Nyhedsarkiv

Samfund

Hvad skal der ske med de danske skove?

Regeringen vil have mere urørt skov og mindre kommerciel træfældning i Danmark. Danmarks Naturfredningsforening er glade, men vil have mere, forskere og eksperter er tilfredse på klimaet og biodiversitetens vegne, mens branchen ser skadevirkning for både job og miljø. Coop vil gerne have mere skov.

Strategi & ledelse

Regeringen klar med grøn finanslov

Den grønne omstilling er blandt de vigtigste emner i den finanslov, S-regeringen i dag har præsenteret. En grøn fremtidsfond på 25 mia. kr., midler til udtagning af landbrugsjord, mere urørt skov og hævede afgifter på en række miljøskadelige stoffer er blandt midlerne. CSR.dk har samlet en stribe reaktioner.

Kommunikation

Børn samler affald til genbrug: plastiklåg forvandles til mælkekasser

Danmarks Naturfredningsforening (DN), Arla Harmonie og supermarkedskæden Bilka er med ”Brug låget”-kampagnen gået sammen om at lære børn at se affald som en ressource.

Klima, miljø og energi

Danmarks Naturfredningsforening kritiserer udsættelse af vandplaner

Det er for dårligt, at indsatser, der skal forbedre det danske vandmiljø, kan udsættes. Det mener Danmarks Naturfredningsforening, som forholder sig stærkt kritisk til en nylig udsættelse af vandplaner.

Klima, miljø og energi

Salget af elbiler fortsætter i slæbesporet

Sidste år blev der solgt flere elbiler i Danmark end nogensinde før. Alligevel er salget langt fra branchens egen forventning om 5000 nye elbiler på de danske veje i 2012. Der er dog ingen tvivl om, at elbilen bliver det naturlige valg for danske bilister i fremtiden, mener ekspert.

Klima, miljø og energi

Danmark vokser grønnere med 25 Folkeskove

Gennem et indsamlingsshow sidste år var TV2 og Danmarks Naturfredningsforenings mål at plante én million træer. Dette udmunder sig nu i 25 nye Folkeskove med flere i vente i den nærmeste fremtid.”En flot og grøn gave, danskerne har givet til hinanden”, lyder det fra miljøministeren.

Klima, miljø og energi

Klimarapport får ministre og græsrødder til at rette fokus på verdenshavene

Havisen smelter, og havene opvarmes med større hast end tidligere antaget. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra FN's Klimapanel, der får flere ministre til at kræve handling. Organisationer peger på, at verdenshavene ikke kun er problemet, men også er en del af løsningen.

Klima, miljø og energi

Minister indstiller Naturfredningsforeningen til pris

Minister indstiller Danmarks Naturfredningsforening til en fornem natur- og miljøpris for samarbejdet med landets kommuner.

Supply chain

WWF: Ny sojamelding fra landbruget er ynkelig

Verdensnaturfonden, WWF, og Danmarks Naturfredsningsforening, DN, finder det pinligt, at det danske fødevareerhverv kun vil stille krav om, at tre-fire procent af de sojabønner, Danmark importerer, skal certificeres.

Klima, miljø og energi

Silkeborg når CO2-mål et år før tid

Silkeborg Kommune opnåede store CO2-besparelser i 2011. Kommunen har i 2011 sparet mere CO2, end hvad målet for 2012 var.

Klima, miljø og energi

Coop vil plante ti nye folkeskove

Som led i deres ansvarlighedsstrategi forpligter Coop sig til at plante ti nye folkeskove i Danmark de næste ti år. Kooperativets topchef kalder initiativet for 'klimaaktivisme i øjenhøjde'.

Samfund

Folkemøde: Overforbrug, biogas og ansvarlig produktion

Adskillige emner i relation til bæredygtighed og CSR blev debatteret på årets Folkemøde, og der blev givet udtryk for både optimisme, skepsis og tiltro på vegne af tingenes aktuelle tilstand i Danmark.

Klima, miljø og energi

Naturfredningsforening efterlyser reel grøn omstilling

Danmarks Naturfredningsforening vil have ægte grøn omstilling. Derfor efterlyser foreningen, at regeringen sikrer reel grøn omstilling i forbindelse med de anbefalinger, produktivitetskommissionen netop har afgivet.

Klima, miljø og energi

Klimakoncept får ris og ros i fødselsdagsgave

I denne måned er det fem år siden, at de første kommuner skrev under på en Klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening. Flere kommuner roser aftalerne, men der er også kritiske røster, som mener, at konceptet er for bureaukratisk.

Klima, miljø og energi

Halvdelen af klimakommunerne når ikke målet

Hele 45 procent af de danske kommuner, som har skrevet under på en klimakommune-aftale, lever ikke op til kravene.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere