Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Kommuner tager kampen op mod enorme mængder affald

Danskere laver langt mere affald end andre europæere. Det skriger på et opgør mod brug og smid væk-kulturen. Og her spiller kommunerne en afgørende rolle.

Indhold fra partner

Samfund

Plastikforbud reducerer ikke brugen af engangsprodukter

Lørdag d. 1. juli trådte nye EU-regler i kraft, som forbyder brugen af engangsplastik. Men ifølge en række organisationer bør Danmark tage skridtet videre og gøre op med alle engangsprodukter. Synderen er nemlig ikke plastikken i sig selv.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Svampegifte fra marker ender i vores grundvand

Ifølge en spritny måling findes der rester af populære svampegifte i 60 procent af alle grundvandsprøver. Giftene er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Byggeri eller biodiversitet? Københavnerne vil beskytte naturen på Amager Fælled

Kampen for et af de mest populære naturområder i København er gået ind i en vigtig fase. Drop byggeplanerne, siger Danmarks Naturfredningsforening, Amager Fælleds Venner og tusindvis af borgere.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Henkastede mundbind kan belaste naturen

Mundbind er blevet en del af vores hverdag. Men desværre er brugte mundbind et problem for naturen, når de bliver smidt. På lørdag kan du være med at gøre noget ved problemet til Affaldsindsamlingen.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Coop vil plante ti nye folkeskove

Som led i deres ansvarlighedsstrategi forpligter Coop sig til at plante ti nye folkeskove i Danmark de næste ti år. Kooperativets topchef kalder initiativet for 'klimaaktivisme i øjenhøjde'.

0 kommentarer

Samfund

Folkemøde: Overforbrug, biogas og ansvarlig produktion

Adskillige emner i relation til bæredygtighed og CSR blev debatteret på årets Folkemøde, og der blev givet udtryk for både optimisme, skepsis og tiltro på vegne af tingenes aktuelle tilstand i Danmark.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Naturfredningsforening efterlyser reel grøn omstilling

Danmarks Naturfredningsforening vil have ægte grøn omstilling. Derfor efterlyser foreningen, at regeringen sikrer reel grøn omstilling i forbindelse med de anbefalinger, produktivitetskommissionen netop har afgivet.

Klima, miljø og energi

Klimakoncept får ris og ros i fødselsdagsgave

I denne måned er det fem år siden, at de første kommuner skrev under på en Klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening. Flere kommuner roser aftalerne, men der er også kritiske røster, som mener, at konceptet er for bureaukratisk.

Klima, miljø og energi

DN: Havbeskyttelse skal tænkes med i klimakampen

Beskyttelse af havnaturen bør i langt højere grad tænkes med i klimaløsningerne, mener Danmarks Naturfredningsforening. I søndags hoppede foreningen i havet sammen med tusindvis af danskere for at sætte fokus på netop behovet for bedre havbeskyttelse.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Gode nyheder for drikkevandet: Sprøjteforbud i det offentlige og for private på vej

Efter flere års pres for et forbud mod sprøjtegifte på offentlige og private arealer ser det endelig ud til at lykkes. DN roser regeringens udspil, men påpeger samtidigt, at vi endnu ikke er i mål.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Havgræs i sydfynsk bugt har verdensrekorden i CO2-lagring

Tang og græs på havets bund binder så meget CO2, at havet er en endnu større klimabuffer end skove på land. Men der er for lidt af det, lyder det fra biolog.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Kan havet fryse til i Danmark igen?

De danske vintre bliver mildere og mildere, men der var engang, hvor man kunne gå over et tiliset Storebælt. Bliver havet nogensinde så koldt i Danmark igen?

Indhold fra partner

Samfund

Hvad skal der ske med de danske skove?

Regeringen vil have mere urørt skov og mindre kommerciel træfældning i Danmark. Danmarks Naturfredningsforening er glade, men vil have mere, forskere og eksperter er tilfredse på klimaet og biodiversitetens vegne, mens branchen ser skadevirkning for både job og miljø. Coop vil gerne have mere skov.

0 kommentarer

Strategi & ledelse

Regeringen klar med grøn finanslov

Den grønne omstilling er blandt de vigtigste emner i den finanslov, S-regeringen i dag har præsenteret. En grøn fremtidsfond på 25 mia. kr., midler til udtagning af landbrugsjord, mere urørt skov og hævede afgifter på en række miljøskadelige stoffer er blandt midlerne. CSR.dk har samlet en stribe reaktioner.

0 kommentarer

Kommunikation

Børn samler affald til genbrug: plastiklåg forvandles til mælkekasser

Danmarks Naturfredningsforening (DN), Arla Harmonie og supermarkedskæden Bilka er med ”Brug låget”-kampagnen gået sammen om at lære børn at se affald som en ressource.

Klima, miljø og energi

Danmarks Naturfredningsforening kritiserer udsættelse af vandplaner

Det er for dårligt, at indsatser, der skal forbedre det danske vandmiljø, kan udsættes. Det mener Danmarks Naturfredningsforening, som forholder sig stærkt kritisk til en nylig udsættelse af vandplaner.

Klima, miljø og energi

Salget af elbiler fortsætter i slæbesporet

Sidste år blev der solgt flere elbiler i Danmark end nogensinde før. Alligevel er salget langt fra branchens egen forventning om 5000 nye elbiler på de danske veje i 2012. Der er dog ingen tvivl om, at elbilen bliver det naturlige valg for danske bilister i fremtiden, mener ekspert.

Strategi & ledelse

Regeringens handlingsplan er snarere en opsummering end en decideret strategi

Hvordan omstiller vi affaldssektoren til cirkulær økonomi? Det spørgsmål forsøger regeringen at svare på med deres nye handlingsplan for cirkulær økonomi. Men planen er mere end opsummering af tidligere indsatser end en strategi for fremtiden, lyder kritikken.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Cirkulær økonomi

I dag har vi en lineær økonomi, hvor vi udvinder ressourcer fra jorden, producerer, distribuerer, forbruger og smider ud. I en cirkulær økonomi er ressourcerne i et kredsløb - affald findes ikke.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nye tal: Sprøjtegiftrester i over halvdelen af vandprøverne i 2019

Målinger i 2019 fra den danske grundvandsovervågning viser, at der blev fundet sprøjtegiftrester i over 58 pct. af alle vandprøverne. DN foreslår en række tiltag for at sikre rent drikkevand.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ny rapport: Landbrug skal producere mere føde til mennesker og mindre foder til dyr

Danmark skal være førende inden for grønne fødevarer og bruge landbrugsarealer til at producere føde til mennesker fremfor foder til svin og husdyr, lyder det i ny stor rapport fra grønt partnerskab

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danmark vokser grønnere med 25 Folkeskove

Gennem et indsamlingsshow sidste år var TV2 og Danmarks Naturfredningsforenings mål at plante én million træer. Dette udmunder sig nu i 25 nye Folkeskove med flere i vente i den nærmeste fremtid.”En flot og grøn gave, danskerne har givet til hinanden”, lyder det fra miljøministeren.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Klimarapport får ministre og græsrødder til at rette fokus på verdenshavene

Havisen smelter, og havene opvarmes med større hast end tidligere antaget. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra FN's Klimapanel, der får flere ministre til at kræve handling. Organisationer peger på, at verdenshavene ikke kun er problemet, men også er en del af løsningen.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Minister indstiller Naturfredningsforeningen til pris

Minister indstiller Danmarks Naturfredningsforening til en fornem natur- og miljøpris for samarbejdet med landets kommuner.

Supply chain

WWF: Ny sojamelding fra landbruget er ynkelig

Verdensnaturfonden, WWF, og Danmarks Naturfredsningsforening, DN, finder det pinligt, at det danske fødevareerhverv kun vil stille krav om, at tre-fire procent af de sojabønner, Danmark importerer, skal certificeres.

Klima, miljø og energi

Silkeborg når CO2-mål et år før tid

Silkeborg Kommune opnåede store CO2-besparelser i 2011. Kommunen har i 2011 sparet mere CO2, end hvad målet for 2012 var.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere