Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Ny playbook skal hjælpe byer med en datadrevet cirkulær omstilling

Flere og flere byer sætter mål for deres cirkulære omstilling, men mangler konkrete værktøjer til at komme i mål. Der er stort potentiale for byerne i at bruge data og digitale løsninger til at fremme omstillingen ved at samarbejde med virksomhederne.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Planlæg din grønne omstilling med Klimakompasset

Flere og flere virksomheder sætter mål og lægger konkrete planer for reduktion af deres klimaaftryk. Her hjælper Klimakompasset, med at beregne og fremskrive virksomhedens aftryk, så den nemmere kan opsætte reduktionsmål og komme godt i gang med den grønne omstilling.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Opdateret vejledning om samfundsansvar

Erhvervsstyrelsen har opdateret den gældende vejledning om lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, som skal hjælpe virksomheder med at efterleve reglerne.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Nyt råd skal styrke udviklingen af deleøkonomi i Danmark

Erhvervsministeren lancerer nu Rådet for Deleøkonomi. Rådet skal være regeringens nye platform for dialog med virksomheder, eksperter og arbejdsmarkedets parter om udviklingen af deleøkonomien i Danmark.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Gode erfaringer fra store virksomheder skal styrke arbejdet med samfundsansvar

Erhvervsminister Brian Mikkelsen tager nu endnu et skridt for at gøre det lettere for virksomheder at arbejde med deres samfundsansvar. Det sker med offentliggørelsen af en ny analyse af, hvordan virksomheder lever op til lovens krav om samfundsansvar. Analysen indeholder gode eksempler fra flere af landets største virksomheder, som kan inspirere andre.

Indhold fra partner

Samfund

Deltag i CSR konferencen 2017 den 26. oktober fra kl. 13- 17 hos Dansk Erhverv på Børsen.

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd vil i år stå for en break-out session ved CSR konferencen 2017, der arrangeres af Dansk Erhverv, Erhvervsstyrelsen og FSR – danske revisorer.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Opdateret vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen

Erhvervsstyrelsen har opdateret vejledningen om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom. Der er lavet en række præciseringer bl.a. vedrørende virksomhedernes forpligtelse til at fastsætte måltal.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Vind CSR Prisen 2015

Indstil jeres virksomhed til CSR Prisen 2015 - den hylder rapportering inden for CSR, samfundsansvar, ikke-finansielle informationer, bæredygtighed og integreret rapportering.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Ny CSR-drejebog

Sådan skaber din virksomhed værdi for forretning, miljø og mennesker. Drejebogen viser trin for trin, hvordan din virksomhed kan gå fra enkeltstående CSR-initiativer til en samlet CSR-strategi.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt digitaliseret indkøbsværktøj viser, hvor dyrt det kan være at indkøbe for billigt

Erhvervsstyrelsen lancerer nu en digital totalomkostnings-beregner (TCO), der kan spare det offentlige for mange penge og gøre det lettere for virksomheder at fremhæve deres ’grønne’ produkter i handelssituationen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Få hjælp til din virksomheds bæredygtige omstilling hos Erhvervsstyrelsen

Bæredygtig omstilling er det nye sort i virksomheder. Lovkrav fra EU er på vej og markedet har stigende forventninger til bæredygtighed. For at hjælpe virksomhederne, særligt SMV’erne, har Erhvervsstyrelsen lanceret ny digital vejledning om bæredygtigomstilling samt Klimakompasset til at opgøre din virksomheds klimaaftryk.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Ny vejledning om ESG-rapportering

Virksomheder har siden årsskiftet frivilligt kunnet opmærke de ESG-nøgletal, som redegørelsen for samfundsansvar indeholder, i forbindelse med indberetningen af virksomhedens årsrapport. Erhvervsstyrelsen udgiver nu en vejledning, så virksomheder nemt og hurtigt kan opmærke ESG-nøgletal.

Indhold fra partner

Medarbejder

Ny casesamling om kvinder i ledelse

Ti danske topledere giver deres bud på, hvordan vi får flere kvinder i ledelse. Hent inspiration hos bl.a. Novozymes, Sydbank og Flying Tiger Copenhagen.

Indhold fra partner

Kommunikation

Nu kan du tilmelde din gode idé til 360 Grader Prisen 2018

Er du iværksætter eller garvet forretningsmand/kvinde? Og kan din forretningsidé fremme en bæredygtig samfundsudvikling i eller uden for Danmark? Så er det nu, du skal sende os din løsning og få mulighed for at pitche din ide live foran en jury og et publikum.

Indhold fra partner

Samfund

Vejledninger om samfundsansvar skal opdateres

Erhvervsministeren har nedsat en arbejdsgruppe, som skal se på behovet for fornyelse og forenklinger af de nuværende vejledninger om samfundsansvar og ansvarlige investeringer

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nye vejledninger om CSR-rapportering

1. januar 2016 trådte nye regler om virksomheders redegørelse for samfundsansvar i kraft. Derfor udgiver Erhvervsstyrelsen nyt vejledningsmateriale.

Indhold fra partner

Samfund

Danmark vinder international grøn pris

World Economic Forums unge ledertalenter giver pris til Danmark som værende førende region i verden til at udnytte potentialet i cirkulær økonomi. Prisen blev uddelt tirsdag på Davos i Schweiz.

Indhold fra partner

Kommunikation

Nye rapporteringsregler på vej...

Et nyt EU-direktiv betyder, at de danske regler for rapportering om samfundsansvar skærpes. Reglerne bygger på den danske fleksible model, men går på visse områder også videre.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

En grønnere og mere cirkulær værdikæde ved brug af Klimakompasset

Virksomheders klimaindsats udfordres af, at deres største klimaaftryk ofte opstår i værdikæden - også kaldet scope 3. Det er svært at opgøre og reducere og kræver ofte tæt samarbejde med ens underleverandører. Flere virksomheder er begyndt at skære af klimaaftrykket i scope 3 med cirkulære løsninger, viser ny analyse fra Erhvervsstyrelsen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt klimakompas skal hjælpe virksomheder med at beregne deres klimaaftryk

Små og mellemstore virksomheder (SMV’er) bliver i stigende grad mødt af forventninger om at kunne dokumentere deres klimaaftryk. Derfor lancerer Erhvervsstyrelsen nu Klimakompasset for at gøre det nemmere for virksomheder at beregne deres klimaaftryk.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Virksomhedsguiden lancerer nyt tema, der skal hjælpe SMV’erne med grøn omstilling

Målrettet digital vejledning om grøn omstilling og bæredygtighed skal inspirere virksomhederne til at anvende de grønne udviklingsmuligheder i deres forretning.

Indhold fra partner

Kommunikation

konkurrence: Hvordan kan vi bygge med affald?

Genanvendelse af affald er afgørende for grøn omstilling. Erhvervsministeriet og Realdania lancerer innovationskonkurrence på den nye, digitale platform: Challenges.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Erhvervsministeren styrker vejledningsarbejdet om virksomheders samfundsansvar

Når virksomheder arbejder strategisk med deres samfundsansvar er det en god forretning - både for virksomheden og samfundet. Derfor tager erhvervsminister Brian Mikkelsen nu konkrete skridt for at gøre det endnu lettere for virksomheder og investorer at arbejde med deres samfundsansvar. I dag lanceres blandt andet en ny vejledning, der skal fremme danske investorers arbejde med ansvarlige investeringer.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

Endelig udtalelse i sag om menneskerettigheds-krænkelser i tekstilsektoren

Mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd (MKI), der er det danske OECD kontaktpunkt offentliggjorde den 17. oktober 2016 endelig udtalelse i en sag om efterlevelse af OECD’s retningslinjer for multinationale virksomheder.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Ny rapport om kønsfordeling i ledelsen

Lille stigning i antallet af virksomheder, der har fastsat måltal og politikker for kønsfordelingen i ledelsen.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Anbefalinger og idéer fra topmøde

Læs anbefalinger og idéer fra Topmødet for ansvarlig vækst - om strategi og organisering, partnerskaber og cirkulær økonomi.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

H.K.H. Kronprinsessen kårer vinderne af CSR Prisen 2014

I år er det 20. gang at FSR - danske revisorer uddeler priser inden for Danmarks bedste CSR-rapportering. Jubilæumsåret bliver markeret med deltagelse af H.K.H. Kronprinsessen, som kårer vinderne af CSR Prisen 2014.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere