Nyhedsarkiv

Samfund

Dagligvarebranchen holder sammen under coronakrisen

Dagligvarebranchen, der under normale omstændigheder kendes ved spidse albuer og benhård konkurrence, har under coronakrisen valgt at arbejde sammen om at hjælpe danskerne.

Klima, miljø og energi

Kandidaterne til årets Energi- og Miljøpris er fundet

Coop, Energylab Nordhavn og Bygningsstyrelsens projekt ”Aktivering af live bigdata” er nomineret til Energi- og miljøprisen 2018. De tre kandidater demonstrerer på hver deres måde, hvordan bygninger i fremtiden kan fungere som ramme for den grønne omstilling.

Samfund

Flere og flere whistleblowerordninger i Danmark

Flere og flere danske virksomheder giver deres medarbejdere mulighed for at ”blæse i fløjten” anonymt. Der er nu over 500 virksomheder med den slags ordninger.

Samfund

Coop mest bæredygtige brand i Danmark

Den nye udgave af Sustainable Brand Index placerer dagligvaregiganten Coop i toppen som det mest bæredygtige brand i Danmark foran bl.a. Lego og Ikea. 10 nøglebudskaber er med til at definere placeringerne.

Samfund

Øko-efterspørgslen er ved at overgå udbuddet

Salget af økologiske fødevarer går strygende for tiden. Faktisk i en grad, så adskillige dagligvarebutikker nu har svært ved af følge med efterspørgslen. COOP søsætter kampagne for at imødegå udfordringen.

Kommunikation

Coop bandlyser popcorn fra hylderne

Popcorn til mikroovnen bliver bandlyst i Coops mange butikker grundet de skadelige, fluorerede stoffer i emballagen. Initiativet roses blandt forskere.

Supply chain

Palmeolien kommer frem i lyset

Et EU-direktiv betyder, at det nu er lovpligtigt at deklarere palmeolie, der findes i et hav af dagligvarer.

Strategi & ledelse

Forbrugerrådet savner åbenhed i danske supermarkeders CSR-arbejde

Når der indkøbes frugt og grønt fra udviklingslande, tilslutter supermarkederne i Danmark sig FN's menneskerettigheder og internationale erklæringer om beskyttelse af arbejderes rettigheder på papiret. Men i praksis er situationen anderledes.

Klima, miljø og energi

5 hurtige til den nye forretningsudvikler for Fairtrade Mærket

Discount eller kvalitet? Csr.dk har stillet 5 hurtige spørgsmål om tendenser og udfordringer inden for etisk handel til Fairtrade Mærkets nye forretningsudvikler, Henrik Arnaa.

Klima, miljø og energi

Coop klar med ambitiøs klimaplan

Driften af Coop skal være klimapositiv i 2030. Det er et af de mål, virksomheden netop har sat sig med en ny, ambitiøs klimaplan udarbejdet i samarbejde med klimaeksperter og medlemmer.

Klima, miljø og energi

Coop igangsætter stort LED-projekt

Inden udgangen af 2018 vil man hos supermarkedskæden Coop udskifte intet mindre end 500.000 pærer og lysstofrør i 1.200 butikker i Danmark.

Klima, miljø og energi

Coop vil reducere energi for millioner

Supermarkedsaktøren Coop vil reducere sit energiforbrug med 20 procent i 2020 i forhold til 2014. Den samlede investering kan nå op på 300 millioner kroner.

Samfund

”Vi skal tjene penge med de fattige”

Der er forretningsmuligheder nok i FN’s udviklingsmål for adskillige danske virksomheder. En håndfuld af dem gav et bud på vejen derhen i løbet af Dansk Industris konference om netop udviklingsmålene og perspektiverne for dansk erhvervsliv.

Supply chain

COOP: en ansvarlig supply chain for dåsetomater kræver fælles løsning

Danske supermarkeder samarbejder for at sikre sig, at tomatplukkerne i især Italien har rimelige vilkår. COOP har også taget fat på at få viden om deres egen værdikæde.

Kommunikation

Irma har det mest bæredygtige brand

De danske forbrugere kårer i en nordisk varemærkeundersøgelse Irma til det mest bæredygtige brand i Danmark.

Kommunikation

Danmarks største event mod madspild

Torsdag den 9. oktober finder Danmarks største event mod madspild sted på Rådhuspladsen i København. To ministre lægger vejen forbi.

Kommunikation

Selina ’madspild’ prisbelønnes endnu en gang

Selina Juul vandt i oktober Nordisk Råds miljøpris, og nu modtager hun også ALT for damernes Kvindepris for sin vedholdende indsats for at begrænse madspild.

Supply chain

Tekstilvirksomheder bakker op om ny Bangladesh-aftale

Seks danske tekstilvirksomheder har netop skrevet under på en ny international Bangladesh-aftale. Glædelig nyhed, men ærgerligt, at de danske virksomheder kommer haltende bagefter store udenlandske virksomheder, mener Danwatch.

Klima, miljø og energi

Coop opnår Danmarks største energicertificering

Dagligvarekoncernen Coop har fået alle sine butikker energicertificeret efter den internationale standard ISO 50001. Med over 800 butikker er det Danmarkshistoriens største energicertificering

Klima, miljø og energi

Coop: Tjen penge på små investeringer i fødevarefirmaer

Hos Coop har man nu givet 1,7 millioner medlemmer mulighed for at investere deres penge i nye fødevarefirmaer og projekter med en fast rente på 3-4 procent.

Samfund

Folkemøde: Overforbrug, biogas og ansvarlig produktion

Adskillige emner i relation til bæredygtighed og CSR blev debatteret på årets Folkemøde, og der blev givet udtryk for både optimisme, skepsis og tiltro på vegne af tingenes aktuelle tilstand i Danmark.

Kommunikation

Kampagnen ’Smid tøjet Danmark’ har vundet Fundraisingprisen 2015

Tøjindsamlingskampagnen ’Smid tøjet Danmark’ har fået indsamlingsorganisationernes egen hædersmedalje i form af Fundraisingprisen 2015.

Klima, miljø og energi

Ny emballage skal mindske madspild

Nye emballagetyper fra flere parter i fødevarebranchen skal mindske madspild - blandt andet ved at være målrettet mindre husstande.

Strategi & ledelse

Store CSR-muligheder i Afrika

Danske virksomheder overser potentialet i afrikanske lande med stærk vækst. Der er store uudnyttede muligheder for både bæredygtigt indkøb og salg syd for Sahara.

Supply chain

Coop inviterer kunder til Ghana

For andet år i træk inviterer Coop otte forbrugere på en uddannelsesrejse til ét af en række udviklingsprojekter ved afrikanske farmere.

Supply chain

Danmarks største event mod madspild kommer til København

Nyt mega-event sætter fokus på madspild og uddeler restemad på Rådhuspladsen i København.

Supply chain

Færre køber Fairtrade-mærkede varer

Trods nye satsninger og flere samarbejdspartnere faldt omsætningen af Fairtrade-mærkede varer i 2012. Det er især banansalget i COOP-butikker, der har svigtet på grund af problemer med leverandøren.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere