Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Södra med OnceMore® genanvender Elis’ tekstiler til at skabe nye tekstilråvarer

I 2022 genanvendte Södra 66 tons af Elis' (tidl. Berendsen) kasserede linned til at skabe råmaterialer, der kan bruges til at lave nye tekstiler. Nu fokuserer Elis og Södra på, hvordan de kan lukke cirklen for endnu flere tekstiler i fremtiden.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

SIG LUND designer unikt modetøj af kasseret arbejdstøj fra Elis

Kan slidt og kasseret arbejdstøj fra bl.a. industrien få et nyt liv som modetøj? Ja, hvis du spørger Elis’ (tidl. Berendsen) nye designpartner SIG LUND, der vil være et cirkulært fashion brand – og kun bruger tekstiler, som allerede er sat i verden.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bus kører ud med sundheds- og pensionsråd til Elis’ vaskerimedarbejdere

Hvordan kan virksomheder bane vej for, at medarbejdere med fysiske opgaver får passet godt på sig selv – både i ungdommen og alderdommen? Hos Elis (tidl. Berendsen) får vaskerimedarbejderne besøg af en bus, der bringer sundheds- og pensionsråd tæt på dem.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Spejdernes Lejr bliver mere klimavenlig med genbrugt hospitalslinned fra Elis

Ca. 40.000 spejdere er lige nu ved at pakke rygsækkene til Nordens største spejderlejr. Her bliver der rejst et 700 m2 telt med et lejrhospital, hvor alle senge er redt med kasserede tekstiler fra Elis (tidl. Berendsen).

Indhold fra partner

Medarbejder

Elis Dagen samler nyansatte om Elis’ værdier, strategi og CSR-initiativer

Elis (tidl. Berendsen) gør en stor indsats for at fastholde medarbejderne – og Elis Dagen er med til at sikre, at nyansatte funktionærer føler, at de er blevet del af en virksomhed med fælles værdier og et meningsfuldt formål.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny analyse: Stor CO2-besparelse ved svanemærket tekstilservice

Alle Elis’ (tidl. Berendsen) vaskerier er svanemærkede – og en ny analyse fra Nordisk Miljømærkning dokumenterer, at man kan spare mindst 27 % CO2 ved at vælge svanemærket tekstilservice til vask af arbejdstøj.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Elis er på en bæredygtig rejse mod en fremtid med cirkulære tekstiler og ressourceforbrug

Danmarks førende tekstilservicevirksomhed Elis’ (tidl. Berendsen) tager et stort ansvar for at drive en cirkulær forretning – så både Elis og landets virksomheder kan nedbringe forbruget af tekstiler og naturressourcer.

Indhold fra partner

Medarbejder

Elis’ nye ledere træder ind i en kultur, hvor alle udvikler sig sammen

For at du kan lede hele mennesker, må du være et helt menneske selv – så du kan rumme og imødekomme medarbejdernes behov og forskelligheder. Derfor bliver Elis’ (tidl. Berendsen) nye ledere del af en kultur med kontinuerligt fokus på personlig udvikling.

Indhold fra partner

Medarbejder

Vordingborg Kommune: Sundere medarbejdere i ældreplejen med ergonomisk moppesystem

Kan ergonomiske mopper nedbringe sygefraværet i ældreplejen? Siden Rosenvang-distriktet skiftede til SmartMop fra Elis (tidl. Berendsen), har de haft 0 nye langtidssygemeldinger pga. skader eller slid i bevægeapparatet som følge af rengøring.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Elis’ ældre ansatte får rådgivning om at gå fra arbejdsliv til seniorliv

Hvordan kan virksomheder tage et medansvar for, at ældre ansatte får skabt sig den økonomiske sikkerhed, som de behøver i årene efter arbejdslivet? Hos Elis (tidl. Berendsen) har flere +60-årige medarbejdere i denne måned deltaget i et seniorseminar.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Rentista og Elis har et fælles fokus på tøjs levetid og cirkularitet

Hos Rentista kan kvinder leje eksklusivt tøj i god kvalitet i stedet for at købe billig ”fast fashion” – og på Elis’ (tidl. Berendsen) svanemærkede vaskeri i Kastrup vaskes tøjet skånsomt, så det kan cirkuleres igen og forhåbentlig få et længere liv.

Indhold fra partner

Medarbejder

Medarbejderaktier skaber et fælles engagement i Elis

I dag åbner Elis (tidl. Berendsen) for 3. gang for tilmelding til aktieprogrammet: Elis for All, hvor medarbejdere fra Elis’ landsdækkende afdelinger kan købe aktier i koncernen til favorable priser – og medarbejderne bakker stort op om aktieprogrammet.

Indhold fra partner

Samfund

I en tid med høj inflation har mange udsatte børn brug for hjælp til at komme på sommerferie – og Elis fortsætter støtten

En ustabil verden med høj inflation rammer fattige og sårbare børn hårdt. Derfor er det tiltrængt, at udsatte børn og unge nu kan pakke kufferterne og tage på Ungdommens Røde Kors’ ferielejre med støtte fra bl.a. Elis (tidl. Berendsen).

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Sammen gør Rygaards Skole og Elis en bæredygtig forskel

Elis (tidl. Berendsen) og Rygaards Skole vil gøre en forskel for mennesker og naturen. I år er det 10 år siden, de startede deres samarbejde, som skaber miljøvenlige og sunde rammer for skolens elever og mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSR-rapport: Årsrapport: Se Elis’ 2021-resultater for miljø, mennesker og økonomi

Nu har Elis Danmark (tidl. Berendsen) offentliggjort årsrapporten for 2021. Den viser, at mere end 92 % af Elis’ omsætning sidste år var bundet op på cirkularitet, og at Elis fik taget store skridt på virksomhedens bæredygtige rejse.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Elis’ kasserede tekstiler får nyt liv i vintage-inspirerede kjoler og via forskning

Elis’ (tidl. Berendsen) ambition er at genanvende 100 % af virksomhedens tekstiler i 2030. Derfor engagerer Elis sig i ny forskning og danner partnerskaber med tøjdesignere som Muttilove og Hjelt, der upcycler Elis’ kasserede tekstiler.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Miljø-gennembrud: Måtter vaskes uden at udlede mikroplast og spildevand i testforløb hos Elis

Et succesfuldt testforløb hos Elis (tidl. Berendsen) viser, at danske virksomheder sandsynligvis i nær fremtid kan træffe et grønt valg om at leje og få vasket måtter hos et industrivaskeri, som hverken udleder mikroplast eller spildevand til kloakken.

Indhold fra partner

Medarbejder

Elis baner vej for, at lederne tillidsfuldt kan spille hinanden bedre

Alle ledere er forskellige – men tænk nu hvis de bare kunne ringe til deres modsætning, når de i hverdagen havde brug for et godt råd fra én med helt andre lederkompetencer. Dét gør Elis’ (tidl. Berendsen) ledere for at gøre sig selv og hinanden bedre.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Vi vil forpligte os til klimaagendaen ud fra Science Based Targets

Hos Elis ønsker vi at stræbe efter klimavidenskabeligt baserede mål for at nedbringe CO2-udledningen og være med til at begrænse den globale temperaturstigning.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Coop forlænger levetid på arbejdstøj til MadCooperativet

Genbrug af jakker, svanemærket vask og god tekstiludnyttelse på tværs af butikker og medarbejdere. Alt det har Coop og Elis (tidl. Berendsen) et helhedsorienteret fokus på for at optimere forbruget og levetiden på arbejdstøjet til Coops nye madafdelinger.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Vi tager nyt skridt på vejen mod mere grøn energi

Grøn strøm, solceller, elbiler og energioptimeringer af produktionen. Dét er nogle af de initiativer, som vi fokuserer på for at støtte op om den grønne energiudvikling.

Indhold fra partner

Medarbejder

Elis belønner produktionsmedarbejdere, der udlever virksomhedens værdier

Hos Elis (tidl. Berendsen) gør direktionen en stor indsats for at anerkende den enkelte medarbejder – og hvert år bliver udvalgte produktionsmedarbejdere hyldet og belønnet for at være rollemodeller.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Elis Danmark har kortlagt virksomhedens samlede CO2-udledning

Elis’ (tidl. Berendsen) vil have et fuldt overblik over, hvordan de bedst kan gøre en forskel for klimaet. Derfor har virksomheden nu fået kortlagt den samlede CO2-udledning for hele deres værdikæde.

Indhold fra partner

Medarbejder

Elis baner vej for, at virksomhedens lederteams samler sig om afdelingens fælles mål

I Roskilde-afdelingen har hver af Elis’ (tidl. Berendsen) ledere hængt et kort op, som beskriver deres teamrolle, styrker og ageren på en god og dårlig dag. Det minder alle ledere om at respektere hinandens forskelligheder og samles om fælles mål.

Indhold fra partner

Kommunikation

Bæredygtighed på skoleskemaet: Lærerstuderende genanvender Elis’ kasserede tekstiler

Elis’ (tidl. Berendsen) ambition er, at 100 % af virksomhedens tekstiler skal genanvendes i 2030. Hos Københavns Professionshøjskole får Elis’ kasserede tekstiler et nyt liv som en del af undervisningen til fremtidens folkeskolelærere.

Indhold fra partner

Medarbejder

79 % af Elis’ medarbejdere i Taastrup-vaskeriet har fået større velvære af elastiktræning

Elis gør en stor indsats for at passe godt på medarbejderne, der er hjertet i forretningen. Nu viser et testforløb, at elastiktræning i arbejdstiden kan være en effektiv vej til at øge produktionsmedarbejdernes velvære og arbejdsglæde.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Elis’ kasserede tekstiler giver inspiration til unge, der skal styrkes til at varetage et job eller gennemføre en uddannelse

Elis (tidl. Berendsen) vil gøre en forskel for mennesker og miljøet. Elis’ ambition er at genanvende 100 % af virksomhedens tekstiler i 2030, og en del af de kasserede tekstiler skaber motiverende opgaver for unge på FGU Nord.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere