Nyhedsarkiv

Samfund

CSR-rapport: Her er den – vores årlige CSR-rapport!

I rapporten præsenterer vi vores samfundsansvarlige resultater for 2021, heriblandt hvordan vi arbejdede mod en grønnere fremtid og sikrerede vores medarbejderes jobs i en krisetid.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Dobbeltdækkertrailer skal bidrage til mere miljøvenlig levering

For nyligt trillede en ny dobbeltdækkertrailer ind på vores vaskeri i Aalborg. Fremadrettet skal den sikre, at Odense Universitetshospital får leveret sine mange uniformer på mere miljøvenlig vis.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

I Region Nordjylland bidrager nye elektronisk tøjskabe til den grønne omstilling

Når Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) står færdigt i 2023 vil medarbejdernes uniformer blive udleveret via den elektroniske skabsløsning TEXI fra DFD. Den fremtid er der taget hul på med implementeringen af de nye skabe på tre hospitaler i regionen.

Indhold fra partner

Samfund

CSR-rapport: Upcycling af tekstiler og fastholdelse af medarbejdere har været fokusområder

Vi glæder os over at kunne præsentere de samfundsansvarlige resultater for 2020. Året har været præget af coronakrise, men vi har formået at fastholde fokus på den bæredygtige omstilling og på at sikre arbejdspladser.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Case: Sammen med kunderne indfrier vi potentialet i en cirkulær økonomi

Masser af vand, kemikalier og maskinkraft. Tøj- og tekstilindustrien koster dyrt i klimaregnskabet. Vejen frem hedder cirkulær økonomi, og hos DFD har vi allerede taget de første skridt. For hvorfor kassere tonsvis af kvalitetstekstiler, når de kan få et nyt og langt liv?

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Viima-klud reducerer virus med mellem 99,9924 og 99,9984 %

Uvildig test viser, at denne effekt kan opnås kun ved brug af vand. Dermed er det muligt at forene høj rengøringseffektivitet og bæredygtighed i én klud.

Indhold fra partner

Samfund

Fra hospitalsdyner til dynejakker

På Aalborg Universitetshospital er personalet, der tester borgerne for covid-19 klædt varmt på. DFD upcy har syet aflagte hospitalsdyner om til varme dynejakker. Det er med til at understøtte hospitalets tanker om at være mere bæredygtige.

Indhold fra partner

Samfund

Lej dine mundbind

DFD fremstiller, som en del af konceptet Upcy, genanvendelige mundbind som et bæredygtigt og sikkert alternativ til de millioner af engangsmundbind, der lige nu bliver langet over disken.

Indhold fra partner

Samfund

Dit aflagte arbejdstøj bliver til nye produkter

DFD samarbejder med virksomheden LEFTOVER, der skal være med til at realisere det ambitiøse mål om 100 % genanvendelse af kundernes kasserede tekstiler.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

DFD håndfrotté udvalgt som en af 50 cases i Børsen Bæredygtig

DFD er blandt de udvalgte virksomheder, som bliver hyldet i Børsen Bæredygtig for deres arbejde med den grønne omstilling og udviklingen af konkrete, skalerbare projekter.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Kunderne er vores vigtigste samarbejdspartnere for forandringer

Vi vil være mere bæredygtige. For klimaets skyld. For vores kunders skyld. Skal genanvendelse af tekstiler blive en succes, give værdi, så kræver det, at vi gør det sammen.

Indhold fra partner

Medarbejder

Nyt Roskilde-projekt vil skabe en skalerbar beskæftigelsesmodel

DFD er med i projektet ”Varig tilknytning til arbejdsmarkedet”, der er funderet i CORO, Co-lab Roskilde med blandt andre Jobcenter Roskilde som partner. En række stærke lokalaktører støtter indsatsen med at hjælpe udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet.

Indhold fra partner

Samfund

DFD støtter SOS Børnebyernes landsindsamling med muleposer

Alle de frivillige indsamlere får den 9. maj en mulepose, der er lavet af kasseret arbejdstøj fra plejesektoren. Fra én meningsfuld funktion til en anden. Formålet med indsamlingen på mors dag er at give forældreløse og udsatte børn en tryg opvækst.

Indhold fra partner

Samfund

Høje hygiejnestandarder hos Feriepartner Henne Strand og Henne Strand Camping

Kombinationen af rekord mange feriegæster og coronapandemi førte til et øget fokus på rengøring og hygiejne i Henne Strand. Med rengøringssystemet Viima fra DFD er det blevet nemt at reducere bakterier og vira – kun ved brug af vand.

Indhold fra partner

Samfund

1 kr. pr. solgt DFD upcy-mundbind til SOS Børnebyerne

Det har resulteret i en donation på 90.000 kr. til SOS Børnebyerne. Bidraget er med til at gøre en stor forskel for udsatte og forældreløse børn og unge. Med donationen er DFD med til at tage et ansvar og omfavne mangfoldigheden i Danmark og ude i verden.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Flergangsmundbind: Sådan går ansvarlighed og sikkerhed hånd i hånd

Alt for mange engangsmundbind ender som affald i naturen. Et vaskbart flergangsmundbind af stof er i de fleste tilfælde en tilstrækkelig løsning. Og det gavner både miljøet og økonomien.

Indhold fra partner

Samfund

Kasserede tekstiler får nyt liv – på webshoppen

DFD lancerer en ny webshop, hvor du bl.a. kan købe muleposer og skjorter, der har en fortid som servietter og duge. Gennem upcycling har de udtjente tekstiler fået ny værdi.

Indhold fra partner

Samfund

FN’s Verdensmål er en forandringsagenda for, hvordan vi kan agere anderledes

I DFD bruger vi verdensmålene som et pejlemærke for vores handlinger mod en bæredygtig udvikling. Vi har udvalgt de verdensmål, som er direkte relevante for DFD’s kerneforretning, og hvor vi kan bidrage mest til en mere bæredygtig fremtid.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

22.000 færre diesel-kilometer i København – og det er kun en begyndelse…

I et nyt projekt erstattes varebiler med specialdesignede elcykler, når visiterede borgere skal have rent vasketøj.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Tøj af kasserede tekstiler på catwalken til grønt modeshow

Slidte lagner, sengetøj, duge, håndklæder og dyner fik nyt liv til et grønt modeshow under DI Service Årsdag. Kravet om genanvendelse af tekstiller stiger, og det samme gælder det politiske fokus på tekstilbranchen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

En revolution i den danske food industry

DFD's blog Ternede Fortællinger bringer et portræt af Matt Orlando, der er stifter af restaurant Amass. Her spiller ordet "ansvar" en vigtig rolle i alle hjørner af restauranten.

Indhold fra partner

Samfund

Glem traditionerne og skab noget nyt

Hos Restaurant Selma bliver bæredygtighed tænkt ind i alle led – fra råvarerne i køkkenet til kokkenes jakker, der er lavet af aflagte duge. Kokkejakkerne er fra DFD upcy, som er et konkret bidrag til den cirkulære økonomi.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

DFD vil skalere upcycling af kasseret arbejdstøj op

Hvide duge bliver til kokkejakker og hospitalsdyner bliver til varme dynejakker. Konceptet DFD upcy vil forlænge levetiden på de tonsvis af kvalitetstekstiler, som vaskerierne dagligt må kassere.

Indhold fra partner

Samfund

Lokal engagement hyldet med årets CSR-pris i Stevns

For snart en måned siden uddelte Stevns Kommune og Stevns Erhvervsråd erhvervspriser til lokale virksomheder, der har gjort en forskel. DFD's vaskeri i St. Heddinge blev hædret med årets CSR-pris for sin integrationsindsats i lokalområdet.

Indhold fra partner

Samfund

DFD samarbejder med kunderne om at genanvende plastik

Helt op mod 80 % af den plastik, der ender i verdenshavene, kommer fra landbaserede aktiviteter. I et nyt tiltag tager DFD plastik retur fra kunderne, så det kan blive genanvendt i et cirkulært forløb.

Indhold fra partner

Samfund

Vi bygger videre på det, vi gør godt

Verdensmål 8 – Anstændige jobs og økonomisk vækst er et vigtigt pejlemærke for os. Vi er lykkedes godt med integration og inklusion på arbejdsmarkedet for flygtninge og indvandrere, og det arbejde bygger vi videre på.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

MåtteXpressen er blevet Svanemærket med flotte værdier

Med svanemærkningen af måttevaskeriet, der er en del af DFD, kan vi nu tilbyde alle nuværende og fremtidige kunder med måtter miljøcertificeret måtteservice.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere