Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Klimakrisen kræver præcise data

Klimamålet om en 70 procents CO2-reduktion kan kun nås, hvis virksomhederne måles og vejes på CO2-udledning.

Indhold fra partner

Kommunikation

Kriterier for CSR Prisen 2021

Vi offentliggør nu kriterierne for næste års CSR Pris, så interesserede virksomheder kan nå at tage stilling til kriterierne, inden de lægger sidste hånd på rapporteringen for 2020.

Indhold fra partner

Kommunikation

Best in class: Arla, Mærsk og Ørsted vinder CSR Prisen

Den prestigefyldte og traditionsrige CSR Pris blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen til Arla Foods, A.P. Møller-Mærsk og Ørsted på Børsen i København i dag.

Indhold fra partner

Kommunikation

Best in class: syv virksomheder nomineret til CSR Prisen 2020

CSR Prisen 2020 tildeles de bedste rapporter om samfundsansvar, bæredygtighed og klima. Tillykke til de syv nominerede virksomheder: Arla, Grundfos og PensionDanmark samt A.P. Møller-Mærsk, Carlsberg, Rockwool og Ørsted. Prisen uddeles den. 26. oktober.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Analyse: ESG-nøgletal i store virksomheders rapportering

En gennemgang af 24 danske store børsnoterede virksomheder viser, at virksomhederne gerne rapporter på nøgletal for klima og kønsdiversitet, men nødigt på lønforskelle. Det mest interessante ligger dog i puljen af mellemstore virksomheder.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

67 virksomheder bliver vurderet til CSR Prisen 2020

Med CSR Prisen 2020 hylder FSR - danske revisorer de bedste rapporter om samfundsansvar, bæredygtighed og klima blandt store danske virksomheder. I år står konkurrencen om at vinde mellem 67 virksomheder.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Indstil jeres rapport til CSR Prisen 2020

Har I udgivet Danmarks bedste rapport om samfundsansvar, bæredygtighed og klima? Så indstil jeres rapport og kom med på listen over store virksomheder, der er med i konkurrencen om CSR Prisen 2020. Deadline for indstillinger er d. 2. juni.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Fælles standarder for klimarapportering er en gave for virksomheder og samfund

Kommentar fra adm. direktør i FSR - danske revisorer, Charlotte Jepsen.

Indhold fra partner

Kommunikation

Opdaterede tjeklister til §§ 99 a og b – få styr på redegørelserne for samfundsansvar og kønsmæssig sammensætning af ledelsen

Vil du sikre dig, at du lever op lovgivningen i din redegørelse for samfundsansvar og kønsmæssig sammensætning af ledelsen. Så benyt FSR - danske revisorers tjeklister, der netop er blevet opdateret og er klar til brug for virksomheder og revisorer.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Følg god praksis: Tag ESG-tallene med i årsrapporten

Nøgletal inden for de miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige områder er ingenlunde blevet mindre relevante i 2020. Vi opfordrer derfor til at følge god praksis og medtage de ESG-nøgletal, der er mest relevante for virksomheden i årsrapporten for 2020.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR Prisen 2020: Arla opfordrer til modigt at fortælle om udfordringer og dilemmaer

Arla vandt CSR Prisen for bedste rapport om samfundsansvar, bæredygtighed og klima blandt store unoterede virksomheder. For Arla er den årlige rapport afgørende for at kunne kommunikere troværdigt og transparent om indsatser i forhold til bæredygtighed.

Indhold fra partner

Kommunikation

Følg med når vi livestreamer fra Børsen: #CSRdag 2020 og CSR Prisen 2020

Vi livestreamer CSR Konferencen og uddelingen af CSR Prisen fra Børssalen, så alle interesserede kan være med mandag den 26. oktober. Vi starter kl. 12.30 og runder konferencen af kl. 16.40. Vi ser frem byde dig velkommen online til #CSRdag 2020.

Indhold fra partner

Samfund

2000 virksomheder har særlig stor indflydelse på Verdensmålene

Der er 20 danske virksomheder på SDG2000, som er en liste af 2000 virksomheder, der vurderes at have så stor og global indflydelse, at de kan bidrage væsentligt til indfrielsen af Verdensmålene i 2030. Bag listen står World Benchmarking Alliance, og vi har bedt initiativets direktør Gerbrand Haverkamp sætte ord på tankerne bag SDG2000.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

CSR Prisen 2020: 50 virksomheder går videre efter indledende screening

CSR Prisen 2020 hylder de bedste rapporter om samfundsansvar, bæredygtighed og klima blandt store danske virksomheder. Ud af de 67 virksomheder i puljen går 50 videre til vurdering efter en indledende screening.

Indhold fra partner

Medarbejder

Whistleblower-sager giver værdi til virksomheder

Melding var klar fra både Carlsberg og Falck: whistleblower-sager giver værdi til virksomhedernes arbejde. Dermed bryder de med mange virksomhedslederes opfattelse af sagerne som noget, der helst skal gemmes af vejen og være få af.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Lancering af CSR Prisen 2020

Med CSR Prisen 202 sætter FSR - danske revisorer fokus på de bedste rapporter om samfundsansvar, bæredygtighed og klima blandt store virksomheder. Indstil jeres rapport og kom med på listen over virksomheder, der er med i konkurrencen om CSR Prisen.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Revisorbranchen i front med forslag om standarder for ESG-rapportering

I denne uge er verdens ledere samlet til en drøftelse af verdens tilstand på det årlige topmøde i Davos. Temaet for dette års møde er 'Stakeholders for en sammenhængende og bæredygtig verden'.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

En virksomhed skal have et overordnet formål

Mange husker måske TV-reklamerne med hudplejeprodukterne Dove. Allerede i 2004 indeholdt deres reklamer kvinder i alle størrelser og farver frem for at bruge datidens model-idealer.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR Prisen 2020: Ørsted opfordrer til, at arbejdet med bæredygtighed understøtter Paris-aftalen

Ørsted blev delt vinder af CSR Prisen 2020 for bedste rapport om samfundsansvar, bæredygtighed og klima blandt store børsnoterede virksomheder. For Ørsted er rapporten et strategisk værktøj, der anvendes som løftestang til at drive bæredygtighedsarbejdet.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR Prisen 2020: Mærsk opfordrer til åbenhed i rapporteringen

Mærsk blev delt vinder af CSR Prisen 2020 for bedste rapport om samfundsansvar, bæredygtighed og klima blandt store børsnoterede virksomheder. For Mærsk er rapporten et referencepunkt i dialog om bæredygtighed med fx investorer, kunder og journalister.

Indhold fra partner

Kommunikation

H.K.H. Kronprinsessen uddeler CSR Prisen 2020

H.K.H. Kronprinsessen uddeler for syvende år i træk CSR Prisen til de virksomheder, der har udgivet Danmarks bedste rapporter om samfundsansvar, bæredygtighed og klima. Prisuddelingen finder sted mandag den 26. oktober på Børsen i København.

Indhold fra partner

Kommunikation

Adfærd: Vil Coronakrisen blive en milepæl for bæredygtig forbrugeradfærd?

Coronakrisen har tydeliggjort konsekvenserne af vores handlinger for klimaet og giver stof til eftertanke i forhold til normer og rutiner. Men hvad betyder det for vores adfærd, når krisen klinger af? Kan vi fx forvente at se en mere bæredygtig forbrugeradfærd eller er vi vanedyr, der snart vender tilbage til de gamle rutiner?

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Opsamling fra dialogmøde: TCFD-klimarapportering gør virksomheder stærke og modstandsdygtige

Mandag den 22. juni afholdt FSR – danske revisorers Udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed årets andet dialogmøde. Emnet var scenarieanalyser efter Task Force on Climate-related Financial Disclosures’ anbefalinger.

Indhold fra partner

Kommunikation

Fristen nærmer sig - indstil jeres rapport til CSR Prisen 2020

CSR Prisen 2020 sætter fokus på de bedste rapporter om samfundsansvar, bæredygtighed og klima blandt store virksomheder. I år kan alle store virksomheder med flere end 250 medarbejdere indstille deres rapport til prisen - deadlinen er d. 2. juni, 2020.

Indhold fra partner

Samfund

Servicemeddelelse: FSR – danske revisorers CSR-udvalg skifter navn til Udvalget for samfundsansvar og bæredygtighed

FSR – danske revisorer har gennem de seneste mange år haft fokus på god og pålidelighed rapportering om bæredygtighed. Dagsordenen er blevet bredere og revisorerne følger med. Det kræver en ændring af navnet for revisorernes fagudvalg på området.

Indhold fra partner

Kommunikation

SMV COP 2020 – De bedste rapporter i SMV-segmentet

Nu åbner FSR – danske revisorer og Global Compact Network Denmark igen op for rapporter til SMV COP 2020. Indsendelsesfrist er den 2. juni.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Samfundsansvar i bestyrelseslokalerne

Det kan lyde fint med bæredygtighed, CSR, samfundsansvar og de 17 verdensmål, som moderne virksomheder skal forholde sig til. Men hvordan får virksomhederne de gode formål implementeret?

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere