Nyhedsarkiv

Samfund

Ny service giver svar på virksomheders regelspørgsmål

Bureaukratiet kan være svært at finde rundt i som nyopstartet erhvervsdrivende. I endnu højere grad, hvis dine spørgsmål falder mellem to stole hos myndighederne. Det skal en ny service fra Erhvervsstyrelsen nu lave om på.

Samfund

Cirkulær omstilling kræver datadeling i stor skala

Deling af data mellem virksomheder er vigtigt for at få et velfungerende marked for grønne og cirkulære løsninger, understreger en rapport fra Erhvervsstyrelsen.

Strategi & ledelse

Ny vejledning om ESG-rapportering

Virksomheder har siden årsskiftet frivilligt kunnet opmærke de ESG-nøgletal, som redegørelsen for samfundsansvar indeholder, i forbindelse med indberetningen af virksomhedens årsrapport. Erhvervsstyrelsen udgiver nu en vejledning, så virksomheder nemt og hurtigt kan opmærke ESG-nøgletal.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Hjælp til bæredygtighed strømmer frem

Programmer og puljer, der kan finansiere mindre virksomheders investeringer i grønne initiativer, springer frem i kølvandet på regeringens og det internationale fokus på grøn omstilling.

Strategi & ledelse

Her er de nominerede til 360 graders prisen 2018

Den 6. september uddeler Dansk Erhverv årets udgave af 360 graders prisen. Seks virksomheder er nu blevet nomineret i de to kategorier Start Up og Etableret Virksomhed.

Klima, miljø og energi

To nye erhvervspartnerskaber viser vej til cirkulær forretning

For to nye partnerskaber går vejen til cirkulær forretning gennem genanvendelse af brugte byggematerialer og bioraffinering af sukkerroetoppe.

Kommunikation

Virksomheder efterlever i høj grad rapporteringskrav

Erhvervsstyrelsen har for fjerde gang undersøgt danske virksomheders redegørelse om samfundsansvar. Analysen viser fortsat høj efterlevelse af lovkravet.

Strategi & ledelse

CSR-skub til små og mellemstore virksomheder

Deltag i et nyt CSR-projekt og få styr på din virksomheds CSR-indsats. Den opfordring kommer fra Dansk Standard, som sammen med Erhvervsstyrelsen vil styrke små og mellemstore virksomheders strategiske CSR-arbejde.

Kommunikation

CSR-rapportering hjælper ikke de udsatte

En ny kortlægning fra Cabi viser, at virksomheders CSR-rapportering kun i begrænset omfang skaber job til udsatte ledige og fastholder sygemeldte medarbejdere i job.

Strategi & ledelse

Kom til #CSRdag2022 om CSR i en brydningstid den 11. oktober

Nu kan du tilmelde dig årets CSR-konference, #CSRdag2022 til oktober. Sammen med FSR – danske revisorer og Erhvervsstyrelsen er Dansk Erhverv vært ved en konference, hvor vi sammen sætter fokus på, hvordan vi styrker danske virksomheders evne til at navigere ansvarligt i en verden, der er omskiftelig og uforudsigelig.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Opdateret vejledning om samfundsansvar

Erhvervsstyrelsen har opdateret den gældende vejledning om lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, som skal hjælpe virksomheder med at efterleve reglerne.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Hurra! Vi er blevet klogere på SMV’erne

SMV’erne skal fanges ind med produktinnovation og have ordentlig hjælp til at komme i gang, når det handler om bæredygtighed og verdensmål. Og så skal der volumen i den hjælp, og derfor må de fragmenterede tilbud holde op og branche- og økosystemfokus træde i stedet.

Strategi & ledelse

Erhvervsstyrelsens gode råd til NGO'ers eget CSR-arbejde

En artikel på altinget.dk byder på gode råd til at gøre NGO'ers CSR-profil endnu skarpere. De kan sagtens bruges af virksomheder også.

Kommunikation

Tech og bæredygtighed - de nye perlevenner

Kombineret repræsenterer teknologi og bæredygtighed en reel mulighed for at Danmark og dansk erhvervsliv kan gøre en positiv forskel i verden og samtidig tjene penge. Årets udgave af 360 Grader Prisen belønner de bedste på området.

Strategi & ledelse

Gode råd til arbejdet med CSR i danske SMV’er

I arbejdet med CSR er SMV’er særligt udfordret i forhold til systematik og kompetencer, men frontløbere viser, at det kan give væsentlige fordele at få ordentligt fat om arbejdet.

Klima, miljø og energi

Virksomheder får millioner til grøn omstilling

Grøn Omstillingsfond har netop uddelt 25 millioner kroner til 40 virksomheder, der blandt andet vil minimere madspild, genbruge udtjente kunstgræsplæner og fremstille strukturtapeter uden brug af PVC.

Klima, miljø og energi

Tid til at holde øje med millionerne til grøn omstilling

Regeringen og Enhedslisten indgik i juli en aftale om udmøntning af midlerne til grøn omstilling. Virksomheder, der vil have del i puljen, har ansøgningsfrist 25. oktober.

Kommunikation

Små virksomheder får håndsrækning til grøn omstilling

Staten vil støtte en række mindre danske virksomheder med ekstern rådgivning, så virksomhederne i fremtiden kan tjene penge på at indtænke miljøet i forretningsmodellen.

Kommunikation

44 rapporteringer om bæredygtighed er med i opløbet til CSR Prisen 2022

CSR Prisen 2022 sætter fokus på best-in-class rapportering om bæredygtighed, og barren ligger højt i år. Den indledende screening af årets pulje på 112 virksomheder sender 44 virksomheders rapportering videre til nærmere faglig kvalificering.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Ti år med FN’s Principper for Menneskerettigheder og Erhvervsliv: Vi gør status – og kigger frem.

I dag markerede Global Compact Network Denmark tiårsdagen for den enstemmige vedtagelse af FN’s Vejledende Principper for Menneskerettigheder og Erhvervsliv sammen med Institut for Menneskerettigheder, Erhvervsstyrelsen og Dansk Industri. Vi lancerede i den sammenhæng den danske oversættelse af principperne.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Virksomhedsguiden lancerer nyt tema, der skal hjælpe SMV’erne med grøn omstilling

Målrettet digital vejledning om grøn omstilling og bæredygtighed skal inspirere virksomhederne til at anvende de grønne udviklingsmuligheder i deres forretning.

Indhold fra partner

Samfund

Bæredygtig virksomhed for alle 15.000 penge

Cirkulær forretning med brugt kaffe og internet til bunden af pyramiden. Mød vinderne af 360-gradersprisen 2018.

Medarbejder

Diversitet: Nyt værktøj kan give virksomheder nødvendigt skub

UN Global Compact har lanceret et nyt, globalt online værktøj, som kan hjælpe virksomheder med at forstå hvad de tænker og hvordan de præsterer i forhold til kvinder i ledelse. Danske tal og eksempler peger på, at behovet er tilstede.

Kommunikation

Danmark er førende i cirkulær økonomi

Danmark har vundet en grøn international pris for at være den førende region i verden til at udnytte potentialet i cirkulær økonomi.

Kommunikation

Mærsk vinder CSR-pris for andet år i træk

A.P Møller-Mærsk er stadig den bedste virksomhed i Danmark til at rapportere CSR. Det blev i dag slået fast ved Danske Revisorers årlige uddelingen af CSR-prisen.

Kommunikation

Danske virksomheders CSR-rapportering er usammenhængende

Et flertal af de danske virksomheder, som skal rapportere om deres CSR-arbejde, formår ikke at skabe sammenhæng mellem politikker, handlinger og resultater i deres rapportering. Dermed bryder de loven. Erhvervs- og vækstministeren mener, at virksomhederne skal øve sig.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere