Nyhedsarkiv

Samfund

Lidl-kunder donerer over 860.000 kr. flaskepant til Danske Hospitalsklovne: En af dem er 11-årige Cecilia, der kender hospitalsklovnene fra sin lange indlæggelse

Kunderne i Lidl har i 2021 doneret over 860.000 kr. i pant, som ubeskåret går til Danske Hospitalsklovne, der arbejder for at styrke indlagte børns livsglæde og livsmod, så de bedre kan stå sygdomsforløb igennem.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lidl først med SRP-verificerede ris til danskerne

Dagligvarekæden Lidl har længe fokuseret på at tilbyde flere verificerede og bæredygtige produkter til danskerne, der nu får mulighed for at vælge mere bæredygtige ris, når indkøbsturen går til Lidl. Risene er verificeret med Sustainable Rice Platform (SRP) med hjælp fra den danske NGO Preferred by Nature.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lidl opnår international grøn certificering i 119 danske butikker: flest af alle i Danmark

Lidl Danmark tænker miljømæssig ansvarlighed og bæredygtighed ind i alle byggerier, og Lidls butikker i Danmark har netop opnået endnu en grøn certificering, en såkaldt EDGE-certificering fra verdensbanken ICF, der certificerer bygninger i hele verden ud fra de tre overordnede parametre; energi, vand og materialer. Dermed er Lidl den virksomhed i Danmark med flest EDGE-certificerede bygninger.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lidl udskifter al primær emballage til kød og fjerkræ med genbrugsplast

Al kød og fjerkræ fra dagligvarekæden Lidls eget danske mærke Vilstrupgård er nu pakket i genanvendte plastikbakker. Med omstillingen reducerer Lidl sit forbrug af såkaldt virgin-plastik på ca. 7,6 millioner bakker årligt.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

LIDL SÆTTER SKUB I LANDSDÆKKENDE SKRALDEINDSAMLING

Lørdag d. 19. september løber World Cleanup Day atter af stablen, hvor frivillige samles over hele Danmark for at indsamle skrald i naturen. Indsamlingerne er for andet år i træk organiseret af ungdomsnetværket JCI med Lidl som hovedsponsor.

Indhold fra partner

Samfund

Lidl tager alternative midler i brug for at hjælpe socialt udsatte i en corona-ramt påske

Normalt betyder påskehelligdagene, at nødhjælpsorganisationen Blå Kors kan hente overskudsmad fra Lidl til deres brugere. Men de ekstraordinære åbningsdage grundet corona denne påske betyder langt mindre overskudsmad. Derfor har Lidl i år besluttet at donere gavekort for 50.000 kr. til Blå Kors, så trængte familier alligevel kan få en pose madvarer til påskedagene.

Indhold fra partner

Samfund

Sainsbury’s dropper massetilbud

Som den første supermarkedskæde i Storbritannien har Sainsbury’s sat sig for at udfase mængdetilbud. Det sker for at imødekomme den stigende opmærksomhed på madspild blandt kunderne.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Lidl udgiver ny bæredygtighedsrapport

Mindre madspild, ambitiøs plastikstrategi og et øget fokus på dyrevelfærd. De seneste to år har budt på mange højdepunkter for Lidl, som netop har udgivet dagligvarekædens bæredygtighedsrapport for regnskabsårene 2019 og 2020.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lidl vil bidrage til den grønne omstilling igennem indkøb af dansk frugt og grønt

Lidl ønsker at bidrage til, at alle danske væksthuse en gang i fremtiden vil være opvarmet med ren grøn energi.

0 kommentarer

Samfund

Danskerne donerede 10% mere pant i 2020: Danske Hospitalsklovne modtager rekordbeløb

Lidls kunder har i 2020 doneret rekordmeget pant med en stigning på 10 % i forhold til 2019. Donationen går til Danske Hospitalsklovnes arbejde med at gøre en forskel for indlagte børn og deres familier på de danske hospitaler og i børne- og ungepsykiatrien. Lidl har siden 2015 været hovedsponsor for Danske Hospitalsklovne og pantdonationerne i 2020 slår alle tidligere års donationer.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Den første nationale madspildsdag med nye mål og kreativitet

Carlsberg i Danmark fejrer den første officielle danske madspildsdag ved at indgå en forpligtende aftale om at være en del af ”Danmark mod Madspild”, mens Lidl Danmark og Too Good To Go afholder "DM i overskudsretter".

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Mere end 1.5 mio pant-fri dåser det seneste år: Lidl Danmark ønsker politisk løsning på pantfri emballage

Står det til dagligvarekæden Lidl Danmark skal der pant på den pantfri emballage som sælges i Tyskland. Det seneste år var mere end 1.5 millioner af de indleverede dåser hos kæden uden pant.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lidl vil være CO2-neutral i 2020

Dagligvarekæden Lidl har, som den første på det danske marked, sat sig en målsætning om at neutralisere hele sin udledning af CO2 fra kædens forbrug af energi og egne aktiviteter i 2020. ”Vi har en forpligtigelse til at drive en ansvarlig forretning på alle områder – også på klimaområdet”, lyder det.

0 kommentarer

Kommunikation

Europas grønneste butik er åbnet i Valby

Lidl har åbnet Europas grønneste dagligvarebutik i Valby. Alt lige fra mursten til indkøbsposer er miljøvenlige.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

1.-klasseelever plantede træer: Lidl rejser ny bi-skov ved Skælskør

En helt ny skov, som tilgodeser bier, insekter og biodiversitet, vil i de kommende år rejse sig ved Ladebovej/Parkvej i Skælskør. Onsdag d. 8. december plantede 1.-klasseelever træer i den fem hektar store, nye skov.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

10.000 nye træer på vej til den danske natur

Organisationen Plant et Træ og dagligvarekæden Lidl udvider og forlænger nu deres samarbejde. Det betyder, at der fremadrettet bliver plantet 1.000 nye træer, hver gang Lidl åbner en ny butik i Danmark. ”Et vigtigt skridt for mere biodiversitet og læring om natur for børn i hele landet,” lyder det fra Plant et Træ.

Indhold fra partner

Første danske dagligvarekæde satser på hurtigladere til elbiler: Transportministeren sætter strøm til national udrulning af ladestandere ved alle Lidl-butikker

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Første danske dagligvarekæde: Lidl vil være CO2-neutral allerede i år

Klimaforandringer er en af samfundets største trusler. Derfor har Lidl sat sig det mål, at allerede i år at neutralisere deres udledning af CO2 fra kædens forbrug af energi og egne aktiviteter. Al CO2-udledning fra både varme- og elforbrug i hele kæden samt firmabiler vil dermed blive kompenseret 100 %.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Danskerne køber markant mere vegetarisk og vegansk i Lidl

Indhold fra partner

Kommunikation

Lidl Danmark udgiver sin første CSR-rapport

Rimer tysk discount på bæredygtighed? I Lidl Danmarks første CSR-rapport, som netop er udkommet, siger virksomheden at det gør. Bedre målinger næste gang skal udrydde tvivl.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere