Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Atea underskriver klimainitiativ under COP27

Atea har netop underskrevet initiativet ’Action Declaration on Climate Policy Engagement’. Vi går dermed sammen med andre globale erhvervsledere i klimaspørgsmålet og kræver på FN's klimatopmøde, COP27, en klimapolitik, der er i overensstemmelse med Paris-aftalens mål og opfordrer andre til - transparent - at rapportere om deres klimaforpligtelser og tiltag.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea udfordrer 6.d i at kode til gavn for bæredygtighed

It og teknologi spiller en central rolle i den grønne omstilling, og det var netop også omdrejningspunktet i Ateas udfordring til årets Coding Class for 6.d på Gerbrandskolen, der blev udfordret i at prøve kræfter med at kode kreative løsninger til gavn for bæredygtighed.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Digital udrulning fra Royal Greenland: Grønlandske fiskere står på tærsklen til en digital revolution

iPhones og en forretningskritisk iOS app fra softwareudvikleren Trifork skal i rekordfart gøre grønlandske fiskere digitale. Ateas supply chain og device management spiller en afgørende rolle for den digitale udrulning.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea tildelt EcoVadis Platinum for andet år i træk

Det uafhængige bureau EcoVadis har for andet år i træk belønnet Ateas CSR-indsats med Platinum, som er bureauets højeste bæredygtighedsrating.

Indhold fra partner

Atea ansætter Sustainability Manager i Danmark

Forankret i toppen af den danske ledelse skal Andreas Schjølin som ny Sustainability Manager lede Ateas lokale bæredygtighedsindsats og yderligere styrke it-leverandørens position som førende nordisk aktør i den grønne omstilling af it-branchen og samfundet generelt.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea henter inspiration hos danske folkeskoleelever

I en uge har 27 elever fra 7. klasse helliget sig en række komplekse problemstillinger omkring bæredygtighed og Covid-19. Det er der kommet en række temmelig spektakulære ideer ud af.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Skoleklasse på jobsøgningskursus hos Atea

8.I fra Baltorpskolen afdeling Grantoften var tirsdag inviteret til job- og praktiksøgningskursus hos Atea. Her fik skoleeleverne konkrete tips, råd og vejledning i jobsøgningens kunst med udgangspunkt i deres egne ansøgninger og CV.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

"Compliancearbejdet fik et ordentligt boost"

Ateas indsats for at komme ud på den anden side af sagen om bestikkelse har ført til et bomstærkt complianceprogram, som skaber tryghed for medarbejderne.

Strategi & ledelse

Bæredygtig IT-strategi kan give luft i budgettet

Ifølge en frisk undersøgelse kan bæredygtige strategier for længere levetid af virksomhedens mobiltelefoner, tablets og bærbare computere give besparelser på 30 procent i gennemsnit.

Nordisk samarbejde tager Ateas bæredygtighedsstrategi til nye højder

Bæredygtighed er en central del af den nordiske forretningsstrategi mod 2024, og alle syv lande i Atea Group vil styrke samarbejdet yderligere indenfor bæredygtighed. Det er to vigtige skridt for at nå i mål med den overordnede strategi, der blev besluttet i 2020.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea sætter grøn standard for datalagring med nyt partnerskab

Atea har gennem en årrække arbejdet på at skærpe fokus på bæredygtighed i hele it-branchens forsyningskæde. Det gælder blandt andet i forhold til datalagring, hvor Atea netop har forpligtet sig til at arbejde målrettet mod at sikre 100 procent vedvarende energi.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Atea inviterer piger indenfor til Girls’ Day in Science

I anledning af den landsdækkende kampagnedag Girls’ Day in Science har 80 piger fra 8. og 9. klasse lagt vejen forbi Ateas hovedkontor i Ballerup.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea vinder bæredygtighedspris på Dell Technologies’ Partner Summit

Nomineret i tre kategorier vandt Atea prisen som EMEA Partner of the Year i kategorien Excellence in Social Impact ved Dell Technologies årlige Partner Summit. Prisen kommer i kølvandet på de to virksomheders fælles fokus på bæredygtighed, der også blev markeret i begyndelsen af året, da Atea indtrådte i Dell Technologies’ Sustainability Advisory Board.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

CSR-rapport: Atea offentliggør CSR-rapport for 2020

Ateas netop offentliggjorte CSR-rapport for 2020 beskriver de forretnings- og udviklingsmæssige tiltag og initiativer, koncernen gennemførte i 2020 inden for bæredygtighed og social ansvarlighed.

Indhold fra partner

Samfund

Teknologi set gennem barnlige øjne

Med Ateas position som Nordens største it-virksomhed, er vi med til at involvere os og tage et socialt ansvar for de næste generationer. Børn og unge er fremtidens brugere af de løsninger i samfundet, som vi er medskabere på, og derfor vil vi gerne være med til at lære dem, hvordan de den digitale verden fungerer. Vi har derfor en række CSR-projekter i Atea, der alle indbefatter børn, teknologi og it.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ateas CSR-indsats belønnes med platin

Det uafhængige bureau EcoVadis belønner Ateas CSR-indsats med den højeste pris. Det betyder, at Atea nu ligger blandt de øverste 1 procent af de mere end 65.000 vurderede leverandører

Indhold fra partner

Supply chain

Atea vinder CSR-guld for andet år i træk

For andet år placerer den nordiske virksomhed Atea sig blandt verdens top 1 procent af virksomheder på CSR-området. Det bedømmer EcoVadis, der hvert år vurderer bæredygtigheden i virksomheders forsyningskæder.

Medarbejder

Skal virksomheder blande sig i overvægtige ansattes sundhed?

En it-virksomhed har lanceret et sundhedstilbud, der rækker ud over arbejdstiden. Er det et fantastisk CSR-tiltag eller en indgriben i privatlivet?

Klima, miljø og energi

Atea kåret som verdens mest bæredygtige IT-servicevirksomhed

Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder har rangeret it-leverandøren Atea som verdens mest bæredygtige virksomhed inden for IT-servicebranchen og som nummer 51 på den samlede rangliste. Det er første gang, at Atea figurerer på listen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea vil genanvende komponenter fra iPhones med Apple-robot

Atea og Apple-robotten Daisy skal sortere elektronisk affald fra iPhones. Målet er at kunne genanvende værdifulde råmaterialer og dermed skåne miljøet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea-direktør: Vi sidder med nøglen til store CO2-besparelser

Mens it-og servicebrancherne har få måder til at reducere deres eget klimaaftryk, skal de arbejde for at gøre en forskel hos både kunder og leverandører. Det fortæller Ateas direktør, Kathrine Forsberg, som er nyudnævnt formand for klimapartnerskabet for de sektorer.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Atea udnævnt som europæisk klimaleder

Financial Times og den internationalt anerkendte markedsdata- og statistikleverandør Statista har udnævnt Atea til at være blandt de 300 bedste europæiske virksomheder, der har reduceret mest CO2 i forhold til virksomhedens omsætning.

Indhold fra partner

Samfund

Unge kvinder: It-branchen er attraktiv

I anledning af kvindernes internationale kampdag har Atea undersøgt danske kvinders syn på it-branchen. Mange finder branchen attraktiv, men kønsfordelingen er fortsat en udfordring.

Klima, miljø og energi

Bæredygtig it med hjerne og hjerte

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Atea bliver en del af Afrikas største digitaliseringsprojekt

Tidligt i morges lettede et privatchartret fly fra Billund lufthavn lastet med registreringskilt og kortudstedelsesstationer fra Atea med kurs mod Accra i Ghana som et vigtigt led i Afrikas største digitaliseringsprojekt.

Indhold fra partner

Samfund

Atea får ISO-bestikkelsescertificering som den første danske virksomhed

Efter en kedelig sag om bestikkelse og korruption kan Atea glæde sig over at være den første danske virksomhed med en ISO-certificering, hvilket betyder, at der er styr på alle processer i virksomheden.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere