Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Dansk Erhverv og Dansk Industris syn på business casen for CSR

Når Dansk Erhverv og Dansk Industri taler om business casen, taler de om både kommercielle overvejelser, verdensmål og om at kunne svare på spørgsmålet: hvad bidrager du med?

Supply chain

SpaceInvader i nordisk Top-50 som impact-virksomhed

The one initiative har udpeget 50 små og mellemstore nordiske virksomheder blandt 7.000 virksomheder. De sidder alle med løsninger, som kan hjælpe med at indfri FN’s bæredygtighedsmål. En af dem er danske SpaceInvader.

Klima, miljø og energi

Brugen af bæredygtige mærker går tilbage

Selv om de danske forbrugere i stigende grad køber bæredygtigt, er mange stadig i vildrede, når det kommer til at anlægge en grønnere livsstil. En af årsagerne skal findes i den uoverskuelige jungle af bæredygtighedsmærker på varer i butikkerne.

Klima, miljø og energi

Budgetudspil: Virksomheder skal levere Københavns Kommunes varer i elbiler

Varer til Københavns Kommune skal leveres i brint- og elbiler. Det foreslår overborgmester Frank Jensen i et udspil til de kommende budgetforhandlinger. Fint, så længe kommunen er klar på at betale mere, mener Dansk Erhverv.

Klima, miljø og energi

Det handler om meget mere end plastikposer

I går lancerede både Lidl og Dansk Supermarked en ny plastikstrategi, med partnerskaber og branchesamarbejder, udfasning af engangsplast, reduktions- og genanvendelsesmål. Alligevel kom det hurtigt til at handle mest om pant på plastikposer.

Strategi & ledelse

Ti råd til bæredygtige forretningsmodeller

Der er forretningsfordele i bæredygtige initiativer. Men hvilke initiativer, skal din virksomhed tage, og hvad kræver det af ledelsen?

Klima, miljø og energi

Tendens: Stigende interesse for, men mangel på, genanvendelse af plast

Selvom der er en generel interesse for genanvendelse af plast, er det for de fleste endnu ikke økonomisk rentabelt. Matas er imidlertid en af de virksomheder, der siden 1995 har taget imod tom emballage i butikkerne.

Samfund

Rekruttering: virksomhederne vil gerne, men der er barrierer

Både store og små danske virksomheder er positive i forhold til rekruttering blandt de svagere grupper i samfundet, men peger på en række forhindringer, det offentlige bør rydde af vejen. Debatmøde bragte parterne sammen.

Strategi & ledelse

CSR-alliance hjælper SMV’er med samfundsansvar

Et nyt samarbejde mellem Dansk Erhverv, Deloitte og Green Network skal gøre det lettere for små og mellemstore virksomheder at arbejde med forretningsdrevet samfundsansvar.

Strategi & ledelse

Klimaindsats koster, men kan betale sig

Det kræver store investeringer at håndtere klimaforandringerne, men pengene er godt givet ud, lød det fra flere talere på DI’s stort anlagte topmøde i sidste uge, hvor statsministeren annoncerede en ny klimakontrakt mellem staten og virksomhederne.

Samfund

Teknologi redder ikke verden

Teknologi er udråbt til at have en særlig rolle at spille i forholdt til Verdensmålene og bæredygtighed. Den kan bare ikke noget selv. Der skal mennesker og samarbejder til.

Samfund

Verdensmål og virksomheder: Vi har slet ikke alle med

Dansk Erhvervs undersøgelse af medlemmernes arbejde med CSR og verdensmål fremhæver, at der stadig er et stort uudnyttet potentiale – og ansvar. Det handler SMV'er og importfokus.

Strategi & ledelse

Her er de nominerede til 360 graders prisen 2018

Den 6. september uddeler Dansk Erhverv årets udgave af 360 graders prisen. Seks virksomheder er nu blevet nomineret i de to kategorier Start Up og Etableret Virksomhed.

Samfund

CSR i SMV’er: Værdikæder, verdensmål og venlig samtale

Mere CSR i danske SMV’er handler ifølge fire store erhvervsorganisationer om værdikæder, dialog og store virksomheder. Om noget støtte fra Erhvervsministeriet. Og lidt om at lade tiden arbejde for sig.

Kommunikation

”Vi vil hylde dem, der når hele vejen rundt”

Ny pris vil belønne virksomheder, der tænker ud af boksen og er nyskabende, bæredygtige og profitable. Sammen med et alternativt format skal det være med til at tiltrække og inspirere andre virksomheder, end dem man plejer at se i CSR-kredse.

Supply chain

Hvad handler diskussionen af kædeansvar om?

I de seneste par uger på CSR.dk er diskussionen om ansvar, redskaber og leverandørkæder blusset op igen. CSR.dk’s gennemgang peger på, at der er grundlæggende spørgsmål i spil, og at virksomhedernes muligheder for at navigere skal tilgodeses. Få overblik her.

Strategi & ledelse

Gode råd til arbejdet med CSR i danske SMV’er

I arbejdet med CSR er SMV’er særligt udfordret i forhold til systematik og kompetencer, men frontløbere viser, at det kan give væsentlige fordele at få ordentligt fat om arbejdet.

Strategi & ledelse

Min vej til CSR-jobbet: Louise Koch

Louise Koch, CSR-chef i Dansk Erhverv, brænder for at gøre verden bedre gennem business – og business bedre gennem bæredygtighed.

Menneskerettigheder

Når det ikke sker af sig selv, må der en bundprop i

Virksomhederne rykker ikke for alvor med at indføre systematisk due diligence på menneskerettigheder. Samtidig – måske af samme grund – kommer der mere og mere lovgivning. Det meste af det nationalt og på enkeltområder, mens både NGO’er, eksperter og virksomheder ønsker sig fælles regler fra EU.

Samfund

SMV'er skal have mere fokus på CSR og Verdensmål

Mens 85 procent af virksomheder med flere end 250 ansatte beskæftiger sig med verdensmålene, så ser det anderledes ud for de mere end 95 procent af danske SMV-virksomheder. Derfor er det vigtigt, at sætte fokus på netop denne gruppe, mener Dansk Erhverv.

Samfund

Fremtidens danske økonomi skal være cirkulær

Regeringen har netop lanceret sin strategi for cirkulær økonomi, der fordeler 116 mio. kr. på 15 forskellige initiativer omkring recirkulation af produkter og materialer, og minimering af spild. DI er positive, mens Dansk Erhverv kalder planen for ”uambitiøs”.

Kommunikation

Tech og bæredygtighed - de nye perlevenner

Kombineret repræsenterer teknologi og bæredygtighed en reel mulighed for at Danmark og dansk erhvervsliv kan gøre en positiv forskel i verden og samtidig tjene penge. Årets udgave af 360 Grader Prisen belønner de bedste på området.

Kommunikation

Hæder til gas og græshopper

To vidt forskellige projekter løb med hver sin udgave af 360 grader-prisen, der blev uddelt i denne uge. Mens Flonidan arbejder med bæredygtige gasmålere, så vil Hop indsamle græshopper i Uganda, til glæde for de lokale bønder.

Strategi & ledelse

”Ingen kan gøre det alene”

FN’s udviklingsmål er en enorm og kompleks dagsorden, som kræver engagement fra alle lag i samfundet. Partnerskaber mellem virksomheder, erhvervsorganisationer, myndigheder og NGO’er er centralt i den sammenhæng. To parter i et sådant fællesskab taler her om baggrunden for netop det.

Menneskerettigheder

Nordiske forbrugerombudsmænd sammen om kundebeskyttelse

Et samarbejde mellem forbrugerombudsmændene i Norden sætter fokus på butikkers indsamling og brug af forbrugerdata.

Samfund

Danmark følger ikke Frankrigs initiativ til bekæmpelse af madspil

Franske supermarkeder er nu ved lov pålagt at donere alt overskudsmad til udsatte. Hverken politikere, erhvervslivet eller madspildsorganisation i Danmark vil dog følge Frankrig trop.

Strategi & ledelse

Dagligvarebutikker tager bæredygtigt ansvar

Konventionel produktion af palmeolie går ud over både regnskove og truede dyrearter. Det har fået Dansk Erhverv og en række dagligvarebutikker og grossister til at skride til handling for at sikre produkter med bæredygtigt produceret palmeolie i de danske butikker.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere