Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Danmark har fået sin første svanemærkede restaurant

Som den første restaurant i Danmark fik Restaurant Marina Furesøbad i går overrakt Svanemærket, bl.a. for sit brug at naturlige, lokale råvarer.

Strategi & ledelse

Grønne indkøb starter i ledelsen

Hvis en virksomhed for alvor vil arbejde med grønne indkøb, så skal beslutningen tages på ledelsesplan, og rammerne derfra føres hele vejen ud i virksomheden. Sådan lyder det fra Nykredit, der er blandt Danmarks bedste på området.

Klima, miljø og energi

Flere efterspørger svanemærkede hoteller

Ifølge Miljømærkning Danmark er grønne løsninger i stigende grad afgørende, når virksomheder og det offentlige vælger hoteller, restauranter og konferencesteder.

Strategi & ledelse

Virksomheder overser værdien af grønne indkøb

Danske virksomheder har svært ved at se, hvordan indkøb af miljømærkede produkter kan gavne kerneforretningen, viser ny undersøgelse. Miljømærkning Danmark mener, at virksomhederne overser de langsigtede fordele.

Strategi & ledelse

Københavnerne tror miljømærkede produkter er dyrere

Hver anden københavner tror, at miljømærkede produkter er dyrere end almindelige produkter, viser ny undersøgelse. Men det er ikke korrekt, lyder det fra Miljømærkning Danmark.

Kommunikation

Grønne mærkningsordninger i kraftig vækst

Danske virksomheder tilslutter sig i stigende grad grønne mærkningsordninger for at få dokumenteret deres bæredygtige arbejde, viser en opgørelse, som Erhvervsmagasinet CSR har lavet. Miljømærkerne er effektive, når virksomhedens CSR-strategi skal kommunikeres til interessenter, mener ekspert.

Klima, miljø og energi

Undersøgelse: Stort udvalg af miljømærkede varer signalerer ansvar

Ny forskning peger på, at mærkningsordninger er det, der betyder mest for detailhandlens kommunikation af bæredygtighed - således vil 30 procent af danskerne handle i et supermarked, der har miljømærker på hylderne.

Supply chain

Miljømærker hjælper virksomheders grønne indkøb

Miljømærkerne Svanen og Blomsten hjælper nu også virksomheder til at gøre dele af de indirekte indkøb mere miljøvenlige.

Kommunikation

Titlen som årets grønne indkøber 2013 tilfalder Nykredit

Miljømærkning Danmark har netop kåret Nykredit som årets medlem 2013 i indkøbesnetværket ”Vi køber miljømærket”.

Strategi & ledelse

Nyt netværk skal fremme bæredygtige indkøb

Tunge danske virksomheder som Grundfos, Danske Bank og Rambøll deltager i et nyetableret virksomhedsnetværk, der skal fremme indkøb af miljømærkede produkter.

Kommunikation

Forbrugerne har tillid til Svanen

En ny undersøgelse viser, at miljømærket Svanen har slået rod blandt nordboerne og dermed er med til at fremme de miljøbevidste valg.

Kommunikation

Mange virksomheder snyder med miljømærker

Danske virksomheder er slemme til at bryde reglerne for brugen af Svanen og Blomsten, viser ny kontrolrapport fra Miljømærkning Danmark

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere