelse med en mere bæredygtig industri.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea udfordrer 7.x i at kode bæredygtige løsninger

It-virksomheden Atea fik i sidste uge besøg af 7.X fra Ålholm Skole i Valby, der i bedste Løvens Hule-stil præsenterede, hvordan de med it og teknologi vil løse fremtidens problemstillinger inden for bæredygtighed for et ekspertpanel.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea udfordrer 6.d i at kode til gavn for bæredygtighed

It og teknologi spiller en central rolle i den grønne omstilling, og det var netop også omdrejningspunktet i Ateas udfordring til årets Coding Class for 6.d på Gerbrandskolen, der blev udfordret i at prøve kræfter med at kode kreative løsninger til gavn for bæredygtighed.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Digital udrulning fra Royal Greenland: Grønlandske fiskere står på tærsklen til en digital revolution

iPhones og en forretningskritisk iOS app fra softwareudvikleren Trifork skal i rekordfart gøre grønlandske fiskere digitale. Ateas supply chain og device management spiller en afgørende rolle for den digitale udrulning.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea tildelt EcoVadis Platinum for andet år i træk

Det uafhængige bureau EcoVadis har for andet år i træk belønnet Ateas CSR-indsats med Platinum, som er bureauets højeste bæredygtighedsrating.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea udnævnt som europæisk klimaleder

Financial Times og den internationalt anerkendte markedsdata- og statistikleverandør Statista har udnævnt Atea til at være blandt de 300 bedste europæiske virksomheder, der har reduceret mest CO2 i forhold til virksomhedens omsætning.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea LIVE: Life Cycle Management

Sådan udnytter du potentialet og får styr på det nye EU-direktiv!

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea kåret som verdens mest bæredygtige it-servicevirksomhed igen

For andet år i træk topper Nordens største it-leverandør, Atea, listen som verdens mest bæredygtige virksomhed inden for it-servicebranchen ifølge Corporate Knights’ Global 100-liste. Samtidig stiger Atea to pladser på den samlede liste over verdens mest bæredygtige virksomheder fra nr. 51 til nr. 49 i år.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea styrker satsning på genanvendt it med opkøb af Dropitin

Nordens største it-leverandør, Atea, overtager den danske it-recycle-virksomhed Dropitin og styrker dermed satsningen på genanvendt it. Forventningen er, at Ateas recycling-ydelser kommer til at bidrage med yderligere vækst på bundlinjen i 2023.

Indhold fra partner

Kommunikation

Ateas CSR-indsats belønnes igen med platin

For tredje år i træk har Atea ASA opnået den højeste placering for sit arbejde med bæredygtighed af EcoVadis: en platin-placering blandt top 1% af mere end 90.000 evaluerede virksomheder.

Indhold fra partner

Nordisk samarbejde tager Ateas bæredygtighedsstrategi til nye højder

Bæredygtighed er en central del af den nordiske forretningsstrategi mod 2024, og alle syv lande i Atea Group vil styrke samarbejdet yderligere indenfor bæredygtighed. Det er to vigtige skridt for at nå i mål med den overordnede strategi, der blev besluttet i 2020.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea sætter grøn standard for datalagring med nyt partnerskab

Atea har gennem en årrække arbejdet på at skærpe fokus på bæredygtighed i hele it-branchens forsyningskæde. Det gælder blandt andet i forhold til datalagring, hvor Atea netop har forpligtet sig til at arbejde målrettet mod at sikre 100 procent vedvarende energi.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Atea inviterer piger indenfor til Girls’ Day in Science

I anledning af den landsdækkende kampagnedag Girls’ Day in Science har 80 piger fra 8. og 9. klasse lagt vejen forbi Ateas hovedkontor i Ballerup.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea vinder bæredygtighedspris på Dell Technologies’ Partner Summit

Nomineret i tre kategorier vandt Atea prisen som EMEA Partner of the Year i kategorien Excellence in Social Impact ved Dell Technologies årlige Partner Summit. Prisen kommer i kølvandet på de to virksomheders fælles fokus på bæredygtighed, der også blev markeret i begyndelsen af året, da Atea indtrådte i Dell Technologies’ Sustainability Advisory Board.

Indhold fra partner

Atea ansætter Sustainability Manager i Danmark

Forankret i toppen af den danske ledelse skal Andreas Schjølin som ny Sustainability Manager lede Ateas lokale bæredygtighedsindsats og yderligere styrke it-leverandørens position som førende nordisk aktør i den grønne omstilling af it-branchen og samfundet generelt.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere