Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Birgitte Mogensen vil være professionelt bestyrelsesmedlem

Den erfarne CSR-ekspert og partner i PwC Birgitte Mogensen har opsagt sit partnerskab og vil i fremtiden sætte et ”hardcore” CSR-fodaftryk i danske virksomheders øverste ledelse.

Kommunikation

Prisuddeling sætter spot på humanitære CSR-projekter

Vand- og madprisen WAF Award afholdes den 8. november på Københavns Rådhus, ved et arrangementet, som bliver sendt på landsdækkende TV. Grundlæggeren af prisen vil gerne integrere flere virksomheder i projektet, men savner opbakning fra erhvervslivet.

Kommunikation

Forbrugerne definerer god CSR

64 procent af danskerne finder det vigtigt, at virksomheder viser samfundsansvar. Men hvordan de mener, man gør det, stemmer ikke altid overens med det, virksomhederne faktisk gør. Det viser to undersøgelser fra Radius kommunikation.

Strategi & ledelse

Danskerne: Skat og CSR hænger sammen

Over halvdelen af befolkningen finder det uetisk, når virksomheder bruger kræfter på skatteoptimering, viser ny undersøgelse. Derfor er virksomhederne nødt til at forholde sig til skat i CSR-sammenhæng, mener kommunikationsekspert.

Kommunikation

Ny mæglings- og klageinstitution inden for CSR netop vedtaget

Folketinget har i dag vedtaget at oprette en ny mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd. Samtidig skal de cirka 1.100 største danske virksomheder redegøre for, hvordan de arbejder med menneskerettigheder og klima i deres forretning.

Klima, miljø og energi

Danske ministre: Rio+20 skal give resultater

Fire ministre præsenterede fredag EU’s holdninger og prioriteringer op til Rio+20, som finder sted fra den 16.-22. juni. Set udefra tyder meget på, at resultatet bliver beskedent.

Kommunikation

Indeklima så det kan mærkes

Et godt indeklima betragtes i stigende grad som en vigtig del af CSR-strategien, men det er besværligt at dokumentere indsatsen via mærkningsordninger, mener flere eksperter på området.

Strategi & ledelse

Få mere ud af CSR-ressourcerne med Lean

CSR kom ind i virksomhederne og voksede i forhold til både indhold og omfang. I nogle virksomheder vokser CSR-omfanget stadig. Birgitte Mogensen fra PwC opfordrer til at stoppe op og undersøge, om CSR-arbejdet kan blive mere effektivt, fokuseret og værdiskabende.

Strategi & ledelse

PraktikPladsPrisen til Københavns Energi

Københavns Energi har fået PraktikPladsPrisen for at sætte praktikpladser på dagsordenen som en del af virksomhedens CSR-strategi.

Klima, miljø og energi

Danmarks første og største energimesse i Bella Center

Den 23.-25. maj 2013 præsenterer Bella Center landets første og største energimesse, ENERGY EUROPE. Den nye messe bliver afviklet med både national og international opbakning og skal medvirke til at sikre Danmarks placering på landkortet som verdensførende på området for vedvarende energi og cleantech.

Klima, miljø og energi

Den svære vej fra ide til salg

Aguasol, som producerer en prisbelønnet solvandvarmer, er et eksempel på en cleantech-iværksætter, som har måttet se i øjnene, at der er en lang vej fra en god ide til et markedsgennemslag.

Klima, miljø og energi

Årets bedste cleantech-løsninger

Den europæiske miljøpresse har netop nomineret ti kandidater til dette års EEP Award. Desværre deltog ingen danske virksomheder.

Kommunikation

100 bæredygtige løsninger præsenteret

Vi har teknologien til at skabe et bæredygtigt samfund allerede i dag. De nødvendige teknologier og løsninger er klar. Det blev demonstreret torsdag aften i Rio med lanceringen af ”Sustainia100”.

Klima, miljø og energi

CSR-pris til projekter for vand og mad

Torsdag den 14. juni præsenteres de fem nominerede til CSR-prisen, ”The Humanitarian Water & Food Award, WAF”. Prisen belønner projekter, som er med til at føre WAF’s vision, mad og rent vand til alle, ud i livet.

Kommunikation

Nyt laboratorium for bæredygtig kommunikation

Virksomhedernes kommunikation skal ikke blot være sandfærdig og dokumenteret, men også "funky og inspirerende". Det var en af konklusionerne fra det første møde i den nye sammenslutning: Laboratoriet for bæredygtig kommunikation

Kommunikation

Mærker er en kæmpe markedsføringsudgift

De frivillige mærkningsordninger for indeklima er i realiteten en stopklods for import/eksport, fordi andre landes mærker ikke accepteres af køberne.

Klima, miljø og energi

Affald bliver til arbejdspladser og nye produkter

Eco Park i Hong Kong er et forsøgsprojekt iværksat af lokalregeringen. Med projektet vil Hong Kong genbruge sit affald, lære befolkningen at tænke på miljøet og skaffe arbejdspladser til marginaliserede grupper.

Klima, miljø og energi

Københavns taxier: Grøn taxikørsel eller grønvask?

Der er kommet mere fokus på miljø og CO2 hos de københavnske taxiselskaber, men trods store ord om grøn taxikørsel, er det småt med resultater. Kun et enkelt selskab har et CO2-koncept for deres nuværende vognpark, nemlig det mest udskældte.

Klima, miljø og energi

Kinesisk FN-ambassadør: Danmark er frontløber

Den kinesiske FN-ambassadør betragter Danmark som en frontløber i indsatsen for et bæredygtigt samfund.

Strategi & ledelse

Undersøgelse: CSR handler om omdømme

De største danske virksomheder prioriterer samfundsansvar meget højt med miljø som den primære mærkesag. Det viser en undersøgelse som bureauet Toftdal &Co, står bag.

Kommunikation

Byer i fokus på Pollutec

Den internationale miljømesse Pollutec afholdes i år i Lyon. Et stort fokusområde bliver den tiltagende urbanisering herunder byernes store udledning af drivhusgasser og spildevand.

Klima, miljø og energi

WAF præsenterer finalister til 2012-prisen

Blandt de fem finalister er projekter, som skal forebygge og afhjælpe problemer som erosion og ørkendannelse, modvirke vandmangel samt gøre ørken til frugtbar landbrugsjord og dermed skaffe vand og mad til alle.

Kommunikation

Taxibranchen vil være klimavenlig

En cocktail af energieffektive biler, energieffektiv kørsel og elbiler skal gøre taxibranchen mere klimavenlig. Samtidig skal taxibranchen være demonstrationsbranche for grønne transportteknologier, lyder det i en rapport fra Dansk Taxi Råds grønne taxikommission.

Klima, miljø og energi

En bæredygtig verden kræver mindre forbrug

Organisationen World Watch Institute har netop udgivet sin årlige statusrapport, ”State of the World”, og det er ingen tilfældighed, at den er udsendt lige op til FN-konferencen Rio+20.

Strategi & ledelse

"Vi skal skabe værdi uden at ødelægge"

Bæredygtighed omfatter ansvarlighed i enhver sammenhæng. Klima og miljø er en side, en anden er medarbejderne. Betingelserne for en kreativitet, som skaber innovation i virksomheden, er glade medarbejdere, mener Leen Zevenbergen, forfatter til bogen ”Rip Off Your Necktie and Dance”.

Klima, miljø og energi

Europa kan stadig det med cleantech

Europa har heldigvis stadig mange innovative virksomheder inden for clean-tech. En del af dem kunne opleves på den franske miljømesse Pollutec, hvor også den årlige EEP Award uddeles. Award’en er den europæiske miljøpresses pris til den bedste miljø-innovation.

Strategi & ledelse

Codan vil have kunderne med

Forsikringsselskabet Codan har taget hul på en ny generation af CSR, hvor det vigtigste er, at dagsordenen er tydelig. Den nye strategi involverer i langt højere grad kunder og leverandører. Og især det første har vist sig at være en svær opgave.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere