Nyhedsarkiv

Samfund

1 kr. pr. solgt DFD upcy-mundbind til SOS Børnebyerne

Det har resulteret i en donation på 90.000 kr. til SOS Børnebyerne. Bidraget er med til at gøre en stor forskel for udsatte og forældreløse børn og unge. Med donationen er DFD med til at tage et ansvar og omfavne mangfoldigheden i Danmark og ude i verden.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Flergangsmundbind: Sådan går ansvarlighed og sikkerhed hånd i hånd

Alt for mange engangsmundbind ender som affald i naturen. Et vaskbart flergangsmundbind af stof er i de fleste tilfælde en tilstrækkelig løsning. Og det gavner både miljøet og økonomien.

Indhold fra partner

Samfund

Kasserede tekstiler får nyt liv – på webshoppen

DFD lancerer en ny webshop, hvor du bl.a. kan købe muleposer og skjorter, der har en fortid som servietter og duge. Gennem upcycling har de udtjente tekstiler fået ny værdi.

Indhold fra partner

Samfund

FN’s Verdensmål er en forandringsagenda for, hvordan vi kan agere anderledes

I DFD bruger vi verdensmålene som et pejlemærke for vores handlinger mod en bæredygtig udvikling. Vi har udvalgt de verdensmål, som er direkte relevante for DFD’s kerneforretning, og hvor vi kan bidrage mest til en mere bæredygtig fremtid.

Indhold fra partner

Medarbejder

Anstændige jobs – også i forbindelse med en krise

”DFD’s mangeårige arbejde med social ansvarlighed udgør et godt fundament til at overkomme coronakrisen,” fortæller CSR-chef Pernille Kiær.

Indhold fra partner

Medarbejder

DFD-pilotprojekt er del af første program i Fonden for Sociale Investeringer

Ny erhvervsdrivende fond skal arbejde med sociale investeringer, og pilotprojektet ”Kvinder i job”, som DFD har været med til at starte op, bliver fondens første program.

Indhold fra partner

Samfund

Kasserede DFD-kitler bliver til nye uniformer hos BIG BIO Nordhavn

BIG BIO slår netop nu dørene på for en ny biograf i Københavns Nordhavn, der har en erklæret vision om at være Købehavns nye bæredygtige bydel. Dette har også biografen taget til sig, bl.a. ved at genanvende kasserede kitler til nye uniformer.

Indhold fra partner

Medarbejder

Vi løb ikke med sejren, men…

I sidste uge blev vinderen af CSR People Prize 2019 fundet. Vi løb ikke med sejren, men vi var blandt de tre nominerede. Nomineringen har været med til at sætte fokus på CSR i DFD med projektet ”Kvinder i job”, som samtidig skaber en intern stolthed.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny version af Svanemærket sikrer miljørigtige processer

Svanen er landet i Hadsten, og det er ikke en helt almindelig Svane. Miljømærkning Danmark opdaterer og skærper løbende kravene til Svanemærket og DFD’s vaskeri i Hadsten har efter en succesfuld proces fået den nyeste version af Svanen.

Indhold fra partner

Samfund

Lokal engagement hyldet med årets CSR-pris i Stevns

For snart en måned siden uddelte Stevns Kommune og Stevns Erhvervsråd erhvervspriser til lokale virksomheder, der har gjort en forskel. DFD's vaskeri i St. Heddinge blev hædret med årets CSR-pris for sin integrationsindsats i lokalområdet.

Indhold fra partner

Samfund

DFD samarbejder med kunderne om at genanvende plastik

Helt op mod 80 % af den plastik, der ender i verdenshavene, kommer fra landbaserede aktiviteter. I et nyt tiltag tager DFD plastik retur fra kunderne, så det kan blive genanvendt i et cirkulært forløb.

Indhold fra partner

Samfund

Vi bygger videre på det, vi gør godt

Verdensmål 8 – Anstændige jobs og økonomisk vækst er et vigtigt pejlemærke for os. Vi er lykkedes godt med integration og inklusion på arbejdsmarkedet for flygtninge og indvandrere, og det arbejde bygger vi videre på.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

MåtteXpressen er blevet Svanemærket med flotte værdier

Med svanemærkningen af måttevaskeriet, der er en del af DFD, kan vi nu tilbyde alle nuværende og fremtidige kunder med måtter miljøcertificeret måtteservice.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Svanen - mere end et symbol

Svanemærket kunne sidste år fejre 30-års-jubilæum. I den forbindelse besøgte vi Miljømærkning Danmark til en snak om, hvilken betydning den grønne svane har. I DFD er Svanemærket et konkret værktøj til vores arbejde med bæredygtigt forbrug og produktion.

Indhold fra partner

Samfund

Hospitalsdyner og vaskesække får ny værdi i samarbejde mellem Veras og DFD

Ny og bæredygtig kollektion er et resultatet af et samarbejde mellem DFD og genbrugskonceptet Veras. ”The V-cycle Collection” er syet udelukkende af kasserede tekstiler og produceret lokalt i Danmark. Kollektionen lanceres d. 23. januar 2020.

Indhold fra partner

Samfund

Hotel Radisson får 100% økologisk sengelinned på alle danske hoteller

På de danske Radisson-hoteller får alle gæster en behagelig og bæredygtig søvn i 100% økologisk sengelinned fra kollektionen BALANCE.

Indhold fra partner

Samfund

DFD blandt de tre nominerede til at vinde CSR People Prize 2019

Vi er nomineret til CSR People Prize 2019 for projektet ”Kvinder i job”. Indvandrerkvinder uden for arbejdsmarkedet udgør et stort rekrutteringspotentiale. Projektet hjælper kvinderne ind på arbejdsmarkedet, til gavn for den enkelte og samfundet.

Indhold fra partner

Samfund

Sådan lykkes vi med bæredygtige tiltag i udbud

Hvad har muleposer og yogamåtte-tasker med udtjent arbejdstøj fra plejen at gøre? Begge dele indgår i et idékatalog som forslag til, hvordan vi kan genanvende ressourcerne. Potentialet er stort, men hvis vi skal lykkes, kræver det fælles fokus.

Indhold fra partner

Samfund

Fra hospitalsdyner til dynejakker

På Aalborg Universitetshospital er personalet, der tester borgerne for covid-19 klædt varmt på. DFD upcy har syet aflagte hospitalsdyner om til varme dynejakker. Det er med til at understøtte hospitalets tanker om at være mere bæredygtige.

Indhold fra partner

Samfund

Lej dine mundbind

DFD fremstiller, som en del af konceptet Upcy, genanvendelige mundbind som et bæredygtigt og sikkert alternativ til de millioner af engangsmundbind, der lige nu bliver langet over disken.

Indhold fra partner

Samfund

Dit aflagte arbejdstøj bliver til nye produkter

DFD samarbejder med virksomheden LEFTOVER, der skal være med til at realisere det ambitiøse mål om 100 % genanvendelse af kundernes kasserede tekstiler.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

CSR-rapport: I DFD er vi stolte af de samfundsansvarlige resultater for 2019

DFD’s CSR-rapport er nu landet, og vi har set frem til at kunne offentliggøre vores samfundsansvarlige resultater for 2019. Resultaterne bruger vi til at skubbe yderligere på vores ambitioner for 2020. Dem løfter vi også sløret for.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Med få skridt kan du gøre en forskel

En stor del af vores belastninger på miljøet kommer fra produktion og forbrug. Den belastning kan vi minimere ved at genanvende råmaterialer i nye produkter.

Indhold fra partner

Samfund

Design med udgangspunkt i upcycling

Designer Stina Resting har en passion for alternative materialer. Hun puster nyt liv i udtjente tekstiler, og udfordrer vores gængse forestilling om både materialevalg og teknik. Flere gange har hun haft fingrene i DFD's udtjente tekstiler.

Indhold fra partner

Samfund

Kasseret kommunetøj bliver til julegaver i SFO’en

Udslidte denimbukser og gamle fleecetrøjer bliver brugt som nye ressourcer i SFO’er og børnehaver i Lejre Kommune. Det sker som en del af samarbejdet mellem DFD og Fællesudbud Sjælland (FUS).

Indhold fra partner

Samfund

DFD er en del af Upcycling Forum

Upcycling Forum hjælper virksomheder med at løfte deres rest- og returmaterialer ud af affaldscontaineren og ind i kommercielle upcycling-løsninger.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Sådan kan nye partnerskaber minimere tekstilspild

Modeindustrien er blandt de industrier, der forurener mest, men nye partnerskaber kan være med til at minimere en del af tekstilspildet.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere