Nyhedsarkiv

Strategi & ledelse

Grøn strategi har givet pote for Matas

Siden 2017 har Matas fokuseret på at tilbyde de danskere forbrugere et bredere udvalg af økologiske og naturlige produkter. En god forretningsbeslutning, ifølge topchefen, der fremhæver de unge som et kundesegment, man har fået bedre fat i.

Samfund

Værdien af netværk og åbne døre

Project Access for Refugees og OneDay Health er to af de mange startups, der skylder Unleash en stor del af æren for deres position i dag – sidstnævnte ville faktisk ikke eksistere uden, fortæller stifterne. CSR.dk har talt med begge projekter om deres deltagelse i acceleratorprogrammet Unleash+.

Samfund

Usikkerhed om brændstoffer hæmmer transportens grønne omstilling

Masser af danske virksomheder vil gerne omstille deres transport til grønnere løsninger, men samtidig er de usikre på, hvilke typer brændstof, de skal satse på, hvilket hæmmer udviklingen. Carlsberg og Ikea har investeret i ellastbiler.

Klima, miljø og energi

Bedre brug af databaseret energiledelse skal sikre energibesparelser

I flere kommuner og boligselskaber bliver systemer til energistyring og dataopsamling ikke udnyttet fuldt ud og dermed går de glip af besparelser på energiforbruget. Det vil et dansk-svensk samarbejde ændre på.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt iværksætter-miljø skal jagte Danmarks klimamål

Microsoft, Energinet og Dansk Industri ser stort potentiale i at skabe et nyt iværksættermiljø der skal medvirke til at indfri Danmarks ambitiøse klimamål.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Politiet i Dubai sætter tal på CO2-aftryk fra kriminalitet

Forbrydelser er dyre for et samfund, ikke alene i kroner og øre, men også for miljøet. Derfor har politiet i Dubai fået målt CO2-udslippet per kriminel handling i ørkenstaten, så man kan skabe procedurer, der kan mindske aftrykket.

Samfund

Podcast: Techlash må ikke føre til, at vi vender teknologien ryggen

Anders Hvid fra Dare Disrupt advarer mod at få berøringsangst i forhold til nye digitale værktøjer.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Jeff Bezos dedikerer 70 milliarder til klimakampen

Amazons stifter og topchef, Jeff Bezos, har søsat sin egen klimafond, Bezos Earth Fund, der med 10 mia. dollars i ryggen skal ”finansiere videnskabsfolk, aktivister og NGO’er” i arbejdet mod klimaforandringerne. Kritikere er dog ikke imponerede.

Klima, miljø og energi

Industrivaskeris nye ergonomiske robotter giver medarbejderne en hjælpende hånd

Berendsens industrivaskeri i Holbæk har nu åbnet en ny tilbygning, hvor robotternes jernkræfter skåner vaskerimedarbejderne for tunge opgaver. Det fremmer virksomhedens indsats for FN's verdensmål nr. 3: "Sundhed og trivsel".

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

CO2-afgifter skal indfri Danmarks klimaambitioner

Topøkonomer mener, at der skal indføres markant højere afgifter på CO2 og andre drivhusgasser, hvis regeringen skal kunne realisere målet om at reducere udledningen med 70 procent inden 2030. En ny reform møder både positive og skeptiske reaktioner.

Klima, miljø og energi

Svanen - mere end et symbol

Svanemærket kunne sidste år fejre 30-års-jubilæum. I den forbindelse besøgte vi Miljømærkning Danmark til en snak om, hvilken betydning den grønne svane har. I DFD er Svanemærket et konkret værktøj til vores arbejde med bæredygtigt forbrug og produktion.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Direktører klar til klima-investeringer

Danske topledere vil i 2020 investere endnu mere i tiltag, der skal mindske CO2-udslippet, fremgår det af en ny undersøgelse fra Lederne.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

The Cricket Hotel Bella Center

Vi renoverer!

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nu støtter staten grønne, danske startups i udviklingslande

Fremover vil programmet Danida Innovation & Business Explorer yde tilskud til danske startups i udviklingslande. Det sker som led i en strategi, der skal hive grønne investeringer til Danmark.

Medarbejder

Hos Berendsen kan medarbejderne tilpasse deres arbejdssted og -tid ud fra deres livssituation

På Jobindex giver Berendsens medarbejdere arbejdspladsen 5 ud af 5 stjerner i kategorien: "Arbejdsmiljø og balance". At medarbejderne selv kan tilpasse deres arbejdssted og -tid ud fra deres livssituation, styrker både de ansattes trivsel og sundhed.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

CSR-rapport: Carbon neutral to stop global warming at 1.5°C

Renewable energy company Ørsted aims to be carbon neutral by 2025 and reach net-zero emissions across the entire carbon footprint by 2040. Learn more in the company's latest Sustainability Report.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Varmeproduktion lægger pres på gamle træer i Danmark

Efterspørgslen efter træflis er støt stigende i Danmark. Det går ud over biodiversiteten i det åbne land, når gamle træer fjernes for at ende deres dage i flammerne.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Better Energy lights the way with large-scale solar in Poland

The Danish solar energy provider continues its market-leading activities and has made yet another breakthrough in the Polish market with the allocation of two solar projects in the governmental tender for large-scale solar and wind.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Pensionskunder kræver aktivt ejerskab på Tax Governance

Kunderne hos Sampension vurderer i ny analyse, at der ikke gøres nok for skattetransparens i de børsnoterede selskaber, der er investeret i. Pensionsselskabets diverse kundegruppe gør analysen til en god spejling for andre, skriver Økonomisk Ugebrev.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lidl klar med to biogaslastbiler i København

To lastbiler med komprimeret biogas i tankene er begyndt at køre med dagligvarer for Lidl i Storkøbenhavn. Teknologien reducerer både CO2- og partikeludslippet markant, ligesom de støjer langt mindre. ”Vi er i starten af en omstillingsproces”, lyder det fra detailkæden.

Klima, miljø og energi

Bliv Lead Auditor i henhold til ISO 45001:2018 på 1-2 dage

Er du opmærksom på, at det er 2 år siden i år, at ISO 45001:2018 standarden blev lanceret?

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Coop-initiativ skal arbejde for en grønnere fødevareindustri

Fremover kan danske virksomheder i fødevarebranchen blive en del af Coop Klimafunding, hvis de står inde med en forretningsidé eller et klimaforberedende tiltag, der har brug for finansiering.

Klima, miljø og energi

Gratis seminar: Bæredygtighed og byggevarer

I byggebranchen er der et øget forretningsmæssigt (kunder, bygherrer og leverandører) og politisk fokus på, at virksomheder skal levere valide bæredygtighedsdata på produkter, de leverer til sine kunder.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Hvordan griber du leverandøraudits an?

Globalisering, outsourcing, krav om leverandørudvikling og procesoptimering betyder stigende fokus på auditering af leverandørernes processer.

Indhold fra partner

Samfund

Byggeriets grønne omstilling kræver større kønsmæssig diversitet

Det er et problem, at kun en ud af ti ansatte i byggeriet er kvinder, for mangfoldige arbejdspladser er mere innovative. Hvis byggeriet skal gå ind i klimakampen, kræver det derfor større diversitet i branchen, skriver Vibeke Lydolph og Palle Adamsen.

Indhold fra partner

Menneskerettigheder

MP Pension bandlyser sikkerhedsfirma for fremtidige investeringer

MP Pension vælger at sætte G4S på listen over selskaber, som pensionskassen ikke ønsker at investere i fremover. Beslutningen kommer af en mistanke om dårlige ansættelsesforhold hos sikkerhedskoncernen i Mellemøsten.

Samfund

Kommuner dropper revalidering trods markante resultater

Kommuner bør tænke langsigtet og skrue op for brugen af revalidering, lyder konklusionen i en analyse fra Cabi. Beskæftigelsesministeren slår fast, at han ikke vil detailstyre, hvilke ordninger kommunerne bruger.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere