Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Se vinderne af Sustainability Awards 2023

Der var trængsel blandt koryfæerne i dansk erhvervsliv, da Dansk Erhverv og EY i går for tredje gang udvalgte priser for at være bedst til bæredygtig forretning.

Strategi & ledelse

Ny alliance skal sætte fart på erhvervslivets grønne og digitale omstilling

Dansk Erhverv samler virksomheder og organisationer til en fælles og forstærket indsats for at indfri potentialet i anvendelse af digitale løsninger til grøn omstilling og danner 'Alliancen for Digital og Grøn Omstilling'.

Klima, miljø og energi

Modebranchen: Grøn omstilling bliver en helt ny virkelighed

Copenhagen Fashion Week er slut og med et stort fokus på bæredygtighed. Men når EU’s Ecodesign-forordning træder i kraft, vil det kræve ekstraordinært meget af modebranchens ledere, indkøbere osv.

Supply chain

Salling Group investerer milliarder i grøn strøm: ”Det er handling ikke ord, der gælder”

Det var et rent tilfælde, at Salling Group havde en grøn energiplan klar, da energikrisen i år rykkede ind i Europa. Nu er den til gavn på både den klimamæssige og økonomiske bundlinje.

Strategi & ledelse

Innovation og inklusion

Forskning og udvikling er fundamentet i GN Hearing. Men for Gitte Aabo er det også vigtigt, at værdierne er på plads. Hun fortæller, hvordan hun som topchef for en af verdens førende høreapparatsvirksomheder arbejder med at sikre samarbejde og diversitet – og hvordan nysgerrighed og inklusion er afgørende for at skabe gode resultater.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Det er vigtigt med sammenlignelighed: Det mener Dansk Erhverv om forslag til nye standarder for bæredygtighed

Der er nye regler for rapportering om bæredygtighed på vej. EFRAGs udkast til bæredygtighedsstandarder er omfattende. Dansk Erhverv har sammen med FSR – danske revisorer, DI, FinansDanmark og Forsikring & Pension udarbejdet et fælles høringssvar, som netop er sendt til EFRAG.

Indhold fra partner

Medarbejder

Dansk Erhverv og Above & Beyond Group lancerer Diversitetspagten

Der skal skabes bedre vilkår for at få flere kvinder ind i toppen af dansk erhvervsliv, samtidig med at vi skal understøtte arbejdet for en bredere diversitet. Det er baggrunden og formålet med Diversitetspagten, som erhvervsorganisationen Dansk Erhverv og konsulenthuset Above & Beyond Group har lanceret i dag.

Indhold fra partner

Kommunikation

Nye klimarapporteringskrav til virksomheder er en svær balancekunst

Lige nu bygger EU 5-sporede motorveje til udveksling af data om virksomhedernes arbejde med bæredygtighed. Her kan du læse hvor Dansk Erhverv står i forhold til den udvikling.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Vi oplever en bæredygtig acceleration – gør du også det? – Se eller gense #CSRdag2021

Dansk Erhverv, FSR – danske revisorer og Erhvervsstyrelsen afholdte mandag d. 26. oktober 2021 den traditionsrige #CSRdag2021 – i år med fokus på bæredygtig acceleration. Du kan nu se eller gense konferencens sessioner og lade dig inspirere af dagens keynote speakers, panelisternes debatter samt høre motivationerne for CSR Prisen 2021.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Analyse: Flere B2B’ere stiller krav om bæredygtighed

Halvdelen af virksomhederne svarer i en ny analyse, at de stiller krav om bæredygtighed til deres leverandører. Dansk Erhverv forventer, at endnu flere virksomheder vil stille krav de kommende år.

Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav

EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.

Kommunikation

For lidt eller for meget kontrol med greenwashing?

Greenwashing-stormen fortsætter. CSR.dk giver overblik over positionerne og videreformidler seks enkle principper for at holde sig på sikker grund.

Samfund

Fælles opråb til politikerne: Behov for akutpakke til klimaet

Efter FN’s seneste rapport om klimaets alvorlige tilstand efterlyser fire organisationer en akutpakke, der vil sætte ryk i handling og implementering af den grønne omstilling.

Strategi & ledelse

Nye krav: "Alarmklokkerne bør ringe"

EU er på vej med et nyt direktiv om bæredygtighed, som vil stille store krav til og vende op og ned på virksomhedernes bæredygtighedsarbejde. Derfor bør danske virksomheder hurtigst muligt kaste sig over det komplekse arbejde.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Kom til #CSRdag2022 om CSR i en brydningstid den 11. oktober

Nu kan du tilmelde dig årets CSR-konference, #CSRdag2022 til oktober. Sammen med FSR – danske revisorer og Erhvervsstyrelsen er Dansk Erhverv vært ved en konference, hvor vi sammen sætter fokus på, hvordan vi styrker danske virksomheders evne til at navigere ansvarligt i en verden, der er omskiftelig og uforudsigelig.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

2022 bliver et afgørende år for CSR-professionelle

Data, transparens, rapportering og professionalisering er nøgleord for CSR-året 2021. Spørgsmålet er, om snebolden ruller videre, tager til i fart, eller stilner af i 2022.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

EU-initiativ for bæredygtig selskabsledelse forsinkes yderligere

EU-Kommissionens initiativ om bæredygtig virksomhedsledelse og due diligence på menneskerettigheder og miljø ventes nu først fremsat til marts 2022.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Brikkerne falder på plads for Sustainability Awards

Juryen er på plads. Ansøgningsfristen er nået. Nu skal vinderne af Sustainability Awards 2021 findes.

Kommunikation

Analyse: Færre end hver anden forbruger tænker bæredygtighed ind i deres onlinekøb

Trods fokus på klima og bæredygtighed i medier og virksomheder ser det tilsyneladende ikke ud til at have en effekt på forbrugernes shoppevaner på nettet. En e-handelsanalyse af Dansk Erhverv viser nemlig, at under halvdelen har bæredygtighed i tankerne, når de shopper på internettet.

Strategi & ledelse

15 anbefalinger: Sådan bliver erhvervslivet elektrificeret og grønnere

På en konference torsdag præsenterer Dansk Erhverv og Green Power Denmark 15 anbefalinger, der skal gøre klimamålene til virkelighed, fremme den grønne omstilling og gøre Danmark fri af russisk energi.

Klima, miljø og energi

Ny dansk alliance arbejder for at sikre kaffens fremtid

I 2045 risikerer du at mangle din sædvanlige morgenkaffe. Det kan blive realiteterne, hvis de nuværende vilkår i kaffesektoren fortsætter. Derfor vil en ny dansk alliance for ansvarlig kaffe hos Etisk Handel Danmark arbejde for at sikre en mere bæredygtig kaffe og forbedre livet for de mennesker, der dyrker vores kaffe.

Indhold fra partner

Samfund

Skal du være DAPP-ambassadør?

Dansk Erhverv har nu officielt startet implementeringsperioden for det nye Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP).

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Er jeres affald sorteret? Bliv klogere på kravene til affaldssortering.

Affald på arbejdspladser skal sortereres. I 2023 træder nye krav i kraft, men allerede nu gælder der krav til sortering af erhvervsaffald, som alle virksomheder skal være opmærksom på.

Indhold fra partner

Kommunikation

44 rapporteringer om bæredygtighed er med i opløbet til CSR Prisen 2022

CSR Prisen 2022 sætter fokus på best-in-class rapportering om bæredygtighed, og barren ligger højt i år. Den indledende screening af årets pulje på 112 virksomheder sender 44 virksomheders rapportering videre til nærmere faglig kvalificering.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Vidste du det om ansvarlig virksomhedsadfærd?

Med mulige nye due diligence krav på vej fra EU, kan det give god mening at opdatere sin viden om due diligence. Heldigvis er der flere gode værktøjer til rådighed.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Nyt netværk sætter fokus på et strategisk arbejde med diversitet

Diversitet er blevet et konkurrenceparameter og er af voksende betydning for Dansk Erhvervs medlemmer. Derfor opretter Dansk Erhverv nu et diversitetsnetværk.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Hvorfor skal lande ikke tænke på scope 3?

Når virksomheder lægger klimastrategier, forventes det i stigende grad, at de tager ansvar for CO2-udledninger, der ligger uden for deres egen drift. Hvorfor skal lande ikke gøre det samme?

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere