Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

WWF og Ørsted i nyt globalt partnerskab for bedre havmiljø

Med afsæt i Nordsøen vil Ørsted sammen med WWF udvikle og teste nye løsninger, som kan sikre en hurtig udbygning af havvind og samtidig bekæmpe den globale biodiversitetskrise.

Klima, miljø og energi

Naturen er svaret på klimakrisen - og nu kan alle virksomheder være med

Fældningen og afbrændingen af verdens skove frigiver flere skadelige klimagasser end al verdens transport tilsammen. Derfor er skovene en central del af Paris-aftalen, der skal stoppe klimakrisen, inden det er for sent. Mange virksomheder vil gerne investere i bevarelsen af skovene, men er i tvivl om, hvilke projekter, der er de rigtige. Nu hjælper en ny guide fra WWF virksomhederne med at sikre, at karbon-skovprojekterne er af højeste kvalitet for både klimaet, naturen og de mennesker, der er afhængige af skovene. Vejledningen blev præsenteret til COP26.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny WWF-rapport: Danske pensionsselskaber nøler med klimahandling

2020 har været fyldt med markedsføringskampagner af pensionsselskabernes nye grønne klimaprodukter. Men hvor grønne er pensionsselskabers samlede investeringsformuer egentlig, når det kommer til stykket? Det svarer WWF Verdensnaturfonden på i ny omfattende analyse af pensionsselskabernes klimafokus, hvor blandt andet Topdanmark og Velliv er at finde blandt bundskraberne, mens PKA fortsat er sektorens grønne frontløber.

Strategi & ledelse

ATP satser på grønne investeringer - eksempelvis batterier til elbiler

Danmarks største pensionskasse, ATP, investerer 650 millioner kroner i svensk batterifabrikant. Det er en del af en ny grøn retningslinje, der skal være med til at skubbe til den grønne omstilling.

Klima, miljø og energi

WWF-rapport: Naturen er 820 billioner kroner værd

Verdensnaturfonden har opgjort jordens ressourcers økonomiske værdi i en ny rapport. Værdien illustrerer naturens vigtighed samt den sum, der går tabt, hvis økosystemerne kollapser.

Klima, miljø og energi

Carlsberg revitaliserer brandet med bæredygtighedspakke

Mindre plastik, mere genanvendelse, bedre holdbarhed og en grønnere grøn. Carlsberg skruer op for bæredygtigheden med en håndfuld nye initiativer, til glæde for både miljø og kunder – og på sigt også bundlinjen.

Klima, miljø og energi

Det handler om meget mere end plastikposer

I går lancerede både Lidl og Dansk Supermarked en ny plastikstrategi, med partnerskaber og branchesamarbejder, udfasning af engangsplast, reduktions- og genanvendelsesmål. Alligevel kom det hurtigt til at handle mest om pant på plastikposer.

Klima, miljø og energi

Nyt samarbejde med WWF skal hjælpe Letz Sushi til at blive 100 procent grøn

I går kunne Letz Sushi annoncere et nyt samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Her skal organisationen hjælpe sushi-kæden med at servere 100 procent bæredygtig sushi i alle kædens butikker.

Klima, miljø og energi

Carlsberg og WWF går sammen i kampen for rent drikkevand

I samarbejde med WWF Verdensnaturfonden er Carlsberg i øjeblikket ved at udvikle en vandstrategi med ambitiøse målsætninger for fremtiden.

Klima, miljø og energi

Naturorganisation: Bestanden af dyr er katastrofalt lav

WWF's omfattende rapport om klodens tilstand afslører dyster udvikling for bestanden af vilde dyr, der fortsætter med at falde i et katastrofalt tempo. WWF Verdensnaturfonden opfordrer til politisk handling til naturens internationale topmøde i december.

Samfund

Plastikforbud reducerer ikke brugen af engangsprodukter

Lørdag d. 1. juli trådte nye EU-regler i kraft, som forbyder brugen af engangsplastik. Men ifølge en række organisationer bør Danmark tage skridtet videre og gøre op med alle engangsprodukter. Synderen er nemlig ikke plastikken i sig selv.

Klima, miljø og energi

Netto vil foretage plastikoprydning på områder udvalgt af danskerne

Til World Cleanup Day d. 21. september afholder Netto 31 plastikoprydningsarrangementer rundt i Danmark. Det sker, da Netto gerne vil reagere på danskernes opråb.

Supply chain

Blockchain skal sende penge direkte til bonden

Transparens, sporbarhed og sikre betalinger uden mellemled er blandt gevinsterne, som et Cowi-styret blockchain-projekt med kaffeindustrien som udgangspunkt skal undersøge det næste 1½ år. Målet er at skabe grundlaget for en app, som kan gavne hele værdikæden.

Klima, miljø og energi

Grønne organisationer sætter Lars Løkke under pres inden klimaudspil

På dagen for Folketingets åbning lagde en stribe grønne organisationer i Berlingske et massivt pres på statsministeren for at levere i den klimaplan, som regeringen er på vej med.

Klima, miljø og energi

Ørsted og WWF går sammen om at passe på kloden

I et nyt partnerskab vil Ørsted og WWF Verdensnaturfonden samarbejde om at bekæmpe konsekvenserne af klimaforandringerne. Særligt børn og unge skal engageres i at skabe fremtidens grønne Danmark.

Supply chain

Ulovligt fiskeri skal bekæmpes med blockchain

WWF Verdensnaturfonden vil bekæmpe ulovligt fiskeri med blockchain. Det gør det muligt at spore truede tunfisk, fra de bider på krogen, til de ender på tallerkenen.

Klima, miljø og energi

Nu bruger vi flere ressourcer, end Jorden har til rådighed

I går var det Earth Overshoot Day, som er dagen, hvor vi har opbrugt de naturressourcer, som Jorden har til rådighed for hele året. Sidste år indtraf dagen seks dage senere, nemlig den 8. august.

Klima, miljø og energi

Danmark er bedst til at udvikle grøn teknologi

Når det kommer til udvikling af grønne energi-teknologier, er Danmark verdens bedste. Det viser en ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og konsulentvirksomheden Cleantech Group.

Klima, miljø og energi

Ny WWF-rapport: Brug for et grønt sprint i pensionssektoren

Der er høje grønne ambitioner og gang i den grønne omstilling i pensionssektoren, der på vegne af danskerne forvalter den største formue i Danmark. Skal vi nå de klimamål, vi som land har forpligtet os til, skal tempoet dog sættes op. Og så halter en række pensionsselskaber desværre fortsat bagefter.

Klima, miljø og energi

Undersøgelse skal give Nordens unge indflydelse på FNs nye, globale biodiversitetsaftale

”Jeg vil gerne opfordre alle danske unge til at deltage i undersøgelsen", siger generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Klima, miljø og energi

Regeringen vil indføre højere afgifter på plastikposer

Miljøorganisationer roser meldingen om højere afgifter på plastikposer, men opfordrer samtidig til, at man indfører et pantsystem, som vi i dag har på flasker. Plastindustrien mener i stedet, at regeringen burde fokusere på at realisere de initiativer, der allerede er bred enighed om.

Klima, miljø og energi

187 lande underskriver aftale om dumpning af plastikaffald

Fremover skal man indhente samtykke fra de lande, hvortil man sender plastikaffald. Det er konsekvensen af en ny FN-aftale, som 187 lande for nyligt underskrev i Geneve.

Klima, miljø og energi

H&M med på moden: Vil reducere forbruget af plasticposer

Den internationale modevirksomhed H&M vil tage op til 3 kroner for plasticposer i kædens butikker. Overskuddet skal gå til den nye samarbejdspartner WWF Verdensnaturfonden.

Klima, miljø og energi

Klimaet rykker højere op på pensionsselskabernes dagsorden

Markant flere danske pensionsselskaber melder sig på klimabanen. Det viser en ny undersøgelse fra WWF Verdensnaturfonden, der har rangeret de 17 største af slagsen ud fra deres klimaindsats.

Klima, miljø og energi

Store tøjkæder topper ny Sustainable Cotton Report

Ifølge en ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden rangerer især de store tøjkæder højt, når det handler om at fremme bæredygtighed inden for produktionen af bomuld.

Klima, miljø og energi

Nyt samarbejde skal sikre bæredygtig produktion af rejer i Vietnam

Ved at etablere kooperativer mellem familieejede opdræt i Vietnam vil WWF Verdensnaturfonden i et nyt samarbejde med Northcoast Seafoods DK sikre en bæredygtig produktion af rejer.

Klima, miljø og energi

Lego udvider partnerskab med WWF

Lego udvider sit partnerskab med WWF Verdensnaturfonden. Samarbejdet skal hjælpe Lego med at gøre sin forretning mere bæredygtig, hvilket blandt andet indebærer at reducere CO2-udledningen fra fabrikker og i forsyningskæden.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere