Nyhedsarkiv

Klima, miljø og energi

Gæster på Roskilde Festival tester ny pantstation

For at gøre det lettere for festivalgæsterne at komme af med deres tomme dåser og flasker har Dansk Retursystem opsat en pantstation på Roskilde Festival, hvor det tager under et minut at få pant for omtrent 90 dåser og flasker. Et lignende pilotprojekt testes lige nu i hele landet.

Samfund

Danske virksomheder sælger stort til FN-organisationer

Danske virksomheders salg til Unicef, FN's Flygtningehøjkommissariat og andre FN-organisationer, der arbejder med globale problemer som flygtninge, fattigdom og klima, steg med knap en milliard kroner sidste år.

Klima, miljø og energi

Frederikshavn sprænger sine klimamål

Frederikshavn Kommunes arbejde med at reducere CO2-udledningen går over al forventning. På bare et år har kommunen femdoblet sit oprindelige mål, viser en ny opgørelse.

Klima, miljø og energi

Carillion tjener stort på bæredygtig forretning

Et øget fokus på bæredygtig forretning har tilføjet yderligere 33,8 millioner pund til britiske Carillions overordnede overskud, annoncerer virksomheden i sin CSR-rapport.

Klima, miljø og energi

Adidas dropper plastikposerne

Adidas vil ikke længere lange plastikposer over disken i sine egne butikker. Dermed skærer sports- og modegiganten 70 millioner plastikposer af sit forbrug.

Samfund

Kønsopdelt undervisning på CBS vækker kritik

Det har vakt stor kritik, at Copenhagen Business School har lagt lokaler til kønsopdelt koran- og islam-undervisning. Universitetets egen kommunikationschef kalder det uacceptabelt.

Strategi & ledelse

Grønne certificeringer er en god brandingstrategi

Virksomheders grønne certificeringer giver ikke kun bæredygtige bygninger. Det er også en god brandingstrategi, lyder det fra en ekspert.

Klima, miljø og energi

Pensionskasse ændrer klima-kurs

Pensionskassen MP Pensions bestyrelse vil indrette sin investeringspolitik efter klimaaftalen i Paris. En noget anden melding, end den daværende bestyrelse gav sidste år.

Strategi & ledelse

Universitet tilbyder verdens første master i cirkulær økonomi

Det engelske universitet Cranfield University vil tilbyde en masteruddannelse i cirkulær økonomi.

Strategi & ledelse

Hummel: Vores karmaaktiviteter er god branding

Gennem blandt andet sportsaktiviteter på Roskilde Festival støtter Hummel udsatte i Libanon. De sociale initiativer styrker virksomhedens brand og er derfor en god forretning, lyder det fra sportsbrandet .

Klima, miljø og energi

Mursten af cigaretskod og bil-ædende busser

Busser, der kan køre hen over biler, næste generation af træ, glas og stål, mursten af cigaretskod samt dansende turbiner uden vinger. Fælles for de innovative projekter er, at de alle er kulstofs-fattige.

Samfund

Kampen mod madspild oprustes på NorthSide

Sidste år indsamlede fødevareBanken næsten et ton mad på NorthSide-festivalen, som blev doneret til udsatte i Aarhus. Forventningen i år er endnu mere mad til regionens væresteder.

Medarbejder

Virksomheder undgår straf for manglende ligestilling

Mange virksomheder forsømmer deres forpligtelse til at lave en politik for, hvordan flere kvinder kommer til at sidde på topposterne. Alligevel straffes virksomhederne ikke.

Klima, miljø og energi

København er trækplaster for bæredygtige mode-begivenheder

I forbindelse med afholdelsen af Copenhagen Fashion Summit i maj har flere store internationale spillere inden for bæredygtig mode- og tekstil valgt også at lægge deres events i den danske hovedstad.

Klima, miljø og energi

Disney har fået et Mickey Mouse-formet solcelleanlæg

Et stort solcelleanlæg formet som et Mickey Mouse-hoved skal fremover forsyne Disney World med vedvarende energi.

Klima, miljø og energi

Ikea vil være førende forhandler af solenergi til hjemmet

Møbelgiganten Ikea har annonceret, at virksomheden vil gå efter at blive verdens førende forhandler af solenergi til boliger.

Samfund

Aktionærer stiller samfundsansvarlige forslag til banker

Initiativet Bankernes Samvittighed har stillet en række samfundsansvarlige forslag, der blev behandlet på Danske Banks generalforsamling. Også flere pensionskasser presses af kritiske medlemmer, der ønsker samfundsansvarlige investeringer.

Samfund

Københavnerne skal ikke selv sortere affald

Et flertal i København Kommune ønsker at satse på en teknologisk løsning, der skal skal gøre det muligt at genanvende husholdningsaffald, uden at borgerne selv skal sortere det. Men med løsningen kan kommunen ikke indfri sin ressource- og affaldsplan, viser et udviklingsprojekt.

Klima, miljø og energi

3GF-erklæring skal fremme grøn omstilling

Ved sidste uges 3GF-topmøde blev der indgået en global erklæring om fremme den grønne omstilling. I erklæringen opfordrer 3GF blandt andet til et dybere samarbejde om bæredygtig anvendelse af vand i Afrika, Latinamerika og Asien.

Supply chain

Virksomheder deltager i projekt om kemiske fodspor

En lang række virksomheder har deltaget i en undersøgelse om kemiske fodspor i produkter og forsyningskæder. Projektet vil blandt andet hjælpe virksomheder med at mindske afhængigheden af farlige kemikalier.

Samfund

Ministerier bruger ikke anbefalede whistleblower-ordninger

Ingen ministerier har valgt at oprette en whistleblower-ordning, til trods for at et ekspertudvalg under justitsministeriet anbefalede det sidste år.

Klima, miljø og energi

Pensionsselskab skærper sine krav til kulindustrien

PKA har skærpet kul-kravene til de selskaber, som virksomheden investerer i. Samtidig vil pensionsselskabet ekskludere selskaber, hvor udvinding af oliesand udgør mere end 50 procent af forretningen.

Klima, miljø og energi

Tips og tricks til at rejse ansvarligt

Drømmer du også om at rejse væk, men uden at sætte for tunge klima- og andre uansvarlige aftryk på din vej? Så kan du få tips og tricks til at gøre din rejse lidt mere bæredygtig.

Klima, miljø og energi

Unilever annullerer palmeolie-kontrakter

Unilever har opsagt sine kontrakter med en malaysisk palmeolieproducent og -forhandler på grund af medvirken til skovrydning i Indonesien.

Kommunikation

Forskergruppe i bæredygtig transport nedlægges på DTU

DTU nedlægger instituttet DTU Transport for i stedet at oprette et nyt center for transportforskning under et andet institut. En konsekvens heraf bliver nedlæggelsen af en forskergruppe, der forsker i bæredygtig transport.

Klima, miljø og energi

Københavnsk klimaindsats åbner op for dansk eksporteventyr

New York er blevet så inspireret af det københavnske klimakvarter ”Sankt Kjelds”, at byen nu vil lave sit eget. Den internationale interesse kan åbne døren for et dansk eksporteventyr, lyder det fra Københavns teknik- og miljøborgmester, som også har lanceret et Smart City-laboratorium nær Københavns Rådhus.

Medarbejder

Silkeborg har lavet en social-økonomisk job-strategi

Med en ny strategi vil Silkeborg Kommune få folk på kanten af arbejdsmarkedet i job. Målsætningen lyder på 150 job inden for fem år.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere